Beste VPN voor: Android

Internetten is in toenemende mate gekoppeld aan smartphone gebruik.

Internetten is in toenemende mate gekoppeld aan smartphones, blijkt uit onderzoek. Simpel gezegd kruipen we gemiddeld steeds minder vaak achter onze desktop computer en staren we vaker naar de glimmende rechthoek in onze hand. Ziehier dé reden om ook voor je Android telefoon of tablet VPN te nemen. Veilig internetten is veilig internetten, of je nu op een vaste verbinding zit of mobiel.

Openbare wifi

Het toenemende internetverkeer op telefoons en tablets is niet de enige reden VPN voor Android te overwegen. Mobiel internetten kent namelijk een aantal bedreigingen die je bij een vaste computer niet tegenkomt. Zo zijn openbare wifi netwerken een gewilde werkplek van cybercriminelen, die zonder al te veel moeite je signaal kunnen onderscheppen, en daarmee precies kunnen meekijken met wat er op je scherm gebeurt. Ben je op dat moment aan het appen dan is er niet zoveel aan de hand, maar log je net in op je bank dan is het al snel een ander verhaal.

En wat te denken van de ‘hotel-truuk’? Vindingrijke criminelen zetten een wifi punt op in de buurt van een hotel, en gebruiken een wifi naam die sterk op die van het hotel lijkt. Nietsvermoedend log je in, gebruik je het gratis wifi netwerk, en geef je zomaar toegang tot je gegevens.

Mobiel internetten kent namelijk een aantal bedreigingen die je bij een vaste computer niet tegenkomt.

Anonimiteit

Mocht je nu denken: ik log nooit in op openbare wifi, dan nog zijn er voldoende redenen VPN voor Android te overwegen. Je anonimiteit bijvoorbeeld. Zonder VPN is elke telefoon of tablet herkenbaar aan een IP adres, dat je automatisch krijgt toegewezen door je internet provider. Dat IP adres wordt door adverteerders gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties en dergelijke, of voor het ‘geo-blokken’ van streamingdiensten - ze weten zeg maar ongeveer waar je huis woont.

Gebruik je wel VPN voor Android, dan wordt een soort tunnel om je internetsignaal gelegd. Kwaadwillenden kunnen vanwege de zware encryptie dan niet meelezen, en ook adverteerders hebben het nakijken: je IP adres wordt gemaskeerd, waardoor er geen gerichte advertenties aangemaakt kunnen worden - wel zo rustig.

Wat heb je nu nodig om VPN voor je Android telefoon of tablet te kunnen gebruiken? Je kiest een abonnement dat bij je past, download de gratis VPN Nederland app en logt eenmalig in met je abonnementsgegevens. Daarna start je elke keer dat je online wilt de app even op, waarna alles wat je online doet beschermd wordt door de VPN verbinding.