Beste VPN voor: Windows

Computers met een Windows besturingssysteem staan vanzelfsprekend in de aandacht bij VPN Nederland

Computers met een Windows besturingssysteem staan vanzelfsprekend in de aandacht bij VPN Nederland, om de simpele reden dat de meeste computers in Nederland daarop draaien. Zowel bij consumenten als bij bedrijven heeft Microsoft Windows al tientallen jaren een streepje voor, en we zouden dus gek zijn om niet te proberen de allerbeste VPN voor Windows aan te bieden.

Veilig en anoniem

Hoe we dat doen? Onze VPN Nederland app creëert een veilige ‘tunnel’ rond je internetsignaal, op het moment dat je computer online gaat. Dat gebeurt met encryptie, die jouw internetverkeer onleesbaar maakt voor partijen die niks bij jouw gegevens te zoeken hebben. Ook word je signaal omgeleid via een VPN-server die niet aan jouw internet-account kan worden gekoppeld (normaal gesproken is dat wel het geval, jouw ‘IP adres’ is gekoppeld aan de servers van jouw internet provider). Dat maakt je signaal naast veilig ook nog eens volledig anoniem.

Een groot misverstand bij VPN is dat een verbinding op een heel moeilijke manier moet worden aangelegd, en dat je als gebruiker kennis moet hebben van computertechniek om met VPN aan de slag te gaan. Niets is minder waar! De enige handeling die je moet verrichten, is het installeren van de VPN Nederland app, en het invoeren van je inloggegevens. Daarna start je VPN op voor elke internetsessie en doet verder gewoon wat je gewend bent: je werkt met je eigen browser, bezoekt webpagina’s zonder extra handelingen, Skypet en stuurt e-mails zoals je ook zonder VPN zou doen.

Laten we helder zijn: het gebruiken van VPN maakt Popcorn gebruiken niet legaler. Wel gemakkelijker.

Voordelen

Alleen zijn er nu ineens voordelen die er eerder niet waren! Omdat je een VPN-server in het buitenland kunt kiezen, lijkt het voor buitenlandse computers of je een ‘lokale’ gast bent - waardoor je ineens gebruik kunt maken van de voordeeltjes die daar ter plekke gelden. Ineens is het mogelijk bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix te bekijken zonder last te hebben van die vervelende geo-blokkades [link toevoegen], of een product te bestellen voor lokale tarieven - om ze daarna doodleuk naar je huis in Nederland te laten verschepen.

Nog een paar opmerkingen over VPN voor Windows. Ja, VPN Nederland werkt prima met Windows 10, en ook met oudere versies werkt alles naar behoren. Ja, VPN Nederland doet het uitstekend op Windows telefoons en tablets - ook daar is een app voor, en je kunt verschillende Windows apparaten met één enkel account aan elkaar koppelen, zonder extra kosten!

En nee, VPN voor Windows is niet hetzelfde als OpenVPN voor Windows: de laatste behoort tot de hobbywereld van de doe-het-zelf software, waarmee handige jongens hun eigen VPN kunnen bouwen. Daar is niks mis mee, behalve als je weinig verstand hebt van computercode - dan is het toch erg fijn dat je met de app van VPN Nederland met een paar muisklikken klaar bent!