Beste VPN voor: Nederland

Computers met een Windows besturingssysteem staan vanzelfsprekend in de aandacht bij VPN Nederland, om de simpele reden dat de meeste computers in Nederland daarop draaien. Zowel bij consumenten als bij bedrijven heeft Microsoft Windows al tientallen jaren een streepje voor, en we zouden dus gek zijn om niet te proberen de allerbeste VPN voor Windows aan te bieden.

Hoe kies je de beste VPN?

Het antwoord hangt sterk samen met welk type internet gebruiker u bent. Sommige mensen zoeken met name absolute anonimiteit (denk bijvoorbeeld aan journalisten die in contact staan met mensen die in landen leven waar de overheid vrije nieuwsgaring onderdrukt). Anderen kijken eerder naar budget of downloadsnelheden - mensen die veel grote bestanden nodig hebben bijvoorbeeld, of die met beursgegevens handelen. En zo zijn er meer verschillen. Het punt hiervan is: al die gebruikers zoeken een net wat andere VPN dienst.

Wat voor gebruiker bent u?

Bent u iemand die veel grote downloads verwacht? Kijk dan naar de data limieten van VPN diensten. Gratis VPN diensten beperken soms het volume aan downloads/streams, dus die optie valt meteen af. Is anonimiteit u heilig? Onderzoek dan welke encryptie een VPN dienst aanbiedt. De ene encryptie is de andere niet, en technologie veroudert snel - een protocol kan zijn waarde verliezen als hij gehackt wordt, en dan moet de VPN aanbieder wel snel kunnen switchen. Onderzoek dus vooral of protocollen up-to-date zijn: oudere versies zijn kwetsbaar voor aanvallen.

Nederland profiteert van een geweldige internet infrastructuur, wat de snelheid van handelen online enorm ten goede komt.

Wat is de beste VPN voor Nederland?

Natuurlijk denken we bij VPN Nederland dat wij de beste VPN dienst voor Nederlanders aanbieden. Maar waar zit hem dat dan in? We gebruiken bijvoorbeeld de allerlaatste encryptie protocollen, maar dat hebben meer aanbieders. Wat ons specifiek voor Nederlanders interessant maakt (denken wij) zit hem meer in zaken zoals een geheel Nederlandstalige dienstverlening - geen gedoe met inbellen bij een Indiaas callcenter waar je in het Engels wordt toegesproken als je een vraag hebt, maar gewoon een Hollander aan de lijn.

Daarnaast maken wij ruimhartig gebruik van een Nederlands server netwerk. Nederland profiteert van een geweldige internet infrastructuur, wat de snelheid van handelen online enorm ten goede komt. Onze servers staan allemaal op Nederlandse bodem, op plekken dicht bij onze klanten, en onze techniek zorgt ervoor dat die servers optimaal presteren en snel schakelen met computers buiten Nederland. Heel anders dan bij sommige andere aanbieders het geval is: werken met buitenlandse servers, die niet altijd even bekend staan om snelheid en betrouwbaarheid.