Veelgestelde vragen

Herstel je online privacy, bescherm je gegevens, beveilig al je apparaten en geniet van onbeperkt streamen en downloaden.

Algemene vragen over VPN Nederland

Algemeen

Abonnement en account vragen bij VPN Nederland

Abonnement & Account

Android en iOS vragen bij VPN Nederland

Android & iOS

Download en activatie vragen bij VPN Nederland

Download & Activatie

Windows en Mac vragen bij VPN Nederland

Windows & MacOS

Algemeen

Wat te doen als de VPN Nederland-app geen verbinding kan maken?

Het niet maken van een VPN-verbinding kan vele oorzaken hebben, een aantal zaken kun je zelf checken. Zo is het nodig om een werkende internetverbinding te hebben. Ook kun je proberen een ander verbindingsprotocol te selecteren. Als dit ook niet lukt is het het beste om contact op te nemen met onze support afdeling, dat kan via email: [email protected].

Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) kun je zien als een tunnel. Je stuurt jouw data door deze tunnel en die data komt volledig versleuteld aan de achterkant er weer uit. En met een ander IP-adres dan degene waarmee je verbinding maakte. VPN Nederland maakt gebruik van verschillende technieken, zoals IKEv2 en OpenVPN. Deze technieken zorgen ervoor dat de data van de gebruiker wordt versleuteld en dat diens IP-adres verborgen blijft. Dit betekent dat belangrijke persoonlijke data (login gegevens, wachtwoorden, etc.) bij degene blijft bij wie het hoort, bij jou dus.

Wat is een Kill Switch? En hoe stel ik deze in?

Een Kill Switch is een extra beveiliging die er voor zorgt dat er geen data wordt verzonden wanneer jouw VPN-verbinding uitvalt. VPN Nederland biedt deze functie aan om te voorkomen dat jouw data per ongeluk wordt gelekt over een onbeveiligde verbinding. Op dat moment zijn al jouw gegevens alsnog voor iedereen zichtbaar. Een Kill Switch is daarmee een belangrijke functie om te zorgen dat je echt anoniem blijft.

In de Instellingen in de VPN Nederland-applicatie is er een optie voor een Kill Switch, deze kun je hier gemakkelijk in- of uitschakelen.

Snelheidsverlies bij gebruik van een VPN

Bij het doorverwijzen van internetverkeer over een server op een andere locatie, door middel van een versleutelde verbinding, treedt altijd enige vorm van snelheidsverlies op. Door op “Change Location” te klikken in de VPN Nederland-applicatie kun je de locatie wijzigen en een andere server op een andere locatie proberen, er bestaat een kans dat dit snelheidswinst oplevert. Ook zijn wij bezig met het ontwikkelen van een VPN Speed Boost functie, deze staat standaard niet aan in de instellingen, maar deze kun je wel handmatig aanzetten en dit zal een flinke snelheidsverbetering opleveren.

Popcorn Time geeft een melding over het inschakelen van een VPN terwijl de VPN Nederland-app al verbonden is?

De melding die in Popcorn Time wordt weergegeven, is een reclame voor een andere VPN-provider. Zodra de VPN Nederland-app verbonden is met een van onze VPN servers, is je internetverbinding beveiligd en kun je onbezorgd films en series streamen in Popcorn Time.

Met hoeveel apparaten kan ik tegelijkertijd verbinding maken?

Je kunt je VPN Nederland account op een onbeperkt aantal apparaten installeren en tegelijkertijd gebruiken.

Is mijn data veilig bij VPN Nederland?

Bij VPN Nederland voeren wij een zogenaamde No-Logs beleid waarbij wij geen data opslaan van onze gebruikers.

Is handmatige configuratie van de VPN mogelijk?

Dit is mogelijk door middel van OpenVPN. Voor meer informatie en de benodigde gegevens kun je een email sturen naar onze support afdeling, zij zijn te bereiken per email op [email protected].

In welk land staat VPN Nederland geregistreerd?

VPN Nederland staat geregistreerd in Haarlem, Nederland.

Hoe werkt de 7-dagen-niet-goed-geld-terug garantie?

Iedereen die zich registreert bij VPN Nederland, heeft recht op onze 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Wanneer je, om welke reden dan ook, niet gelukkig bent met onze service, krijg je van ons je geld terug. Je moet, om in aanmerking te komen voor deze terugbetaling, binnen zeven (7) dagen na je aankoop aangeven dat je geen gebruik meer wilt maken van onze service. Je kunt dit doen door ons te mailen via [email protected]

We zullen jouw account zo snel mogelijk verwijderen en je geld binnen 14 dagen terugstorten.

Hoe vraag ik een nieuwe server aan in een specifiek land dat nog niet in de lijst staat?

Dit kun je doen door een email te sturen naar de support van VPN Nederland, ons support email adres is [email protected].

Hoe stel ik de VPN in op mijn router?

Dit is mogelijk als je router ondersteuning biedt voor OpenVPN. Als dit het geval is kun je een email sturen naar onze support afdeling die je de benodigde gegevens hiervoor kunnen toesturen. Zij zijn te bereiken per email op [email protected].

Hoe stel ik de VPN in op mijn NAS?

Op de QNAP, QNAS en andere merken kun je deze handmatig instellen met OpenVPN. Voor de benodigde gegevens kun je het beste een email sturen naar onze support afdeling, dat kan op het e-mail adres [email protected].

Helaas bieden wij geen ondersteuning voor handmatige configuratie van de VPN op de Synology NAS.

Hoe kan ik zien dat de VPN actief is?

Als het slot-icoon in de VPN Nederland-app groen kleurt is de VPN verbinding actief en is je internetverbinding beveiligd, je kunt op dat moment onbezorgd het internet op.

Hoe kan ik de Amerikaanse Netflix kijken met de VPN?

Het is niet nodig extra instellingen te veranderen om de Amerikaanse versie van Netflix te kijken. Begin ermee de Netflix-applicatie eerst volledig af te sluiten, vervolgens de VPN Nederland applicatie te starten, op “Change Location” of “Locatie Wijzigen” te klikken, een Amerikaanse server te selecteren en verbinding te maken. Daarna, als je de Netflix applicatie weer opent, zal Netflix automatisch de films en series weergeven die beschikbaar zijn in Amerika.

Hoe gebruik ik de VPN om anoniem te surfen en te downloaden?

Door een VPN verbinding te maken met een server in een land naar keuze is je internetverbinding beveiligd en kun je anoniem en onbezorgd surfen en downloaden.

Hoe boek ik een vlucht goedkoper vanuit het buitenland?

Door met de VPN Nederland-applicatie een VPN-verbinding op te zetten met een ander land dan je eigen thuisland, is er een mogelijkheid dat de prijs van een vlucht of hotel goedkoper of duurder uitvalt. Dit heeft te maken met het feit dat de prijzen anders zijn per land, zo kun je dus profiteren van grote kortingen en je VPN-abonnement makkelijk terugverdienen.

Hoe beveilig ik mijn internet verbinding met een VPN?

Om te zorgen dat jouw IP-adres niet meer naar jou te herleiden is, kun je gebruikmaken van een VPN. De afkorting VPN staat voor Virtual Private Network. In plaats van direct via je internetprovider verbinding te zoeken, maak je nu verbinding met een speciaal ingerichte VPN-server. Jouw computer of tablet maakt een beveiligde verbinding met deze VPN server, die je doorstuurt naar de website of dienst die je zoekt. Hierdoor maak je dus niet contact via je eigen IP-adres, maar via dat van je VPN-server. Kortom, je bezoekt een website, alleen niet met je eigen identiteit.

De Ziggo GO-app geeft aan dat de uitzending niet beschikbaar is buiten de EU?

Het kan zijn dat een van onze VPN servers tijdelijk gedetecteerd worden als zijnde een VPN-server en daardoor kan het zijn dat een uitzending in de Ziggo GO-app niet werkt. Dit kun je oplossen door een andere server te selecteren in de VPN Nederland-app en te checken of deze wel werkt met de Ziggo GO-app.

De BBC iPlayer werkt niet met de VPN, terwijl die verbonden is met de server in het Verenigd Koninkrijk?

Dit kan gebeuren, omdat de TV streaming diensten alleen uitzendrechten hebben in bepaalde landen. Producenten doen er alles aan VPNs te kunnen detecteren en te kunnen blokkeren. Daarentegen doen er wij er alles aan om ervoor te zorgen dat ze onze servers niet te detecteren zijn als VPN-servers. Je kunt eens proberen een andere VPN-server in het Verenigd Koninkrijk te selecteren in de VPN Nederland-app, en kijken of deze wel werkt.

Waarom heb je VPN Nederland nodig

Een VPN is het ultieme hulpmiddel voor jouw online privacy-, beveiligings- en vrijheidsbehoeften op internet.

Online privacy

Online veiligheid
P2P/torrenting
Super gebruiksvriendelijk
Meerdere besturingssystemen
Supersnelle verbindingen
Log vrij
Geoblokkades omzeilen
24/7 nederlandse support
Wereldwijd servernetwerk
Automatische kill-switch
DNS-lek bescherming