Grand Prix Radio komt in 2024 niet terug naar Nederland

feb 20, 2024

Dit dus gewoon ***. Grand Prix Radio komt niet terug naar Nederland voor het Formule 1-seizoen van 2024. Dit betekent nog een jaar zonder het legendarische commentaar van Olav Mol, en nog een jaar zonder toegang tot enkele van de inzichtelijkste en beste live overzichten van Formule 1-races die er zijn. Jammer.

Dus dit is het dan? Betekent dit nog een seizoen zonder Grand Prix Radio? Of zijn er manieren om alle beperkingen te omzeilen?

Stream alles, altijd en overal

Laat online beperkingen niet bepalen wat je online kunt doen met VPN Nederland!

Neem de volgende stap in online beveiliging

Wat is er gebeurd?

Vorig jaar, in 2023, verwierf Viaplay – de houder van de exclusieve rechten om Formule 1 in Nederland te streamen – ook de rechten voor de Formule 1-radiouitzending. Dit betekende dat de geliefde Nederlandse Grand Prix Radio, Olav Mol en zijn legendarische team niet langer konden uitzenden in Nederland totdat de rechten van Viaplay verlopen.

In 2023 moest Grand Prix Radio daardoor verhuizen naar België, waardoor veel fans met lege handen in Nederland achterbleven.

Er was echter hoop dat in 2024 het tij zou keren en Grand Prix Radio terug zou komen. Er waren geruchten over het faillissement van Viaplay en hun vertrek, en alles werd tot op het laatste moment erg stil gehouden. Maar helaas, de wonderen lijken de wereld dus wel uit. Viaplay blijft en behoudt zijn exclusieve rechten om zowel de races live te streamen als op de radio uit te zenden. En, door wat interne informatie die we net hebben ontdekt, weten we dat Grand Prix Radio voorlopig in België blijft. Dubbel jammer. Maar wacht even, want de echte F1 fan krijg je natuurlijk niet zomaar klein.

Wat nu?

Net als vorig jaar, zal Grand Prix Radio ook dit jaar niet beschikbaar zijn in Nederland gedurende het Formule 1-seizoen. Maar dat betekent niet dat je er niet vanuit Nederland naar kunt luisteren.

Momenteel zijn er twee opties beschikbaar voor jou als je het commentaar mist dat we allemaal kennen en liefhebben.

1. VPN Nederland

Net als vorig jaar, toen VPN Nederland de favoriete manier was voor elke fan om weer naar de Radio te luisteren, is dit jaar niet anders. Dankzij onze unieke ontgrendelingstechnologie en krachtige VPN-servers over heel België en de rest van de wereld, kun je eenvoudig je virtuele locatie met één klik veranderen, en niet alleen weer naar Grand Prix Radio luisteren, maar ook elke race volledig gratis bekijken.

Maar het wordt nog beter. Want we hebben onze speciale Grand Prix Radio-deal teruggebracht, waardoor elke fan voor bijna niets naar zijn favoriete zender kan luisteren.

Je kunt meer vinden op onze speciale Grand Prix Radio-pagina.

Premium BE

Sinds ongeveer oktober 2023 lijkt Grand Prix Radio zelf een premiumdienst te hebben gelanceerd – Grand Prix Radio Premium BE – waarmee je vanuit Nederland naar een deel van de inhoud kunt luisteren. Het is echter niet duidelijk hoe het werkt, of je live naar de races kunt luisteren of dat het alleen achteraf afspeelbaar zal zijn.

De dienst kost €1,99 per maand.

Grand Prix Radio Premium BE

Gewoon weer genieten van Olav Mol

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat voor de deur en brengt een golf van opwinding met zich mee. De races zijn niet alleen een spektakel om naar te kijken, maar ook het commentaar van Olav Mol voegt een extra dimensie toe aan de ervaring. Zijn deskundige verslaggeving en onmiskenbare enthousiasme hebben een speciale plek in ons hart.

Hoewel we dit fijne verslag tijdelijk moesten missen, biedt VPN Nederland ons weer hoop. Dankzij VPN Nederland kunnen we komend jaar weer genieten van Olav Mol’s commentaar, alsof we nooit iets hebben gemist. Dit seizoen belooft dus niet alleen een terugkeer naar de spannende races, maar ook naar het geliefde commentaar dat ons zo dierbaar is.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant