VPN Nederland: Toonaangevend in VPN-protocol technologie

VPN Nederland gebruikt toonaangevende standaarden en de meest geavanceerde VPN-protocollen voor een veilige, privé en onbeperkte online ervaring op al je apparaten.

Wat zijn VPN-protocollen en hoe werken ze
Incl. 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Wat is een VPN-protocol?

Laten we het simpel houden; Een VPN-protocol is in feite een reeks specifieke regels die bepalen hoe twee apparaten elkaar herkennen en met elkaar communiceren, beheren, overdragen, decoderen en coderen.

Wat is een VPN protocol

Verschillende protocollen gaan op een verschillende manier met je informatie om: ze gebruiken namelijk verschillende coderingsstandaarden, authenticatiemethoden en gegevensoverdrachtmethoden. Dit resulteert in verschillende niveaus van beveiliging, privacy en internetsnelheden. Per protocol zit er ook verschil in VPN-bruikbaarheid en apparaatcompatibiliteit.

Wanneer je op zoek bent naar de allerbeste online ervaring voor al je apparaten is het belangrijk om te weten wat voor soort VPN-protocollen er zijn, wat het verschil tussen de protocollen is en welke het beste is voor jou en je behoeften.

Welke soorten VPN-protocollen zijn er?

Er zijn veel verschillende VPN-protocollen. Sommige zijn nieuw, andere oud; sommigen richten zich op beveiliging en anderen op snelheid; sommige werken beter voor mobiele apparaten, terwijl andere zijn gemaakt voor desktops.

Ook al is het niet nodig om te weten hoe elk VPN-protocol werkt om een VPN-service te gebruiken, het is wél handig om te weten welke soorten VPN-protocollen er zijn, waarvoor ze het meest geschikt zijn en wanneer je ze zou moeten gebruiken. Op die manier ben je er zeker van dat de VPN-protocollen die je gebruikt het beste bij je behoeften passen.

OpenVPN protocol

OpenVPN (TCP & UDP)

OpenVPN (TCP & UDP) is de gouden standaard voor beveiliging en privacy.

OpenVPN (TCP & UDP)

OpenVPN is een open-source verbindingsprotocol dat terecht wordt beschouwd als de gouden standaard voor zowel beveiliging als privacy onder VPN-providers.

Een van de sterkste punten van OpenVPN is dat het zeer configureerbaar is, en beschikbaar is voor elk besturingssysteem. Het protocol werkt uitstekend om je internetverbinding te maskeren en deze te laten verschijnen als normaal internetverkeer, wat helpt bij het omzeilen van online beperkingen, blokkeringen en firewalls.

De open-source beschikbaarheid van OpenVPN draagt ertoe bij dat het voortdurend wordt gecontroleerd, zodat het protocol veilig en ondoordringbaar blijft.

Tot slot is het OpenVPN-protocol eenvoudig te configureren om zowel UDP- als TCP-poorten te gebruiken. Hoewel TCP een beetje veiliger is, is UDP geoptimaliseerd voor snelheid, wat het geweldig maakt voor streaming en downloaden.

OpenVPN protocol

OpenVPN (TCP & UDP)

OpenVPN (TCP & UDP) is de gouden standaard voor beveiliging en privacy.

IKEv2/IPSec VPN-protocol

IKEv2/IPsec

IKEv2/IPsec is het perfecte protocol is om te koppelen aan mobiele apparaten

IKEv2/IPsec

IKEv2 (Internet Key Exchange versie 2) is een vrij jong, veelbelovend verbindingsprotocol.

Dit is een zeer snel protocol en het heeft een aantal unieke kenmerken die geen van de andere protocollen heeft. Ten eerste herstelt IKEv2 automatisch een beveiligde verbinding als de internetverbinding wegvalt. Ten tweede past het zich ook naadloos aan schakelende netwerken aan, waardoor het het perfecte protocol is om te koppelen aan mobiele apparaten.

Omdat IKEv2 slechts een tunnelingprotocol is, is het gekoppeld aan IPsec om je gegevens te versleutelen.

Wireguard VPN-protocol

WireGuard

Het lichtste en snelste VPN-protocol voor onbreekbare beveiliging en privacy.

WireGuard

WireGuard is de nieuwste VPN-technologie. Dit protocol is bedoeld om beveiliging te combineren met de beste snelheden en geweldige prestaties.

Dankzij de slanke constructie van slechts 4000 regels code (vergeleken met 70.000 regels van OpenVPN’s codebase) is dit het lichtste en snelste VPN-protocol dat er ook nog steeds in slaagt om onbreekbare beveiliging en privacy te behouden.

WireGuard is een zeer jong VPN-protocol dat een geavanceerde implementatie vereist. Hoewel WireGuard aan populariteit wint, wordt het op dit moment door maar weinige VPN-providers ondersteund.

Wireguard VPN-protocol

WireGuard

Het lichtste en snelste VPN-protocol voor onbreekbare beveiliging en privacy.

Andere protocollen?

Er zijn ook nog veel andere VPN-protocollen. Op dit moment is echter geen van hen zo veilig, snel, betrouwbaar of beveiligd als de eerder genoemden. Om het verschil tussen alle andere protocollen die je tegenkomt te begrijpen, is het wel de moeite waard om ze te noemen en te kijken wat ze anders maakt.

L2TP (Laag 2 Tunneling Protocol)

Deze VPN is ontwikkeld om de oude en verouderde methoden voor het verzenden van gegevens van het ene apparaat naar het andere te vervangen. Het protocol zelf biedt geen enkele vorm van codering, daarom wordt het vaak gecombineerd met IPSec (net als IKEv2). Het is een vrij veilig verbindingsprotocol, maar het is nog steeds niet zo veilig als sommige andere protocollen, en bovendien is het veel langzamer.

PPTP (Point to Point Tunneling Protocol)

PPTP, een van de oudste verbindingsprotocollen, bestaat al sinds Windows 95. Het protocol maakt gebruik van verouderde authenticatietechnologie, die gemakkelijk te kraken is en geen encryptie gebruikt, wat betekent dat iedereen alles wat je online doet kan zien en controleren.

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol)

SSTP is een tunnelingprotocol verpakt in SSL-codering. Het is ontwikkeld door Microsoft en geïntroduceerd met Windows Vista. Het protocol heeft een zeer beperkte configuratie en valt niet op in termen van snelheid, beveiliging of privacy. Het is nooit aangeslagen vanwege de beperkte compatibiliteit met niet-Windows-apparaten.

SoftEther

Een ander open-source VPN-protocol, ontwikkeld door de Universiteit van Tsukuba, Japan. Ook al was het een veelbelovend verbindingsprotocol toen het werd ontwikkeld, stabiliteitsproblemen en simpelweg niet zo goed als WireGuard zorgen ervoor dat het protocol nooit is aangeslagen, ook al is het nog steeds in ontwikkeling.

Andere VPN-protocollen

Welk VPN-protocol is het beste?

Hoewel sommige VPN-protocollen duidelijk verouderd en andere nog in ontwikkeling zijn, is het onmogelijk om protocol te noemen dat overal bovenuit steekt.

Welk VPN-protocol het beste kan worden gebruikt, hangt af van tal van factoren en van elk specifiek gebruiksscenario. Hier zijn slechts enkele van de basis gebruiksscenario’s voor enkele van de beste en moderne VPN-verbindingsprotocollen:

OpenVPN protocol

OpenVPN:

het meest veilige, privé en stabiele verbindingsprotocol dat goed werkt voor zowel het veilig houden van uw gegevens, het omzeilen van beperkingen, streamen en downloaden op elk apparaat. Het enige nadeel is dat het je internetsnelheid meer kan vertragen dan sommige van de meest recente protocollen.

IKEv2 protocol

IKEv2/IPSec:

een zeer snel, stabiel en veilig verbindingsprotocol dat goed werkt voor zowel beveiliging als entertainment. Het is het meest geschikt voor mobiele apparaten dankzij de mogelijkheid om een veilige verbinding te herstellen als de apparaten van netwerk wisselen (bijvoorbeeld van wifi naar data-internet).

IKEv2 protocol
Wireguard protocol

WireGuard:

het VPN-protocol dat draait om snelheid. Het mist misschien stabiliteit en privacy in zijn oorspronkelijke build, maar dankzij de kenmerkende implementatie van VPN Nederland combineert het alle beste eigenschappen van de snelste verbindingsprotocollen met de betrouwbaarheid, veiligheid en privacy van de meest vertrouwde VPN-protocollen.

VPN Nederland: naadloos de beste protocolselectie maken

VPN-verbindingsprotocollen zijn behoorlijk geavanceerd en gecompliceerd. Je hoeft niet te weten hoe elk afzonderlijk protocol werkt om te kunnen genieten van alle voordelen van een geweldige VPN-service.

Wij bij VPN Nederland zijn van mening dat een premium VPN-service alle gecompliceerde zaken moet afhandelen en je browse-ervaring zo naadloos mogelijk moet maken, waar je ook bent en welk apparaat je ook gebruikt.

VPN Nederland heeft de meest vertrouwde VPN-protocollen

Daarom wordt VPN Nederland geleverd met een breed scala aan de meest veiligestabielebetrouwbare en veelzijdige VPN-protocollen om aan al je wensen te voldoen. Onze protocollen zijn perfect geïmplementeerd in onze app voor elk besturingssysteem, om je de meeste opties te bieden, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

VPN Nederland kiest automatisch het beste VPN-protocol

Om je te ontlasten van de complicaties die komen kijken bij het zelf kiezen van het perfecte VPN-protocol, wordt VPN Nederland geleverd met een state-of-the-art geautomatiseerd protocolselectiesysteem. Onze app kiest automatisch het perfecte protocol voor je behoeften op basis van het apparaat dat je gebruikt, de kwaliteit van je internetverbinding, de netwerkvereisten en andere factoren. Zo krijgt je altijd de best mogelijke service zonder dat je er ooit over hoeft na te denken.

Handmatige protocol selectie met VPN Nederland

Als je de voorkeur geeft aan de hands-on benadering, heb je altijd de mogelijkheid om handmatig het VPN-protocol te kiezen dat het beste aansluit op je wensen. Via onze geavanceerde instellingen krijg je volledige controle over de VPN-verbinding en ben je vrij om het protocol te kiezen om te genieten van ondoordringbare veiligheid, absolute privacy en ongebonden vrijheid online.