De Beste VPN?

Dat VPN een belangrijk middel is om je online veiligheid en anonimiteit te vergroten, weten de meeste mensen inmiddels. Of je een VPN moet gebruiken is dus niet de vraag, maar: welke dan? Niet elke VPN is hetzelfde, en het aanbod aan VPN diensten groeit met de dag. Hoe vindt u de VPN die past bij uw persoonlijke gebruik?

Wat voor gebruiker bent u?

Om die vraag te beantwoorden is het goed eerst na te gaan wat voor internet gebruiker u bent. Bent u handig met computers of juist helemaal niet? Bent u vaak online of heel zelden? Downloadt u grote bestanden of streamt u alleen? Hoeveel mag het kosten? En is online anonimiteit voor u belangrijk of zelfs een zaak van levensbelang? Die laatste vraag is misschien vreemd, maar een journalist met contacten in het Midden-Oosten zal de vraag anders beantwoorden dan een moeder die haar dochter in Australiƫ af en toe via Skype wil spreken.

Het is even een onderzoekje, maar het is de moeite waard.

Welke dienst past het beste bij u?

Heeft u een beetje een antwoord op bovenstaande vragen, dan is het zaak in kaart te brengen welke VPN dienst het beste bij u past. Is anonimiteit van levensbelang, dan kiest u een dienst met de allerzwaarste encryptie - diensten die vaak wat duurder zijn. Mag het niet teveel kosten, dan zijn gratis VPN diensten interessant - die het soms niet zo nauw nemen met het beschermen van geregistreerde klantgegevens. Downloadt u vaak grote bestanden? Kijk dan naar de up- en downloadsnelheden, en naar datalimieten die bij een abonnement horen.

VPN Nederland

Enzovoort. Het is even een onderzoekje, maar het is de moeite waard. De ene VPN vraagt een gebruiker zelf de instellingen op detailniveau aan te passen, de andere draait direct na installatie. Dat soort dingen wilt u graag weten voordat u aan de slag gaat. En wat biedt VPN Nederland? Details over ons aanbod kunt u op deze website lezen, maar in samenvatting: wij passen goed bij mensen met een gemiddeld gebruik, die gewoon uit willen gaan van online veiligheid en anonimiteit zonder gedoe met ingewikkelde installaties, en die dat willen voor een schappelijke prijs.