Is Popcorn Time dood? Niet met een VPN!

dec 2, 2022

De online mediaspeler werd in Nederland in 2015 uit de lucht gehaald omdat er geen vergoedingen voor auteursrechten werden afgedragen, maar is sindsdien onder allerlei andere benamingen ‘gewoon’ nog overal te vinden. Telkens als een mediawaakhond een versie de kop indrukt, duiken er elders andere Popcorn websites op, die het kunstje – gratis media content aanbieden waar normaal gesproken betaalmuren omheen staan – gewoon nog een keer opvoeren.

Kat-en-muis-spel

Is dat legaal? Nee, dat is het niet: de content (een film of liedje) is eigendom van een rechthebbende, en die heeft in het geval van free Popcorntime doorgaans geen goedkeuring gegeven aan het gratis uitdelen van zijn handelswaar. Vandaar ook dat kat-en-muisspel tussen Popcorn aanbieders en de autoriteiten: het mag eenvoudigweg niet.

Laten we helder zijn: het gebruiken van VPN maakt Popcorn Time gebruiken niet legaler. Wel gemakkelijker – ook hier draaien we niet om de hete brij heen; een groot deel van de Popcorn gebruikers, heeft een VPN verbinding draaien. Een begrijpelijke ontwikkeling: de laatste jaren richten de waakhonden (denk aan Stichting Brein in Nederland) zich niet alleen op de aanbieders van Torrent-websites als Popcorn Time, maar ook op individuele gebruikers. Die kunnen een boete tegemoet zien als ze gesnapt worden, omdat de wet in Nederland illegaal downloaden (en in het verlengde daarvan: illegaal streamen) simpelweg verbiedt.

Willekeurig IP adres

Een VPN biedt inderdaad een uitweg, technisch gesproken – we zouden u nooit durven adviseren illegaal een film te streamen. Illegale streamers lopen tegen de lamp omdat hun IP-adres zichtbaar is voor online speurhonden, en omdat die gekoppeld kan worden aan de abonnementsgegevens van de eigenaar van die IP account. Dat is niet mogelijk als iemand een VPN verbinding gebruikt, omdat in dat geval het IP adres wordt gemaskeerd en vervangen door een random ander adres, dat niet aan een eigenaar is te koppelen. Dat maakt het een stuk lastiger voor Stichting Brein te weten wie nou precies die film zit te kijken.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

Is er dus een VPN nodig om Popcorn Time veilig te bekijken?

Wij denken van wel. VPN maakt je 100% anoniem, en houdt jouw data 100% veilig, dus wat je kijkt, doet, aanklikt is alleen jouw zorg. Natuurlijk zijn er altijd situaties te bedenken waarin een mediawaakhond je wel te pakken krijgt – sommige mensen tonen net iets teveel van hun semi-legale activiteiten op sociale media – maar Popcorn Time mét VPN is stukken veiliger dan Popcorn Time zonder VPN.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant