8 belangrijke voordelen van een VPN-verbinding

nov 22, 2022

Je bent het begrip ‘VPN’ vast wel eens tegengekomen – op het nieuws, in de krant of online. Het is voor veel mensen echter onduidelijk wat een VPN precies inhoudt. Wat doet een VPN precies, en waarom zou je een VPN abonnement afsluiten? We hebben de belangrijkste voordelen van een VPN abonnement voor je op een rijtje gezet. Wist je bijvoorbeeld dat een VPN ervoor zorgt dat je gegevens niet onderschept kunnen worden? En dat je met een VPN gebruik kunt maken van buitenlandse streamingdiensten, zoals de Amerikaanse Netflix? Op deze pagina vertellen we je er alles over.

Wat zijn de voordelen van een VPN?

1. Met een VPN kun je anoniem het internet op

Stel je voor dat iemand precies kan zien wat je op het internet doet – welke websites je bezoekt, welke video’s en films je bekijkt… Helaas is het internet niet zo anoniem als vaak wordt gedacht. Op het moment dat je een website bezoekt, kan de websitebeheerder namelijk je IP-adres zien. Dit IP-adres kan worden teruggeleid naar je locatie en in sommige gevallen zelfs naar je naam. Hierdoor kunnen websites een profiel van je internetactiviteit opbouwen, en dit verkopen aan de hoogste bieder. Geen fijn gevoel toch? Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen. Als je een VPN gebruikt, wordt je internetactiviteit omgeleid via een VPN server. Hierdoor krijgt de websitebeheerder niet langer jouw eigen IP-adres te zien, maar dat van de VPN server. Hierdoor kan je internetactiviteit niet naar jou als persoon worden teruggeleid. Je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand erachter komt dat je urenlang kattenfilmpjes hebt gekeken!

2. Een VPN geeft je toegang tot buitenlandse films en series

Je kent het wel – er is een nieuw seizoen van je favoriete serie uitgekomen, maar hij staat alleen op de Amerikaanse Netflix. Gelukkig is er een manier om toch lekker te kunnen binge watchen. Door verbinding te maken met een VPN server in de Verenigde Staten, krijg je een Amerikaans IP-adres toegewezen. Hierdoor denkt Netflix dat je je in Amerika bevindt, en kun je alle Amerikaanse titels bekijken – gewoon vanaf de bank in Nederland! Dit geldt overigens niet alleen voor Netflix, maar ook voor andere streamingdiensten.

3. Een VPN houdt je gegevens veilig

Wist je dat als je gebruikmaakt van een openbaar wifi-netwerk, je ontzettend kwetsbaar bent voor hackers? Een hacker kan via een openbaar netwerk namelijk een eigen netwerk opzetten, wat er precies zo uitziet als het officiële netwerk. Als je verbinding maakt met dit netwerk, kan de hacker toegang krijgen tot je gegevens. Dat is geen prettig idee, zeker niet als je via het betreffende toestel ook bankzaken regelt! Wil je veilig kunnen internetten? Een VPN zorgt ervoor dat je gegevens worden versleuteld. Hierdoor kunnen eventuele hackers niet meekijken in je gegevens. Een VPN biedt overigens niet alleen bescherming tegen hackers, maar ook tegen overheden en netwerkbeheerders die je gegevens willen onderscheppen.

4. Eén VPN abonnement beschermt al je apparaten

De meeste mensen hebben veel apparaten in huis – van smartphones tot tablets en van desktops tot laptops. Dat betekent echter niet dat je meerdere VPN abonnementen moet afsluiten om veilig te kunnen internetten. Je kunt één abonnement namelijk op meerdere devices gebruiken. Hoeveel apparaten je met één abonnement kunt beveiligen, is afhankelijk van de VPN provider. Bij VPN Nederland kun je je VPN abonnement op een onbeperkt aantal apparaten installeren en tegelijkertijd gebruiken.

5. Een VPN geeft je toegang tot geblokkeerde websites

In sommige landen worden bepaalde websites, of soms zelfs het hele internet, tijdelijk of permanent geblokkeerd. Zo is het in China bijvoorbeeld niet mogelijk om gebruik te maken van Google en YouTube. Dit wordt online censuur genoemd. Met een VPN kun je deze censuur omzeilen. Door gebruik te maken van een VPN server uit een ander land waarin de betreffende website wél toegankelijk is, lijkt het alsof jij je in dat land bevindt. Hierdoor kun je de website toch bezoeken.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

6. Een VPN helpt je om geld te besparen

Een VPN abonnement kost een paar euro per maand, maar wat veel mensen niet weten, is dat een VPN abonnement je ook geld kan opleveren. Sommige producten en diensten zijn namelijk stukken goedkoper wanneer je ze vanuit het buitenland bestelt. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat een vliegticket in Nederland €200 kost, terwijl exact hetzelfde ticket slechts €150 kost als je het vanuit Roemenië bestelt. Dit geldt niet alleen voor vliegtickets, maar bijvoorbeeld ook voor hotelboekingen, elektronica en software(abonnementen). Door deze goederen en diensten via een buitenlandse VPN server te bestellen, kun je dus heel wat euro’s besparen!

7. Met een VPN kun je op afstand verbinding maken met een netwerk

Wil je op vakantie verbinding kunnen maken met je thuisnetwerk, bijvoorbeeld om de (buiten)verlichting of de beveiligingscamera’s te kunnen bedienen? Met een VPN kun je vanaf elke locatie verbinding maken met je thuisnetwerk. Dit is overigens ook handig voor ondernemers: door middel van een VPN kunnen jij en je werknemers vanuit huis verbinding maken met het bedrijfsnetwerk. Ideaal voor thuiswerkers!

8. Een VPN voorkomt het vertragen van je internetverbinding

In landen met een slecht internet netwerk worden internetverbindingen die veel data nodig hebben vaak vertraagd. Als je in zo’n land een film of YouTube video wil bekijken, kan het dus voorkomen dat deze eindeloos blijft bufferen en haperen. Echt vervelend! Met een VPN abonnement heb je hier geen last van. Een VPN versleutelt namelijk al je internetverkeer, zodat internetproviders en de overheid je internetactiviteit niet kunnen zien. Hierdoor kunnen zij je internetverbinding niet vertragen.

Wat zijn de voordelen van een VPN abonnement bij VPN Nederland?

Wil je veilig gebruik kunnen maken van openbare wifi-netwerken en buitenlandse Netflix series kunnen bekijken? Hou je je internethistorie liever voor jezelf en wil je voorkomen dat er iemand met je meekijkt? Bij VPN Nederland kun je voor een klein tarief een VPN abonnement afsluiten. Ons aantrekkelijke prijskaartje is echter niet het enige wat ons onderscheidt van andere VPN providers.

VPN Nederland is 100% anoniem

Veel mensen sluiten een VPN abonnement af omdat ze anoniem willen internetten. Het is dan ook erg vervelend dat sommige VPN providers de online activiteit van hun gebruikers opslaan. Daar hoef je bij VPN Nederland niet bang voor te zijn: wij voeren een strikt no log beleid. Dit betekent dat wij geen data opslaan van onze gebruikers.

VPN Nederland is 100% Nederlands

Je hebt het vast al aan onze naam gezien – VPN Nederland is een VPN provider van Hollandse bodem. Wij draaien dan ook voor het grootste deel op Nederlandse servers, met ultrasnel internet als resultaat. Bovendien staat onze klantenservice je in het Nederlands te woord. Naar het Engels switchen als je contact met ons wilt opnemen, is dus niet nodig! Je kunt ons support team bereiken via [email protected]. We helpen je graag verder!

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant

Wat is doxxing?

Wat is doxxing?

In ons dagelijks leven is het internet is tegenwoordig...