VPN Nederland Streaming

Over de killswitch bij VPN Nederland

Anoniem online met één druk op de knop

Veilig internetbankieren en op openbare wifi

24/7 een Nederlandse klantenservice

Pak nu onze aanbieding
VPN Nederland Streaming

Nederlands beste VPN

Veilig, anoniem, supersnel en 24/7 volledig Nederlandse support.

Lees meer

VPN Apps

Download VPN Nederland apps voor Android, iOS, Mac en Windows.

Lees meer

Streamen met een VPN

Kijk alle films en series van Netflix met behulp van geoblocking.

Lees meer

VPN Kill Switch

Als je je weleens hebt verdiept in de werking van een VPN, ben je de term 'kill switch' misschien al eens tegengekomen. Dit begrip klinkt misschien een beetje onheilspellend, maar maak je geen zorgen - een kill switch is er juist om je te beschermen. Deze switch wordt geactiveerd op het moment dat je VPN verbinding onverwacht wegvalt.

Op deze pagina wordt alles uitgelegd over:

 • Wat een kill switch precies is;
 • Hoe de VPN Kill Switch functie werkt;
 • De mogelijke oorzaken van het wegvallen van je VPN verbinding;
 • Waar je een VPN dienst met een kill switch kunt vinden.

Wat is een kill switch?

Om uit te kunnen leggen wat een kill switch is, zullen we eerst kort moeten uitleggen wat een VPN verbinding precies doet. Een VPN verbinding kan voor diverse doeleinden worden gebruikt, maar de twee belangrijkste zijn verreweg privacy en veiligheid.

 • Een VPN verbinding beschermt je privacy door ervoor te zorgen dat je IP-adres niet zichtbaar is voor andere internetgebruikers. Hierdoor kan je internetverkeer niet naar jou als persoon worden teruggeleid. Dat je gisteren urenlang naar ABBA hebt geluisterd, hoeft dus niemand te weten!
 • Een VPN verbinding beschermt je veiligheid door ervoor te zorgen dat je internetverkeer versleuteld is. Hierdoor kunnen nieuwsgierige hackers, bedrijven of overheden niet meekijken in je internetverkeer. Als zij je activiteiten onderscheppen, zullen ze namelijk alleen een reeks onleesbare tekens zien.

Wat is een kill switch?

De VPN verbinding zorgt er dus voor dat je digitale gegevens veilig blijven. Het kan echter voorkomen dat een VPN verbinding onverwacht wegvalt, bijvoorbeeld door een slechte internetverbinding. Op zo'n moment valt dus ook de bescherming van je digitale veiligheid en privacy weg. Hierdoor loop je het risico dat je gegevens op straat komen te liggen - en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Dit is waar de kill switch in beeld komt. De kill switch bewaakt continu de verbinding met de VPN server. Als deze verbinding wegvalt, blokkeert de kill switch alle toegang tot het internet. Hierdoor wordt voorkomen dat je onbeschermd het internet opgaat. De internetverbinding wordt hersteld op het moment dat er weer een verbinding is met de VPN server of wanneer je de kill switch handmatig uitschakelt.

Hoe werkt onze kill switch technologie?

Een kill switch zorgt er dus voor dat de VPN verbinding zijn werk goed kan doen. Hoe gaat dit echter precies in zijn werk? We vertellen je graag meer over onze kill switch technologie.

 • Op het moment dat de VPN verbinding wegvalt, moet de kill switch natuurlijk zo snel mogelijk reageren. Als de kill switch een paar minuten te laat reageert, bestaat er immers al een kans dat je gegevens zijn onderschept. Om die reden observeert de killswitch je VPN verbinding continu.
 • Als er een verandering plaatsvindt in de status van je VPN verbinding, wordt dit onmiddellijk door de kill switch gedetecteerd. De kill switch reageert door de toegang tot het internet te blokkeren. Hoe dit er in de praktijk precies uitziet, is afhankelijk van je instellingen. Zo kun je ervoor kiezen om je volledige internetverbinding te blokkeren, maar het is ook mogelijk om slechts de verbinding van een paar apps stil te leggen.
 • Na het stilleggen van de internetverbinding gaat de kill switch software weer in de observatie modus: de kill switch houdt continu in de gaten of de VPN verbinding weer tot stand komt. Zodra de VPN verbinding hersteld is, detecteert de killswitch dit onmiddellijk. De kill switch zal de blokkering in dat geval meteen opheffen.
 • Moet je met spoed het internet op, en heb je geen tijd om te wachten tot de VPN verbinding is hersteld? Dat kan natuurlijk gebeuren. Om die reden kun je de kill switch ook handmatig uitzetten.

Waarom valt mijn VPN verbinding weg?

Een kill switch zorgt er dus voor dat je niet ongemerkt zonder bescherming het internet opgaat op het moment dat je VPN verbinding wegvalt. 'Waarom zou mijn VPN verbinding echter wegvallen?' vraag je je misschien af. Een goede vraag! Het wegvallen van je VPN verbinding kan verschillende oorzaken hebben. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

 • Allereerst kan je VPN verbinding wegvallen doordat je een slechte internetverbinding hebt. Dit kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een zwak WiFi-signaal. Ook als je in korte tijd vaak van netwerk verwisselt kan dit gevolgen hebben voor de stabiliteit van de VPN verbinding.
 • Ten tweede kan het gewoonweg voorkomen dat je de VPN verbinding vergeet te activeren. Je activeert de VPN verbinding van VPN Nederland met één druk op de knop, maar alsnog kan het natuurlijk voorkomen dat je dit op een onbewaakt moment vergeet. De kill switch voorkomt dat je in zo'n geval onbeschermd het internet op gaat.
 • Je VPN verbinding kan ook worden onderbroken door een firewall of een anti-virusprogramma op het apparaat dat je gebruikt. Je toestel ziet de VPN software dan onterecht als kwaadaardige of onbetrouwbare software. Je kunt dit voorkomen door de VPN software aan de uitzonderingenlijst van het anti-virusprogramma toe te voegen.
 • Ten slotte kan er sprake zijn van een storing van de VPN server. VPN Nederland neemt zo veel mogelijk maatregelen om dit te voorkomen. Zo maken we alleen gebruik van hoogwaardige servers op beveiligde locaties. Helaas kunnen we storingen niet volledig uitsluiten. Hoewel de kans zeer klein is, zou het in theorie bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat de servers worden beschadigd door een andere partij. Door middel van onze kill switch zorgen we ervoor dat je gegevens ook in zo'n noodsituatie helemaal veilig blijven.

Kies voor bulletproof beveiliging, kies voor VPN Nederland

Altijd veilig kunnen internetten, wat er ook gebeurt - klinkt goed, toch? Met een VPN abonnement met een kill switch wordt dit werkelijkheid. Zou je zo'n VPN abonnement wel eens uit willen proberen? In dat geval ben je bij VPN Nederland aan het juiste adres. Wij bieden VPN abonnementen met een kill switch én een aantrekkelijk prijskaartje - je kunt al voor slechts een paar euro per maand van onze diensten gebruikmaken. Onze scherpe prijzen zijn echter niet het enige bijzondere aan VPN Nederland. In tegenstelling tot andere VPN providers zijn wij namelijk 100% Nederlands. Dit zie je niet alleen terug in ons Nederlandse serverpark, maar ook in onze communicatie en ons klantenserviceteam - wij staan je altijd in het Nederlands te woord. Of je nu een vraag hebt over onze kill switch of over andere aspecten van onze VPN abonnementen - naar het Engels switchen is niet nodig.

Wat vinden onze klanten van ons?

Lees hier wat de ervaringen en beoordelingen van onze gebruikers zijn.

8.6
★★★★★
★★★★★
179 beoordelingen in 12 maanden.
92% beveelt ons aan bij vrienden.
september 25
Werkt simpell en goed
Het gebruik is makkelijk Duidelijke site. Goede uitlag via de site Heeft mij een veilig gevoel.
september 24
Even wennen
Toch wel enige negatieve ervaringen T.w. sommige apps werken dan niet! Bij tijdelijke uitschakeling wel
299
/maand
Nu slechts € 35.88 voor 1 jaar

Bespaar met onze meest gekozen top-deal!

Met deze fantastische aanbieding krijg je 1 jaar VPN Nederland, inclusief 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Pak direct 60% korting!
299
/maand
Nu slechts € 35.88 voor 1 jaar