Smart DNS | VPN Nederland

Smart DNS

Bij VPN Nederland is Smart DNS volledig geïntegreerd - een technisch handigheidje waarmee we optimaal gebruik maken van Nederlandse servers, ook als je in op een buitenlandse website inlogt.

Wat doet Smart DNS?

Smart DNS is een systeem waarbij Nederlandse gebruikers op een krachtige server bij hen in de buurt inloggen, en deze server vervolgens inlogt bij servers in het buitenland, zodat de gebruiker daar bijvoorbeeld een document kan downloaden. Zonder Smart DNS werkt dat anders: je computer zoekt de server waar het document is opgeslagen, waardoor het - vanwege de afstanden en vertragingen die daarbij komen kijken - soms wat minder soepel gaat. Smart DNS werkt als een soort ‘voorversterker’: je internetsignaal wordt dicht bij huis geoptimaliseerd, en dan pas verstuurd.

Waarom gebruikt VPN Nederland Smart DNS?

VPN Nederland is altijd op zoek naar manieren om gebruikers blij te maken. Smart DNS doet dat op twee manieren. Enerzijds gaat het internetten soepeler dan zonder Smart DNS, en anderzijds besparen we kosten op servers in het buitenland. Andere VPN aanbieders werken vaak met gehuurde server ruimte in andere werelddelen, en laten hun klanten kiezen welke server (in welk land) ze willen selecteren om online te gaan. Bij VPN Nederland hoeft dat niet: u gaat altijd via een sterke Nederlandse server online, en wordt doorgestuurd naar een server die niet van VPN Nederland is (zoals je ook zonder VPN zou doen). Deze constructie scheelt ons enorm in de kosten - waardoor we onze abonnementen lager kunnen houden dan de concurrenten die niet met Smart DNS werken!