OpenVPN: geperfectioneerde online beveiliging

Ondoordringbare encryptie en online beveiliging

Directe toegang tot elke website of platform

Ultieme online privacy

Tijdelijk meer dan 60% korting!

OpenVPN verbindingsprotocol bij VPN Nederland

Het OpenVPN protocol is perfect voor:

Online privacy met het OpenVPN-protocol van VPN Nederland

Online privacy

OpenVPN is de gouden standaard in VPN-technologie en biedt de gebruiker de beste codering, online privacy en anonimiteit.

OpenVPN-protocol beschikbaar op elk apparaat met VPN Nederland

Compatibiliteit tussen platforms

OpenVPN is eenvoudig compatibel met elk platform en biedt onmiddellijke beveiliging op al je apparaten.

Online veiligheid met het OpenVPN-protocol van VPN Nederland

Veilig internetten

OpenVPN is het sterkste VPN-protocol dat momenteel beschikbaar is en dat ervoor zorgt dat je online altijd volledig veilig bent en beschermd wordt.

OpenVPN-protocol: absolute online veiligheid en privacy

OpenVPN is op dit moment een van de meest populaire VPN-protocollen. Dit protocol is beschikbaar bij bijna elke VPN-toepassing op de markt, en wordt over het algemeen gezien als een van de beste, een van de veiligste en een van de veelzijdigste VPN-protocollen.

Hoewel er veel verschillende VPN-protocollen zijn, is OpenVPN een klasse apart en is het vaak de beste oplossing voor bijna alles wat je online wilt doen. Maar wat onderscheidt OpenVPN precies van de vele andere beschikbare protocollen?

Wat is OpenVPN?

Het OpenVPN-protocol is gemaakt in 2001. Het werd ontwikkeld door James Yonan, een man die zag dat er behoefte was aan veilige externe verbindingen met zakelijke netwerken, zonder gebruik te maken van onveilige, niet-versleutelde, gemakkelijk te hacken netwerken van derden en duistere servers. Hij ontwikkelde het samen met zakenman Francis Dighna – een man die het gebrek aan privacy aan den lijve heeft ondervonden, opgegroeid in het Irak van Saddam Hoessein. De twee zagen het potentieel van een veilige privéverbinding in het huidige online landschap, en in 2002 had OpenVPN al zijn eerste klanten.

Een van de beste dingen van het OpenVPN-verbindingsprotocol is dat het “open-source” is. Dit betekent dat alle code van het OpenVPN-protocol voor iedereen beschikbaar is. Dat lijkt misschien contra-intuïtief voor een privacytool, maar is eigenlijk geweldig nieuws. Terwijl de meeste andere privé ontwikkelde protocollen geheim worden gehouden, zodat niemand weet hoe betrouwbaar ze eigenlijk zijn, kan OpenVPN door iedereen worden gezien, gebruikt en getest. Elke regel van de code van het protocol en elk van zijn upgrades wordt constant gecontroleerd en gecheckt op kwetsbaarheden, om ervoor te zorgen dat het protocol veilig, beveiligd, ondoordringbaar en up-to-date blijft.

Last but not least: het OpenVPN-protocol is zeer veelzijdig. Het is eenvoudig aan te passen aan elk apparaat, besturingssysteem en compatibel met andere protocollen en tools, waardoor het een van de meest implementeerbare VPN-protocollen is die er bestaan.

Versleuteling van militaire kwaliteit voor iedereen

Bij VPN’s draait alles om het versleutelen van je verkeer, het veilig houden van je informatie en het vrijmaken van internet. En geen ander protocol doet dat zo goed als OpenVPN.

Voor je gegevenscodering vertrouwt OpenVPN op de OpenSSL-bibliotheek.

Wat is OpenSSL? Om het simpel te houden: Open SSL is in feite een open-source cryptografiebibliotheek die het OpenVPN-protocol voorziet van betrouwbare manieren om online gegevens te coderen en te decoderen. Het is uiterst betrouwbaar, uitgebreid en wordt momenteel door de meeste webservers gebruikt om HTTPS-verbindingen af ​​te handelen (die door vrijwel elke betrouwbare website worden gebruikt).

De veelzijdigheid van OpenVPN houdt daar echter niet op.

In tegenstelling tot de meeste andere VPN-protocollen, ondersteunt OpenVPN bovendien praktisch elk coderingsalgoritme, hashfunctie of cryptografie met openbare sleutels die tegenwoordig beschikbaar zijn, waardoor elke VPN-provider de configuratie kan kiezen die het beste bij hun behoeften past.

Ten slotte kan OpenVPN, in tegenstelling tot de meeste andere populaire VPN-protocollen, elke poort gebruiken. En dit maakt het heel gemakkelijk om het VPN-verkeer te vermommen als gewoon internetverkeer en om firewalls, geoblocks en andere online beperkingen te omzeilen.

Wat is het verschil tussen OpenVPN UDP en TCP?

De veelzijdigheid van OpenVPN komt het beste tot uiting in het feit dat het zowel UDP- als TCP-poorten kan gebruiken. Simpel gezegd zijn dit de de twee basisprotocollen (ja, VPN-protocollen kunnen ook hun eigen protocollen gebruiken), die een grote invloed kunnen hebben op de prestaties van je VPN.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar de twee protocollen zijn zeer verschillend en hebben hun eigen sterke punten en gebruiksscenario’s.

Wat is TCP?

TCP staat voor Transmission Control Protocol. Het werkt door een verbinding tot stand te brengen tussen de afzender en de ontvanger van informatie en onderhoudt deze tijdens al uw gegevensoverdrachten. Het meest opvallende kenmerk is dat het garandeert dat al uw gegevens altijd intact worden verzonden en aankomen.

Maar hoe werkt het?

VPN-verbindingsprotocollen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, maar laten we het makkelijk houden:

 • Alle data verstuur je in pakketjes via internet. Wanneer je TCP gebruikt, wijst het elk pakket een unieke identificatie en volgnummer toe. Op deze manier kan jouw apparaat (de ontvanger) identificeren welk pakket is ontvangen, of het correct is en wat er vervolgens wordt verzonden.
 • Zodra het specifieke datapakket is ontvangen en de ontvanger het herkent, stuurt het een bevestiging naar de afzender.
 • Na ontvangst van de bevestiging kan de afzender beginnen met het versturen van het volgende pakket.
 • Als het pakket in de verkeerde volgorde is verzonden, niet volledig is ontvangen of beschadigd is ontvangen, blijft de ontvanger stil. Dit betekent voor de afzender dat hetzelfde datapakket opnieuw moet worden verzonden.
Wat is TCP

Met dit uitgebreide proces wordt TCP beschouwd als het veiligere protocol. Het controleert elk datapakket dat je ontvangt en zorgt ervoor dat het zeker klopt en veilig is. Het is ook geweldig voor het rangschikken van gegevensoverdrachten, om ervoor te zorgen dat alles in de juiste volgorde wordt verzonden en ontvangen.

Er is echter een keerzijde aan het protocol. Omdat er veel communicatie is tussen de ontvanger en de afzender, en aangezien het protocol elk afzonderlijk datapakket controleert, heeft het de neiging om je internetverbinding behoorlijk te vertragen.

En daar komt UPD om de hoek kijken.

Wat is UDP?

UDP, ook bekend als User Datagram Protocol, behandelt de gegevensoverdracht een beetje anders.

In plaats van elk gegevenspakket afzonderlijk te verzenden, verzendt UDP alle gegevens van en naar je apparaat als één stream. Het controleert ook niet of elk individueel pakket onafhankelijk is aangekomen en controleert alleen de volledige gegevensoverdracht als geheel, om er zeker van te zijn dat het onbeschadigd is aangekomen.

Wat is UDP

Op deze manier verwerkt UDP gegevensoverdrachten veel sneller dan TCP. Dit betekent echter wel dat het iets gevoeliger is voor fouten, instabiliteit en verloren datapakketten. Dit klinkt ernstiger dan het in werkelijkheid is, en een gewone gebruiker zal geen fouten van het UDP-protocol opmerken.

Er zijn enkele toepassingen waar UDP zeker in uitblinkt, en die hebben vooral te maken met snelheid. Het protocol werkt vooral goed als het gaat om:

 

 • Snelheidbeheid;
 • Streamen;
 • Downloaden;
 • Gamen.

Waarom is OpenVPN een onmisbaar protocol bij uw VPN?

OpenVPN is een essentiële aanvulling op elke VPN-applicatie. En met een goede reden. Dankzij zijn unieke kenmerken biedt het iets dat geen van de andere protocollen doet.

Deze functies omvatten:

 

 • Ondoordringbare beveiliging. OpenVPN wordt beschouwd als het meest veilige, betrouwbare en stabiele VPN-protocol dat er is, en de beste keuze wanneer online veiligheid een prioriteit voor je is.
 • Absolute online privacy. In tegenstelling tot andere VPN-protocollen, vermommen OpenVPN-verbindingen zichzelf als normaal verkeer, waardoor absolute online privacy en anonimiteit ontstaat. Iets wat maar weinig andere tools kunnen.
 • Betrouwbaarheid. Sterk, stabiel en veilig, het OpenVPN-protocol houdt je verbinding altijd veilig en zorgt ervoor dat je geen problemen ondervindt met je internetsnelheid of verbinding.
 • Flexibiliteit voor al je behoeften. Of het nu gaat om snelheid, beveiliging, privacy of entertainment, het OpenVPN-protocol kan zich gemakkelijk aanpassen aan al je behoeften.
 • Cross-platform bescherming. OpenVPN kan eenvoudig worden geconfigureerd om met elk apparaat, platform en besturingssysteem te werken, dus met de juiste VPN-app kun je al je verbindingen veilig houden.

OpenVPN met VPN Nederland: de perfecte protocoltoepassing

Bij VPN Nederland draait alles om het gebruik van de beste, meest betrouwbare en geavanceerde online beveiligingsoplossingen. Daarom kan onze gelikte VPN-app niet zonder OpenVPN – het veiligste en betrouwbaarste VPN-verbindingsprotocol.

Het OpenVPN-protocol is beschikbaar op al onze VPN-apps, waardoor je op elk apparaat absolute bescherming hebt. VPN Nederland ondersteunt zowel UDP als TCP, waardoor je de vrijheid hebt om het protocol te kiezen dat het beste past bij je online behoeften en vereisten. En dan is er nog onze unieke functie voor automatische protocolselectie: onze VPN-applicatie kiest het beste protocol voor je en zorgt ervoor dat je altijd een soepele VPN-ervaring hebt.

Dus als je op zoek bent naar het allerbeste als het gaat om persoonlijke online beveiliging, hoef je niet verder te zoeken dan VPN Nederland. Met onze perfecte implementatie van het OpenVPN-protocol bij al onze apps, en een selectie van de beste, meest betrouwbare en veilige VPN-protocollen, blijft je online altijd veilig en beschermd.

Wat krijg je bij zo’n populair VPN Nederland abonnement?

Online privacy

Online veiligheid
P2P/torrenting
Super gebruiksvriendelijk
Meerdere besturingssystemen
Supersnelle verbindingen
Log vrij
Geoblokkades omzeilen
24/7 nederlandse support
Wereldwijd servernetwerk
Automatische kill-switch
DNS-lek bescherming

Bespaar met onze populaire top-deal!

Met deze fantastische aanbieding krijg je 1 jaar VPN Nederland, inclusief 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Inclusief 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie!
3
99
/maand