IKEv2/IPSec: Absolute online veiligheid onderweg

Functie voor automatisch opnieuw verbinden

Sterke encryptie en online beveiliging

Snelheid en veelzijdigheid

Tijdelijk meer dan 60% korting!

IKEv2/IPSec verbindingsprotocol bij VPN Nederland

Het IKEv2/IPSec protocol is perfect voor:

IKEv2 beschermt je online

Online beveiliging

IKEv2/IPSec biedt toonaangevende encryptie en sterke beveiliging voor absolute online veiligheid.

IKEv2 voor mobiele apparaten

Mobiele toestellen

De auto-reconnect-functie herstelt een VPN-verbinding in het geval van een wisseling van het netwerk, waardoor dit protocol perfect is voor mobiele apparaten.

IKEv2 voor streaming

Streamen

Snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit maken IKEv2/IPSec ideaal voor het deblokkeren van websites en streamingplatforms.

IKEv2/IPSec protocol: Veiligheid, stabiliteit en snelheid

IKEv2 is een van de veiligste, betrouwbaarste en snelste VPN-protocollen tot nu toe.

Op zichzelf is IKEv2 een beheerprotocol voor sleuteluitwisseling, waarmee een VPN-server jouw apparaat kan herkennen en ermee kan communiceren. In combinatie met IPSec voor extra beveiliging en privacy bij het overdragen van gegevens, creëert het IKEv2/IPSec-duo tegenwoordig een van de veiligste, snelste en meest geavanceerde manieren om op internet te surfen, met verschillende unieke functies.

Wat is IKEv2?

IKEv2 (ook bekend als Internet Key Exchange versie 2 of IKEv2/IPSec) is een VPN-protocol dat in 2005 werd geïntroduceerd. En een enorme verbetering ten opzichte van zijn voorganger – IKEv1 – IKEv2/IPSec maakt gebruik van de beste technologieën op het gebied van online encryptie, beveiliging en gegevensverwerking, wat het een van de industriestandaard VPN-protocollen maakt, dat breed wordt gebruikt in de hedendaagse cryptografische beveiliging en gegevensoverdracht.

Het IKEv2-gedeelte van het IKEv2/IPSec-protocol beheert de beveiligingskoppeling van jouw verbinding. Dit betekent dat dit protocol bepaalt wat voor soort beveiliging er tussen jouw apparaat en de VPN-server wordt gebruikt om een ​​veilige verbinding tot stand te brengen. IKEv2 is ook verantwoordelijk voor het genereren en uitwisselen van veilige coderingssleutels, die worden gebruikt voor het coderen en decoderen van de gegevens die je online overdraagt.

Om het simpel te houden: IKEv2 is een manier om versleutelingscodes in een openbare ruimte (het internet) te verzenden zonder ze in een sleutel te veranderen, om versleutelde gegevens te ontgrendelen.

IKEv2/IPSec bouwt voort op algemeen aanvaarde en zeer geavanceerde methoden voor gegevensuitwisseling in een onbeveiligde verbinding (met name: Oakley Key Determination Protocol, ISAKMOP en SKEME), en maakt gebruik van zeer veilige certificaten voor apparaat- en sleutelidentificatie (X.509). Dit protocol zorgt ervoor dat je het beste van wat online beveiliging te bieden heeft gebruikt.

Kort gezegd: als IKEv2 je verbinding beheert, is er geen manier bekend waarmee je deze kunt hacken.

Waarom is IKEv2 gekoppeld aan IPSec?

IKEv2 zorgt ervoor dat jouw gegevens veilig worden versleuteld en doorgegeven via een ondoordringbare sleuteluitwisseling tussen het apparaat van de gebruiker en de VPN-server. Het protocol handelt echter zelf geen gegevensoverdracht af. Daarom is het gekoppeld aan het IPSec-protocol, dat datatunneling afhandelt en beveiliging biedt tijdens datatransmissies.

IPSec staat voor Internet Protocol Security en wordt gebruikt om een ​​beveiligde tunnel te creëren rond een gegevensoverdracht tussen jouw apparaat en de VPN-server. Dus terwijl het IKEv2-deel van het protocol werkt aan het vaststellen van beveiligingsparameters, het bepalen welk soort codering zal worden gebruikt en ervoor zorgt dat de apparaten elkaar herkennen op een manier die alleen zij kennen, creëert IPSec een veilige, privé en ingesloten verbinding tussen de twee apparaten zodat niemand het kan zien, er toegang tot heeft en ermee kan knoeien.

Om het iets beter te begrijpen: stel je je apparaat en de VPN-server voor als twee spionnen, die elkaar nog nooit hebben gezien en informatie moeten uitwisselen. In dit scenario zou IKEv2 het geheimschrift zijn dat alleen zij kennen en gebruiken om elkaar te herkennen. En IPSec zou een geheime kamer zijn waar ze elkaar ontmoeten waar niemand anders toegang toe heeft.

IPSec is toegevoegd aan het IKEv2-protocol door een gezamenlijke inspanning van Microsoft en Cisco, en het is er ook verantwoordelijk voor dat het IKEv2/IPSec-protocol zo snel, stabiel en betrouwbaar is.

Terwijl IKEv2 wordt uitgevoerd in de gebruikersruimte die toegang heeft tot alle verschillende informatie die de gebruiker via internet verzendt, werkt IPSec in de kernel – een diepe laag van het systeem van jouw apparaat dat alles regelt wat jouw apparaat doet. Hierdoor kan IPSec gegevens met veel hogere snelheden verwerken, wat je de best mogelijke prestaties geeft, terwijl absolute online veiligheid en privacy behouden blijven.

Wat maakt IKEv2/IPSec een waardevolle aanwinst voor VPN Nederland?

Net als elk VPN-protocol dat we kiezen om toe te voegen aan onze VPN Nederland-app, heeft IKEv2/IPSec verschillende unieke functies die je bij geen enkel ander verbindingsprotocol zult vinden.

Deze kenmerken zijn:

  • Sterke encryptie en online beveiliging. De IKEv2/IPSec-combinatie is een zeer veilig en betrouwbaar VPN-protocol dat enkele van de meest geavanceerde en ondoordringbare sleutels gebruikt om je absolute online veiligheid te bieden.
  • Hoge snelheid. Terwijl elk VPN-verbindingsprotocol je internetverbinding vertraagt, slaagt de combinatie van IKEv2 en IPSec erin om de negatieve impact te minimaliseren en je verbinding zo snel mogelijk te houden.
  • Automatisch opnieuw verbinden. Een van de meest unieke eigenschappen van IKEv2/IPSec is de mogelijkheid om automatisch een beveiligde VPN-verbinding te herstellen als deze wordt onderbroken of als je tussen netwerken schakelt. Deze functie maakt IKEv2/IPSec het perfecte protocol voor gebruik met mobiele apparaten, die constant overschakelen van wifi naar data-internet.
  • Stabiliteit. Dankzij de mogelijkheid om altijd een beveiligde verbinding te onderhouden, is IKEv2/IPSec zeer stabiel en in staat om de gebruiker te allen tijde veilig te houden.

Is IKEv2/IPSec veilig?

Ja. IKEv2/IPSec heeft geen bekende kwetsbaarheden en wordt algemeen beschouwd als een van de meest vertrouwde en betrouwbare VPN-protocollen die momenteel beschikbaar zijn.

Hoewel het VPN-protocol zelf veilig is, komen beveiligings- en privacyproblemen met betrekking tot elk protocol meestal voort uit de implementatie ervan met de VPN-service. En omdat IKEv2/IPSec een beperkte compatibiliteit heeft in vergelijking met andere VPN-protocollen, kan het bijzonder moeilijk zijn om het te implementeren met een VPN-app.

Toen we besloten om het IKEv2/IPSec-protocol aan VPN Nederland toe te voegen, hebben we onze eigen, foutloze, sterke en betrouwbare implementatie gebouwd, die ervoor zorgt dat je kunt genieten van alle voordelen van het protocol zonder dat je gegevens risico lopen.

VPN Nederland en IKEv2/IPSec

Wij van VPN Nederland streven ernaar om onze gebruikers de beste, meest betrouwbare, snelle en perfect geïmplementeerde verbindingsprotocollen met onze VPN-service te bieden, zodat jij en al je apparaten volledig zijn voorbereid op elke situatie die je online tegenkomt. Daarom hebben we ook het lKEv2/IPSec-protocol aan onze VPN moeten toevoegen.

Perfect geïntegreerd met onze VPN en direct beschikbaar voor elk apparaat, besturingssysteem en platform. IKEv2/IPSec is er om je absolute online privacy te geven, terwijl de best mogelijke internetsnelheid behouden blijft.

Waar is IKEv2/IPSec vooral goed voor?

Alle protocollen die we bij VPN Nederland gebruiken, zijn specifiek ontworpen om alles aan te kunnen waarvoor je ze wil gebruiken, met dezelfde mate van effectiviteit en naadloosheid. Onze VPN-app is ook gekoppeld aan een automatische protocolselectiefunctie die ervoor zorgt dat het de best mogelijke oplossing voor je kiest op basis van tal van factoren.

Maar als je de voorkeur geeft aan handmatige controle over je VPN Nederland-app, of graag in de techniek duikt, zijn hier een aantal voorbeelden waar IKEv2/IPSec bijzonder goed voor is:

  • Voor gebruik op mobiele apparaten die vaak van netwerk wisselen;
  • Beveiliging op publieke wifinetwerken, of het beheren van persoonlijke informatie op jouw apparaat;
  • Streamen en entertainment;
  • Downloaden en P2P-filesharing;
  • Toegang verkrijgen tot websites en online platforms die niet beschikbaar zijn, of geblokkeerd zijn in Nederland.

Universeel, snel, betrouwbaar en zeer stabiel, IKEv2/IPSec heeft bewezen een hoofdbestanddeel van VPN-technologie te zijn, ongeacht waarvoor je het gebruikt. En met een hypermoderne VPN zoals VPN Nederland kun je er zeker van zijn dat je het meeste haalt uit een van de meest betrouwbare VPN-protocollen die momenteel beschikbaar zijn.

Wat krijg je bij zo’n populair VPN Nederland abonnement?

Online privacy

Online veiligheid
P2P/torrenting
Super gebruiksvriendelijk
Meerdere besturingssystemen
Supersnelle verbindingen
Log vrij
Geoblokkades omzeilen
24/7 nederlandse support
Wereldwijd servernetwerk
Automatische kill-switch
DNS-lek bescherming

Bespaar met onze populaire top-deal!

Met deze fantastische aanbieding krijg je 1 jaar VPN Nederland, inclusief 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Inclusief 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie!
3
99
/maand