WireGuard: de toekomst van VPN-technologie

Het nieuwste, innovatieve en revolutionaire VPN-protocol

Hoogstaande cryptografie en online beveiliging

Biedt ongeëvenaarde snelheden

Tijdelijk meer dan 60% korting!

WireGuard VPN-protocol bij VPN Nederland

Het WireGuard protocol is perfect voor:

Veilig internetten met Wireguard

Veilig internetten

WireGuard gebruikt de meest geavanceerde cryptografie om je ongeëvenaarde online beveiliging en veiligheid te bieden.

Snelle downloads met VPN Nederland

Downloaden

Vanwege de ongeëvenaarde snelheden is WireGuard het beste protocol om te gebruiken voor anonieme downloads en online entertainment.

Beste snelheden met WireGuard

Snelheid

WireGuard is het snelste VPN-protocol dat beschikbaar is, en biedt je de beste prestaties, zonder dat dit ten koste gaat van je online veiligheid en privacy.

WireGuard: Het nieuwste in VPN technologie

WireGuard is het nieuwste VPN-verbindingsprotocol. Het combineert versleuteling, beveiliging en algehele online bescherming die je van een VPN gewend bent, met ongeëvenaarde snelheden en prestaties die geen enkel ander protocol kan evenaren.

Het WireGuard-protocol staat nog in de kinderschoenen. Het is zeer geavanceerd, ondanks zijn slanke codebase, en ingewikkeld om te integreren, zelfs vandaag de dag wordt het door nog maar weinig commerciële VPN’s ondersteund.

VPN Nederland wil echter voorop lopen in VPN-technologie, en haar gebruikers de beste oplossingen bieden die de industrie te bieden heeft. Daarom is onze hypermoderne VPN-applicatie uitgerust met de perfecte implementatie van het WireGuard-protocol.

Wat is WireGuard?

WireGuard is een geavanceerd VPN-communicatieprotocol. Het zorgt ervoor dat jouw apparaat en een beveiligde VPN-server elkaar herkennen, informatie kunnen delen en dit op een veilige manier overgedragen kan worden.

WireGuard werkt ook als een coderingstool die gebruikmaakt van het beste in moderne cryptografie om ervoor te zorgen dat je verbinding, en de informatie die je via internet verzendt en ontvangt, te allen tijde veilig is.

WireGuard is ontworpen door de Amerikaanse ontwikkelaar en beveiligingsonderzoeker Jason A. Donenfeld. Hij begon in 2016 aan het protocol te werken, maar het werd pas in 2020 vrijgegeven voor algemeen gebruik. Het protocol was bedoeld om de oudere VPN-verbindingsprotocollen, die Donenfeld als verouderd beschouwde, te vervangen door hetzelfde beveiligingsniveau te bieden, terwijl de prestaties en snelheid drastisch werden verbeterd.

WireGuard is oorspronkelijk ontworpen voor Linux, maar is sindsdien geïmplementeerd in alle belangrijke besturingssystemen. Het protocol is gratis te gebruiken en open-source (net als OpenVPN), wat betekent dat iedereen de codebase kan bekijken, gebruiken, analyseren, testen en upgraden. Dit draagt ​​bij aan het constant opsporen van de kwetsbaarheden van het protocol en het verbeteren van de prestaties.

Wat maakt WireGuard tot het meest geavanceerde VPN-protocol?

WireGuard is bedoeld als de volgende stap binnen de VPN-evolutie.

Het protocol is gemaakt met als doel de snelle wereld van vandaag te voorzien van een betrouwbare, veilige en beveiligde verbinding die zowel snel als stabiel is. Maar hoewel snelheid en prestaties de belangrijkste doelen van het nieuwste protocol zijn, doet het geen concessies aan online beveiliging, veiligheid of de mogelijkheid om online beperkingen, blokkeringen en censuur te bestrijden.

Het resultaat? – Een extreem slank, lichtgewicht verbindingsprotocol dat de snelheid heeft van een normale internetverbinding, en de ondoordringbare codering en krachtige beveiligingsfuncties heeft die standaard zijn in de VPN-industrie.

Dat is iets wat geen enkel ander VPN-protocol tot nu toe heeft kunnen bereiken.

WireGuard vs. OpenVPN

WireGuard wordt meestal vergeleken met het OpenVPN-protocol – de gouden standaard van VPN-technologie die al jaren beproefd, getest en geperfectioneerd is.

OpenVPN is een krachtige, veelzijdige en vertrouwde tool als het gaat om online privacy, beveiliging en toegankelijkheid van vrijwel alles wat het internet te bieden heeft. En ondanks wat sommigen zeggen, is OpenVPN zeker niet verouderd en blijft het een integraal onderdeel van VPN-technologie.

OpenVPN is echter ook erg zwaar.

OpenVPN bestaat uit meer dan 600.000 regels code. En hoewel elke regel van die code er is om jouw online veiligheid en anonimiteit te garanderen, maakt dit het protocol ook aanzienlijk langzamer (zelfs met de exclusieve OpenVPN Boost van VPN Nederland).

Vergelijk nu de 600.000 regels OpenVPN-code met slechts 4.000 regels WireGuard-code. Dit vermindert de verbindingstijden en snelheidsdalingen enorm, waardoor dit protocol zorgt voor een krachtige prestatieverbetering ten opzichte van elk ander VPN-protocol dat tegenwoordig beschikbaar is.

WireGuard vs OpenVPN prestaties

Maar hoe zit het met online veiligheid? Er gaat zeker iets verloren als de codebase zo veel kleiner is?

Nee, eigenlijk niet.

Tegenwoordig worden zowel OpenVPN als WireGuard als even veilig en betrouwbaar beschouwd. De twee protocollen gebruiken totaal verschillende methoden om ervoor te zorgen dat je online veilig blijft, wat tot uiting komt in hun codebase. En ondanks dat ze veelzijdige moderne VPN-tools zijn, heeft elk van hen bepaalde toepassingen waarvoor ze het meest geschikt zijn. Maar de jarenlange ontwikkeling, meerdere audits, hun open-source karakter en veilige manier waarop ze omgaan met updates als er ooit kwetsbaarheden worden gevonden, zorgen ervoor dat hun beveiliging waterdicht blijft. Zeker als beiden worden afgehandeld door een betrouwbare VPN-provider.

Dus welk protocol je ook kiest, je kunt er absoluut zeker van zijn dat je online volledig veilig bent.

WireGuard privacy zorgen

Je hebt misschien gehoord over de privacykwesties van WireGuard. Dat gerucht gaat inderdaad rond. In de oorspronkelijke, originele build zou WireGuard het originele VPN-adres van de gebruiker voor onbepaalde tijd op de VPN-servers opslaan. Het zou ook geen dynamische IP-adressen aan gebruikers toewijzen.

Dit zou kunnen worden gezien als een potentieel privacyprobleem voor VPN-gebruikers: als iemand toegang zou kunnen krijgen tot de VPN-server, zou het mogelijk zijn om de VPN-verbinding (die anoniem zou moeten zijn) terug te traceren naar de gebruiker.

In theorie zou WireGuard hierdoor een privacyrisico kunnen vormen.

Een VPN en een VPN-verbindingsprotocol zijn echter niet precies hetzelfde. WireGuard is in de eerste plaats gebouwd met snelheid, prestaties en online beveiliging als primaire focus, en niet voor online privacy en anonimiteit. Dit is waar een betrouwbare VPN-provider om de hoek komt kijken.

Om de WireGuard te voorzien van de privacyfuncties die het in de oorspronkelijke versie mist, moet het worden geleverd met een vertrouwde en betrouwbare VPN-service, zoals VPN Nederland, die de verbinding aanpast om ervoor te zorgen dat je online niet alleen veilig maar ook anoniem bent.

WireGuard: een krachtig hulpmiddel in je VPN-toolbox

WireGuard is het meest geavanceerde en best presterende VPN-protocol tot nu toe. Het is enorm goed op het gebied van snelheid, prestaties in beveiliging en het omzeilen van beperkingen. WireGuard belooft de toekomst van VPN-technologie te zijn, die je de beveiliging geeft die je online mist, zonder een probleemloze online ervaring op te offeren.

Elk VPN-verbindingsprotocol heeft bepaalde unieke kenmerken die het een waardevolle aanvulling zijn op een premium VPN-service. En WireGuard heeft functies die je bij geen enkel ander protocol zult vinden:

 

  • De snelste prestaties. Dankzij de slanke codebase en moderne configuratie is WireGuard het snelste protocol dat er is, en heeft het bijna geen invloed op de snelheid van onze internetverbinding.
  • Online veiligheid. De indrukwekkende snelheden van WireGuard doen niets af aan de ondoordringbare beveiligingsfuncties en versleuteling van militaire kwaliteit, waardoor het een van de veiligste VPN-protocollen is die ooit zijn ontworpen.
  • Mobiele toestellen. Omdat het het lichtste verbindingsprotocol is dat beschikbaar is, is WireGuard perfect voor mobiele apparaten, het houdt je veilig op openbare wifi en helpt je een hoop data te besparen.
  • Naadloze downloads. Dankzij de snelle prestaties is WireGuard het ideale protocol als het gaat om downloaden, waardoor je toegang hebt tot al je content met de snelheid van een gewone internetverbinding.
  • Onbeperkt streamen. De snelheid van WireGuard en de exclusieve mogelijkheid om vrijwel elke blokkade online te omzeilen, maken het ideaal voor toegang tot entertainmentplatforms, het streamen van content en het bekijken van sportlivestreams, waar je ook bent.

VPN Nederland: WireGuard-protocol zoals het bedoeld is

VPN Nederland wil voorop lopen op het gebied van VPN-technologie. Daarom waren we een van de eerste premium VPN-providers die het nieuwste WireGuard-protocol implementeerden met onze VPN-service.

En we hebben niet zomaar het kant-en-klare WireGuard-protocol met onze apps geïntegreerd. We zijn erin geslaagd om het te verbeteren, om VPN Nederland zowel de snelheid, prestaties, veiligheid als online anonimiteit en privacy van een hoger niveau te bieden, waarmee het protocol van de volgende generatie tot het absolute uiterste wordt gebracht.

Dankzij onze unieke implementatie van het WireGuard-protocol met onze VPN-service, zijn we erin geslaagd om alle voordelen van het protocol te behouden en tegelijkertijd alle privacyproblemen die ermee samengingen op te lossen.

In tegenstelling tot sommige VPN-providers die de privacykwesties met betrekking tot het WireGuard-protocol niet aanpakken, of anderen die gecompliceerde systemen creëren die de snelheid van het protocol opofferen en ook nog eens de privacyproblemen niet volledig oplossen, hebben wij bij VPN Nederland een elegante manier gevonden om het beste van twee werelden te krijgen.

VPN Nederland heeft een uniek systeem dat automatisch elk spoor van de WireGuard-peer wist zodra je je VPN-verbinding beëindigt. Op deze manier blijven je persoonlijke gegevens privé terwijl je de meest geavanceerde WireGuard-verbinding met onze VPN gebruikt, en zodra je jouw VPN uitschakelt, wordt elk spoor onmiddellijk vernietigd, waardoor je online altijd anoniem bent.

Door alle privacyproblemen van de originele WireGuard-build volledig te verwijderen, zonder het perfecte protocol te ingewikkeld te maken, rust VPN Nederland je uit met de beste, meest geavanceerde tool die VPN-technologie vandaag te bieden heeft en die geen enkele andere VPN-provider kan evenaren.

Surfen met het WireGuard-protocol van VPN Nederland is qua snelheid hetzelfde als surfen zonder VPN. Behalve dat je alle voordelen van beveiliging en anonimiteit hebt die horen bij een hypermoderne VPN.

Wat krijg je bij zo’n populair VPN Nederland abonnement?

Online privacy

Online veiligheid
P2P/torrenting
Super gebruiksvriendelijk
Meerdere besturingssystemen
Supersnelle verbindingen
Log vrij
Geoblokkades omzeilen
24/7 nederlandse support
Wereldwijd servernetwerk
Automatische kill-switch
DNS-lek bescherming

Bespaar met onze populaire top-deal!

Met deze fantastische aanbieding krijg je 1 jaar VPN Nederland, inclusief 7-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

Inclusief 7 dagen niet-goed-geld-terug garantie!
3
99
/maand