WireGuard bij VPN Nederland

WireGuard: de toekomst van VPN-technologie

Het nieuwste, innovatieve en revolutionaire VPN-protocol

Hoogstaande cryptografie en online beveiliging

Biedt ongeëvenaarde snelheden

Koop VPN Nederland
WireGuard bij VPN Nederland

Het WireGuard protocol is perfect voor:

Veilig internetten met VPN Nederland

Veilig internetten

WireGuard gebruikt geavanceerde cryptografie om je ongeëvenaarde online beveiliging en veiligheid te bieden.

Meer over veilig internetten
Downloaden met VPN Nederland

Downloaden

Vanwege de ongeëvenaarde snelheden is WireGuard het beste protocol om te gebruiken voor anonieme downloads en online entertainment.

Meer over downloaden
Snelheid met VPN Nederland

Online privacy

Met de implementatie van WireGuard in VPN Nederland, biedt dit protocol je absolute online privacy en anonimiteit op elk apparaat.

Meer over online privacy

Het nieuwste VPN-protocol - WireGuard

Om ervoor te zorgen dat jij zo snel én veilig mogelijk kunt internetten, maakt VPN Nederland gebruik van diverse VPN protocollen, waaronder Open VPN en IKEv2. Ook maken wij gebruik van het nieuwe WireGuard. Dit protocol wordt ook wel de toekomst van VPN genoemd. Op deze pagina lees je wat WireGuard zo bijzonder maakt. Wij vertellen je:

  • Wat WireGuard is;
  • Waarin WireGuard verschilt met andere protocollen;
  • Hoe je van deze voordelen kunt profiteren.
  • Hoe een VPN werkt;
  • Wat een VPN protocol is;

Op de rest van deze pagina leggen we alles in detail uit, maar in de bullets hieronder vind je alvast de belangrijkste informatie:

  • Openbare wifi is gevaarlijk!;
  • Een VPN beschermt al jouw online gegevens wanneer je op openbare wifi zit;
  • Ook via andere verbindingen is het altijd aan te raden om een VPN te gebruiken voor jouw internetverkeer.

Wat is WireGuard?

WireGuard is een nieuw, innovatief VPN protocol dat, net zoals Open VPN en IKEv2, wordt gebruikt om internetverkeer te versleutelen. Dit protocol is ontworpen om het internetten via een VPN nóg veiliger en sneller te maken dan al bij Open VPN en IKEv2 het geval was. In de ogen van het team van VPN Nederland zijn de makers van WireGuard hier zeker in geslaagd! Er wordt wel eens gedacht dat WireGuard minder anoniem is dan bijvoorbeeld Open VPN en IKEv2, maar niets is minder waar. In de prille opstartfase was WireGuard inderdaad niet volledig anoniem, en waren de IP-adressen van gebruikers zichtbaar in de serverinterface. Gelukkig werd dit al snel aangepast en zijn de IP-adressen van de gebruikers van WireGuard niet langer zichtbaar, waardoor je 100% anoniem kunt internetten. Sinds deze aanpassing maakt ook VPN Nederland gebruik van WireGuard.

Waarin verschilt WireGuard met andere protocollen?

WireGuard wordt door velen gezien als de toekomst van VPN. VPN Nederland is dan ook erg trots om gebruik te maken van dit protocol. Wat is er echter zo bijzonder aan WireGuard?

  • WireGuard is een stuk lichter dan andere VPN protocollen. Het resultaat? Een razendsnelle verbinding. WireGuard heeft aanzienlijk lagere pingtijden dan andere VPN protocollen, en is daarmee het snelste protocol van dit moment. Pagina's die langzaam laden of video's die minutenlang blijven bufferen zijn met WireGuard dus verleden tijd! Vanwege zijn hoge snelheid is WireGuard op dit moment het default protocol van VPN Nederland. Je kunt uiteraard ook handmatig een van onze andere protocollen selecteren.
  • Een snelle internetverbinding is natuurlijk hartstikke fijn! Maar dat moet niet ten koste gaan van de veiligheid. Gelukkig hoef je daar bij WireGuard niet bang voor te zijn. WireGuard gebruikt diverse geavanceerde cryptografische technieken om jouw internetverkeer te beschermen. Deze versleuteling wordt regelmatig gecontroleerd en verbeterd. Hierdoor bevat WireGuard minder kwetsbaarheden dan andere protocollen.

Profiteer van alle voordelen van WireGuard met VPN Nederland

Razendsnel, veilig en volledig anoniem internetten, zonder last te hebben van geografische beperkingen - klinkt goed, toch? Lijkt dit je wel wat? Bij VPN Nederland kun je voor slechts een paar euro per maand gebruik maken van een VPN abonnement met WireGuard. Het feit dat VPN Nederland enkel gebruikmaakt van Nederlandse servers maakt je verbinding nóg sneller. Ook onze klantenservice is 100% Nederlands - ons support team staat je altijd in het Nederlands te woord. Je vragen naar het Engels vertalen is bij ons dus niet nodig!

Hoe werkt een VPN?

Het begrip 'VPN' staat voor 'Virtual Private Network'. Als je gebruikmaakt van een VPN, wordt al je internetactiviteit omgeleid via een VPN server. Dit heeft de volgende voordelen.

Als je zonder een VPN het internet opgaat, kunnen de beheerders van de websites die jij bezoekt jouw IP-adres zien. Dit IP-adres kan vervolgens worden teruggeleid naar jou als persoon. Dit betekent dat al jouw internetactiviteit aan jou als persoon kan worden gekoppeld. Deze gegevens worden verkocht aan de hoogste bieder, met alle gevolgen van dien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling - je wilt natuurlijk niet dat jouw volledige browser history op straat komt te liggen! Wil je dit voorkomen? Een VPN zorgt ervoor dat je volledig anoniem kunt internetten. Doordat je internetverkeer via een VPN server wordt omgeleid, krijgen websites immers niet langer jouw eigen IP-adres te zien, maar het IP-adres van de VPN server. Hierdoor kan jouw internetactiviteit niet naar jou worden teruggeleid. Met een VPN zal niemand er dus achter komen dat je gisteravond urenlang kattenfilmpjes hebt gekeken!

Als je geen VPN gebruikt, kunnen websites op basis van jouw IP-adres achterhalen in welk land je je bevindt. Op basis hiervan wordt bepaald welke content jij te zien krijgt. Zo weet Netflix dat jij je in Nederland bevindt, waardoor je alleen de Nederlandse Netflix bibliotheek te zien krijgt. Erg vervelend als jouw favoriete serie alleen op de Amerikaanse Netflix staat! Met een VPN kun je dit soort geografische blokkades omzeilen. Door gebruik te maken van een VPN krijgen websites immers niet jouw eigen IP-adres, maar het IP-adres van de VPN-server te zien. Als deze server in (bijvoorbeeld) de Verenigde Staten staat, denken websites dus dat jij je in de Verenigde Staten bevindt. Hierdoor krijg je toegang tot Amerikaanse content, zoals de Amerikaanse Netflix. Het bingewatchen kan beginnen!

Voordat jouw internetactiviteit naar de VPN server wordt verstuurd, zorgt de VPN ervoor dat dit internetverkeer wordt versleuteld. Dit zorgt ervoor dat hackers niet langer bij je gegevens kunnen: mocht een hacker toegang tot jouw internetverkeer proberen te krijgen, dan zal hij of zij enkel een lange reeks van cijfers en letters zien. Zo kun je met een gerust hart het internet op!

Wat is een VPN protocol?

Een VPN zorgt er dus onder andere voor dat je internetverkeer wordt versleuteld. Voor deze versleuteling wordt een VPN protocol gebruikt. Een VPN protocol is een set met instructies die ervoor zorgt dat er een veilige, versleutelde verbinding tussen twee computers tot stand komt. Er zijn verschillende VPN protocollen op de markt. De meeste VPN providers maken gebruik van Open VPN en IKEv2. VPN Nederland maakt daarnaast tevens gebruik van een gloednieuw VPN protocol, genaamd WireGuard.

Bij VPN Nederland ben je verzekerd van Nederlandse kwaliteit, 24 uur per dag Nederlandstalige support en de beste Nederlandse VPN. Bekijk direct hier onze VPN abonnementen of neem via [email protected] contact op voor meer informatie.