Wireguard | VPN Nederland

WireGuard

VPN Nederland vs. WireGuard

Naast gebruikelijke VPN-protocollen als Open VPN en IKEv2, maakt VPN Nederland gebruik van WireGuard. Dit protocol is ontworpen met het doel om veiliger en vooral sneller te zijn dan bijvoorbeeld Open VPN en IKEv2. In de ogen van het team van VPN Nederland is WireGuard, zonder al te veel in technische details te treden, geslaagd in deze opzet.

Omdat WireGuard erg 'licht' is, is het protocol super snel. En laat snelheid nu precies een eigenschap zijn die VPN-gebruikers erg belangrijk vinden. Anoniem en veilig online zijn is essentieel, maar het is vervelend wanneer dit (door het gebruikte protocol) ten koste gaan van de snelheid van jouw verbinding. WireGuard is op dit moment het snelste VPN-protocol en daarom is dit ons default protocol bij VPN Nederland. Waarbij je uiteraard ook handmatig kunt kiezen voor één van de andere protocollen.

100% anoniem

Voorheen was Wireguard niet 100% anoniem, en gebruikers waren dan ook sceptisch om het in gebruik te nemen. Het protocol maakt IP-adressen zichtbaar in de serverinterface, een actie die haaks staat op de strikte no log-policy van VPN Nederland.

In overleg met de oprichter van WireGuard, Jason Donenfeld, is een module ontworpen en geplaatst die de mogelijkheid om IP-adressen zichtbaar te maken, verwijdert. Het is voor het team van VPN Nederland dan ook onmogelijk om onafhankelijke IP-adressen te zien op de VPN-servers. 100% veilig en anoniem online met VPN Nederland.

x

VPN Nederland is officieel gelanceerd. Profiteer tijdelijk van onze speciale aanbieding! 🎉

x