Wat streamen we in januari 2024?

dec 29, 2023

Het nieuwe jaar is begonnen! En naast alle geweldige goede voornemens die je absoluut gaat nakomen, betekent dit een heel nieuw jaar vol met nieuwe en spannende dingen om te streamen. Shows, films, documentaires, miniseries – noem maar op, en je kunt er je laatste euro om verwedden dat het er dit jaar nog meer zijn dan vorig jaar.

Maar met zoveel streamingdiensten, en ongetwijfeld tienduizend nieuwe diensten die volgend jaar gelanceerd worden, kan het moeilijk zijn om bij te houden wat je absoluut niet mag missen dit jaar. Dus leek het ons wel sympathiek om het je even wat makkelijk te maken. Daarom hebben we alle grootste en beste streamingplatforms doorgenomen en alle absolute must-sees van januari 2024 voor je verzameld. Zodat je niets hoeft te missen!

Stream meer dan je ooit zou kunnen!

Geniet van elk streaming platform, film of serie zonder beperkingen met VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Fool Me Once

Release datum: 1 Januari

Waar: Netflix

As I walk to the valley of the shadow of death, I will fear no evil”. Als je dit hoort in een serie dan weet je meestal wel hoe laat het is. In dit geval is het de man van ex-special ops piloot Maya die het daglicht niet langer ziet. Maar is dat wel zo? Twee weken na zijn dood ziet Maya via de nannycam haar man spelen met hun dochtertje. Ziet ze dit echt? Of is het een waanbeeld. Maya gaat op onderzoek uit en ontrafelt geheim na geheim in 8 afleveringen totaal. En die geheimen gaan niet alleen over haar man, maar ook over zichzelf.

The Tourist seizoen 2

Release datum: 1 januari

Waar: BBC iPlayer

In seizoen 2 van The Tourist fungeert het rauwe landschap van het prachtige Ierland als achtergrond. Elliot (Jamie Dornan) en Helen (Danielle Macdonald) komen terecht in een langdurige familievete. Blijkbaar is Elliot de vijand en moet hij zo nu en dan rennen voor zijn leven. Hij heeft alleen geen idee waarom.

Seizoen 2 van The Tourist is te zien via BBC iPlayer. Je krijgt toegang tot de player als je VPN Nederland gebruikt.

Ishura

Release datum: 3 januari

Waar: Hulu

Ishura is een lichte romanreeks uit Japan, waar nu een tv-serie van uitkomt waarin wordt uitgemaakt wie de ‘enige echte held is’. Wordt het een meesterschermer die in één oogopslag kan uitvogelen hoe een tegenstander te verslaan; een lansier zo snel dat ze de geluidsbarrière kunnen doorbreken; een wyvern schelm die vecht met drie legendarische wapens tegelijk, een almachtige tovenaar die gedachten tot werkelijkheid kan spreken of toch de engelachtige sluipmoordenaar die onmiddellijke dood brengt. Een sterk staaltje vertaal- en tekenkunst voor elke mangaliefhebber.

Je kunt het streamingplatform Hulu binnenkomen door VPN Nederland te gebruiken.

The Brothers Sun

Release datum: 4 januari

Waar: Netflix

Je denkt een lekker normaal leven in Californië te hebben (wie droomt daar nou niet van) en dan blijkt ineens dat je een enorm criminele familie in Taiwan hebt zitten. Het overkomt Bruce Sun, die achter de geheime waarheid over zijn familie komt als zijn broer hem komt bezoeken in Amerika. Die broer is ook zeker geen lieverdje. Maar hoe hou je je als ‘Jan met de pet’ staande in de criminele wereld waar je dan ineens in terechtkomt? Je ziet het vanaf 4 januari in The Brothers Sun.

Daughters of the Cult

Release datum: 4 januari

Waar: Hulu

Hoewel er flink wat series, films en docu’s over sektes zijn gemaakt, blijft het een interessant fenomeen om naar te kijken. Wat bezielt de mensen die zich aansluiten bij een sekte, en hoever gaan ze voor ‘hun’ waarheid? De 5 afleveringen van Daughters of the Cut zijn gebaseerd op het leven van sekteleider Ervil Morrell LeBaron. Deze sekteleider gaf opdracht tot massamoorden op zijn tegenstanders, waarbij hij een religieuze leer van bloedverzoening inzette om de moorden goed te praten.

Geen toegang tot Hulu? Wel met VPN Nederland.

Society of the Snow

Release datum: 4 januari

Waar: Netflix

Misschien ken je de film ‘Alive’ uit de jaren 90 nog wel, waarin je zag hoe een rugbyteam uit Uruguay neerstort in de Andes en moet overleven in de sneeuw. De film was een groot succes en nu is hij opnieuw gemaakt, maar dan iets minder ‘Hollywood’. Society of the Snow is een Spaans-Uruguayaans-Chileense film die op hetzelfde verhaal gebaseerd is, maar met meer diepgang wordt verteld. Het is tevens de Spaanse inzending voor de Oscars.

Good Grief

Release datum: 5 januari

Waar: Netflix

Als de man van Marc onverwacht overlijdt, staan zijn beste vrienden paraat om hem bij te staan in tijd van rouw. Om hen te bedanken neemt Marc ze mee naar Parijs. Maar daar hebben ze allemaal nog flink wat uit te zoeken. Blijven ze vrienden, of groeien ze uit elkaar? En welke rotzooi heeft de man van Marc achtergelaten? Een meeslepend drama waarbij je de tissues maar beter bij de hand kunt houden.

Echo

Release datum: 10 januari

Waar: Disney+

We kunnen genoeg krijgen van superhelden, en gelukkig is er elk jaar wel weer wat nieuws te ontdekken als het gaat om mensen met superspeciale krachten. Vanaf 10 januari kun je Disney+ aanzetten voor ‘Echo’. De Marvel serie vertelt het verhaal van de dove Maya Lopez, (die we eerder zagen in ‘Hawkeye’). Ze keert vanuit New York terug naar Oklahoma, waar ze haar Indiaanse roots en gemeenschap opnieuw moet ontdekken. Met onder meer Vincent D’Onofrio.

Criminal Record

Release datum: 10 januari

Waar: Apple TV+

Een beginnend rechercheur en een ervaren rot staan lijnrecht tegenover elkaar na een anoniem telefoontje. Beiden zijn ze uitstekende rechercheurs, maar de eerste denkt dat de crimineel in de cel onterecht vastzit, terwijl de tweede hem daarin heeft gezet en ervan overtuigd is dat hij de misdaad op zijn geweten heeft. Een spannende politieserie die je aflevering na aflevering op het puntje van je stoel houdt.

SkyMed

Release datum: 11 januari

Waar: Paramount+

Wat is er spannende dan een ziekenhuisserie? Een ziekenhuisserie in de lucht! SkyMed gaat over de zusters en piloten van een medisch helikopterteam in Canada. De beelden van de afgelegen landschappen en helikopters zijn echt. Bij het maken is er geen gebruik gemaakt van greenscreens, een knap staaltje filmwerk dat je met behulp van VPN Nederland kan bekijken op Paramount+.

Ted

Release datum: 11 januari

Waar: Peacock

De serie Ted uit de koker van Seth MacFarlane is een prequel op de films over de hilarisch onbeschofte teddybeer. 8 afleveringen lang kun je je blaas trainen door je niet in je broek te plassen van het lachen.

Met VPN Nederland aan krijg je gemakkelijk toegang tot Peacock en kun je zien hoe het leven van Ted er vroeger uitzag.

Self Reliance

Release datum: 12 januari

Waar: Hulu

De film Self Reliance (zelfredzaamheid) gaat over Tommy (Jake Johnson) die na een lastig break-up de kans krijgt om op het Dark Web een game te spelen waarin hij dertig dagen moet zien te overleven. Als hem dat lukt, wint hij een miljoen dollar. Hij ontdekt dat als hij zich omringt met mensen, de jagers hem niet kunnen pakken. Maddie (gespeeld door Anna Kendrick) krijgt dezelfde opdracht en samen proberen ze de game uit te spelen. Maar wat is er nou eigenlijk echt, en wat hoort bij het spel?

Je komt erachter door je VPN aan te zetten en de film te kijken op Hulu.

True Detective: Night Country

Release datum: 14 januari

Waar: HBO Max

True Detective is één van de beste series uit de koker van HBO. Het eerste seizoen was nagenoeg perfect, maar daarna was niet iedereen er meer over te spreken. We zijn dan ook heel benieuwd naar de nieuwe afleveringen van deze donkere thrillerserie, die zich dit keer afspeelt in Alaska. Het feit dat we in de trailer Jodie Foster zien als de gehate, maar vastberaden rechercheur die in de donkere dagen van de winter een mysterie probeert op te lossen in de sneeuw belooft in ieder geval heel veel goeds.

Belgravia: The Next Chapter

Release datum: 14 januari

Waar: MGM+

Downton Abbey fans opgelet. Vanaf 14 januari kun je genieten van nog een mooie serie uit de handen van de makers. Belgravia: The Next Chapter zit vol hoge hoeden, wijde rokken, galopperende paarden en parelkettingen, én vol liefde en drama. De opvolger van de miniserie Belgravia speelt zich 3 decennia later af, in 1871. De acht afleveringen draaien om het liefdesverhaal tussen de onzekere Frederick Trenchard en de nieuwekomer in de Londense elite Clara Dunn. Gegarandeerd zwijmelen bij dit kostuumdrama dus.

Death and Other Details

Release datum: 16 januari

Waar: Hulu

Death and Other Details is een ‘who-dunnit’ op zee. De moord vindt in dit geval plaats op een cruiseschip en het is aan detective Rufus Cotesworth en protégé Imogene digs om het mystery op de middellandse zee te ontrafelen. Best lastig, want de passagiers hebben allemaal zo hun eigen geheimen. Hou je van Agatha Christie, dan mag je deze miniserie met 10 afleveringen zeker niet missen.

Vergeet niet je VPN aan te zetten om toegang te krijgen tot Hulu.

Wild Cards

Release datum: 17 januari

Waar: The CW

Dit Canadees-Amerikaanse politie/rechtbankdrama draait om Cole Ellis, een agent van de waterpolitie die een stap terug heeft moeten doen en zijn arrestante Max Mitchell, een rondtrekkende fraudeur. Tijdens haar verblijf in de cel op het politiebureau biedt Max Cole hulp bij het oplossen van een andere zaak. Hierdoor krijgen beiden een kans op een nieuw begin: Ellis kan zijn badge als detective terugverdienen en Max kan gevangenisstraf ontlopen. Hiervoor moet het onwaarschijnlijke duo echter wel samenwerken.

Je kijkt de show op The CW, de streamingdienst van het televisienetwerk dat je onder meer kent van Dawson’s Creek. De deuren van deze streamingdienst zwaaien voor je open als je VPN Nederland gebruikt.

Sort Of seizoen 3

Release datum: 18 januari

Waar: HBO Max

Sort of is een Canadese sitcom over een non-binaire millennial die henzelf staande moet houden als kind van Pakistaanse immigranten, barkeeper van een LGBTQ boekwinkel en verzorger van de jonge kinderen van een zakenkoppel. Klinkt ingewikkeld? Is het ook, zeker als je Sabi Mehboob, de millennial in kwestie bent. Is de serie leuk? Blijkbaar wel, want de show won niet voor niets de prijs voor beste Canadese komedieserie.

Hazbin Hotel

Release datum: 19 januari

Waar: Prime Video

Zin in wat anders? Dan is deze geanimeerde muziektelevisieserie voor volwassenen die zich afspeelt in de hel misschien wel iets om voor te gaan zitten. Wat? Waar gaat dit nou weer over? In Hazbin Hotel gaat de dochter van Lucifer en daarmee ‘Prinses van de hel’ Charlie Morningstar op zoek naar een manier waarop demonen gerehabiliteerd kunnen worden, zodat ze een plekje in de hemel krijgt. Inchecken in het hotel doe je via Prime Video.

The Kitchen

Release datum: 19 januari

Waar: Netflix

The Kitchen is een van de laatste woonwijken in Londen in deze Britse sci-fi film die 19 januari op Netflix verschijnt. In het Londen van de toekomst is alle sociale huisvesting geëlimineerd, maar weigeren bewoners van The Kitchen te vertrekken. Izi (Kane Robinson) en Benji (Jedaiah Bannerman) moeten vechten om zich staande te houden en komen in de film voor een hoop lastige beslissingen te staan.

De film ging al in première tijdens het BFI London Film Festival afgelopen oktober, en kreeg uitstekende reviews. The Kitchen is mede geschreven, geregisseerd en geproduceerd door de in Camden, Londen geboren Daniel Kaluuya, die je kent van een andere steengoede film; ‘Get Out’.

The Woman in the Wall

Release datum: 21 januari

Waar: Paramount+/Showtime

Zin in een serie om in één weekend te bingen? Het zesdelige BBC One-mysteriedrama The Woman in the Wall is een zeer geschikte kandidaat. Lorna is een notoire slaapwandelaar en als ze op een ochtend wakker wordt ontdekt ze tot haar grote schrik een lijk in haar huis. De grote vraag is natuurlijk of het slaapwandelen van Lorna uit de hand is gelopen, of dat er een andere reden is dat de onbekende vrouw dood op de grond ligt.

De spannende serie is met behulp van VPN Nederland vanaf 21 januari te bekijken via Paramount+/Showtime.

Joan

Release datum: 24 januari

Waar: ITVX

Een gebleekt kapsel, een paar dikke lagen oogschaduw, rode lippenstift, een bomberjack, dat is Joan. Een kwetsbare vrouw van midden 20 die in de jaren 80 flink wat voor haar kiezen krijgt. Als de gewelddadige man van Joan uit haar leven verdwijnt, probeert ze samen met haar 6-jarige dochter een nieuw leven op te bouwen. Ze verandert meerdere malen van identiteit en ontmoet nieuwe mensen in haar zoektocht naar een goed leven voor een haar en haar dochter. Op die manier komt ze terecht in een carrière als succesvolle juwelendievegge.

Joan wordt gespeeld door de bekende Britse actrice Sophie Turner (Game of Thrones), en ook Frank Dillane heeft een grote rol. Hem ken je onder meer van Harry Potter and the Half-Blood Prince en Fear the Walking Dead.

Je kijkt het Britse eighties meesterwerk op ITVX en je krijgt toegang tot die streamingdienst door VPN Nederland aan te zetten.

Joan serie streaming op ITVX

Griselda

Release datum: 25 januari

Waar: Netflix

Sofía Vergara ken je natuurlijk als de vrolijke Gloria uit Modern Family, maar nu speelt ze een meedogenloze drugsdealer én staat ze achter de schermen van een nieuwe serie. Samen met Andrés Baiz produceerde de Colombiaanse de miniserie Griselda, over het leven van de beruchte cocaïnehandelaar ​​Griselda Blanco.

Met haar drie zoontjes en drie kilo cocaïne vlucht Griselda van Medellin naar Miami, waar ze uiteindelijk de baas wordt van een groot drugsnetwerk. Een spannende, rauwe serie. Gewoon te zien op Netflix.

Sexy Beast

Release datum: 25 januari

Waar: Paramount+

Sexy Beast de serie is een prequel van de Britse films Sexy Beast (met onder meer Ben Kingsley) die in het jaar 2000 uitkwam, een enorme hit werd en een cultstatus bereikte. In de achtdelige serie die vanaf 25 januari met behulp van VPN Nederland te kijken op Paramount+ zien we Gal Dove en Don Logan als beste vrienden in de jaren 90 terwijl ze van kleine dieven steeds verder afdalen in een steeds gekker wordende criminele wereld.

Expats

Release datum: 26 januari

Waar: Prime Video

In de serie Expats volgen we het leven van een hechte gemeenschap van expats in Hong Kong, waar vriendschappen intens maar bewust tijdelijk zijn, successen worden gevierd en er lekker wordt geroddeld. De serie is geproduceerd door Lulu Wang en we zien onder meer Nicole Kidman in één van de hoofdrollen. Expats is gebaseerd op een roman uit 2016, The Expatriates, geschreven door Janice Y. K. Lee.

Masters of the Air

Release datum: 26 januari

Waar: Apple TV+

We hebben een hele lijst aan nieuwe releases aan je gegeven, maar welk genre mist er nog in het rijtje? Juist, een oorlogsserie. En daar hebben we hem dan, last but not least: Masters of the Air. En het is niet zomaar een oorlogsdrama, het is een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks. De serie gaat over de rol die het Eighth Air Force van de United States Army Air Forces in de Tweede Wereldoorlog had. Een spannende serie met een superjonge cast, waaronder Ncuti Gatwa (Eric uit Sex education) en Oscarwinnaar Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin).

Vroeg op, vroeg naar huis en de hele avond bingen

Januari zit propvol kwaliteitscontent om van te smullen. Van komedieseries tot whodunnits tot politieseries. En van kostuumdrama’s tot Manga tot een pratende teddybeer. Als je alles wil zien moet je niet te veel overuren maken op je werk, want dan hou je geen tijd meer over om voor de tv te hangen.

Dus wat dacht je van dit als goed voornemen voor 2023: Zet je wekker eerder, begin je werkdag vroeger en klok eerder uit, zodat je lange avonden overhoudt waarin je alle series heerlijk kunt bingen.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant