Veelgestelde vragen

De kans is groot dat jouw vraag al is beantwoord in onze FAQ. Zoek en gij zult vinden. Is jouw vraag niet beantwoord? Mail hem dan naar [email protected].

Hoe stel ik de VPN in op mijn Synology NAS?

Op dit moment bieden wij helaas nog geen ondersteuning voor de Synology NAS. Wij willen dit in de toekomst wel gaan ondersteunen, maar het is op dit moment onbekend wanneer deze ondersteuning gereed zal zijn.

Waar vind ik instructies voor downloaden, installeren en activeren van de VPN Nederland apps?

Na het inloggen op onze website met je persoonlijke VPN Nederland account kun je onder “Download and Device Setup” instructies vinden voor het downloaden van de VPN Nederland apps voor de verschillende platformen en besturingssystemen.

Hoe update ik de VPN Nederland-app naar de nieuwste versie?

Voor je iPhone-, iPad- en Android-smartphone of tablet zal de update worden uitgegeven via de Play of App Store. In Windows en MacOS zal er een melding worden weergeven in de applicatie zelf met de vraag, of je de applicatie wilt updaten naar de nieuwste versie.

Is het mogelijk VPN Nederland eerst gratis te proberen voor ik betaal voor een abonnement?

Wij hebben helaas geen gratis proefabonnement beschikbaar, maar wel een 7-dagen-niet-goed-geld-terug garantie in geval je niet tevreden bent met je aankoop.

Wanneer komt er ondersteuning voor Linux?

Momenteel is de ondersteuning van Linux nog in volle ontwikkeling. Voor de status hiervan kun je ons altijd mailen op [email protected].

Welke besturingssystemen worden ondersteund door VPN Nederland?

Op dit moment bieden wij bij VPN Nederland ondersteuning voor Windows 8.1 of hoger, MacOS High Sierra of hoger, iOS, Android, Android TV en Kodi. Voor instructies voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland apps kun je inloggen op onze website en kijken onder “Download and Device Setup”.