Veelgestelde vragen

De kans is groot dat jouw vraag al is beantwoord in onze FAQ. Zoek en gij zult vinden. Is jouw vraag niet beantwoord? Mail hem dan naar [email protected].

Hoe stel ik een VPN in op mijn iPad of iPhone?

Door in te loggen op onze website vind je onder “Download en Device Setup” instructies voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland iOS-apps.

Mijn Chromecast werkt niet als de VPN is ingeschakeld?

Een VPN verbinding creëert een versleutelde tunnel, waardoor je TV je smartphone niet kan bereiken. Daardoor is het helaas niet mogelijk om films of andere content naar je TV te streamen vanuit je smartphone met de Google Chromecast.

Hoe stel ik een VPN in op mijn Android smartphone?

Door in te loggen op onze website vind je onder “Download en Device Setup” instructies voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland Android-apps.

Hoe stel ik de VPN in op mijn SmartTV?

Als je SmartTV geïnstalleerd is met Android of Android TV, kun je na het inloggen op onze website onder “Download en Device Setup” instructies vinden voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland-apps.

Hoe kan ik zien dat de VPN actief is?

Na het starten van de VPN Nederland app en het maken van een VPN verbinding zal er op smartphones en tablets een VPN of slot icoon worden weergeven in de notificatiebalk. Voor Windows en MacOS kun je zien dat de VPN actief is doordat het slot icoon in de VPN Nederland applicatie groen kleurt.

Hoe stel ik de VPN in op mijn Android TV Box?

Door in te loggen op onze website vind je onder “Download en Device Setup” instructies voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland Android-app.

Is streaming mogelijk vanaf mijn Smartphone naar mijn TV met de VPN ingeschakeld?

Een VPN verbinding creëert een versleutelde tunnel, waardoor je TV je smartphone niet kan bereiken. Daardoor is het helaas niet mogelijk om films of andere content naar je TV te streamen vanuit je smartphone.