Veelgestelde vragen

De kans is groot dat jouw vraag al is beantwoord in onze FAQ. Zoek en gij zult vinden. Is jouw vraag niet beantwoord? Mail hem dan naar [email protected].

Ik kan wel email ontvangen maar niet versturen?

Bij VPN Nederland hebben wij alle poorten openstaan, met uitzondering van poort 25 voor onversleutelde uitgaande email, omdat deze poort veel gebruikt wordt voor het versturen van spam-email.

Dit kun je oplossen door in de accountinstellingen in Outlook de poort voor uitgaande mail op poort 587 of 465 in te stellen en SSL-encryptie aan te zetten.

De VPN verbinding in Windows vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord?

Na installatie van de VPN Nederland Windows-applicatie, kan het gebeuren dat er een nieuwe verbinding wordt toegevoegd in de Windows instellingen genaamd “IKEv2”. Deze verbinding wordt gebruikt door onze VPN Nederland-applicatie voor de verbinding naar buiten toe. Het is niet mogelijk deze verbinding direct te gebruiken, voor het maken van een VPN verbinding is het nodig de VPN Nederland applicatie op te starten en vanuit hier een VPN server te selecteren.

De VPN Nederland app geeft een melding dat er een probleem is met de firewall?

Om een VPN verbinding op te zetten is het nodig toestemming te geven in de Windows Firewall, zodat onze VPN-applicatie een verbinding kan maken naar buiten, naar het internet toe. Het kan zijn dat de applicatie een melding geeft dat er een probleem is met de firewall, je kunt dan het beste je computer opnieuw opstarten. Als dit niet werkt kun je proberen de VPN Nederland-applicatie opnieuw te installeren of zelf handmatig een uitzondering toe te voegen in de Windows Firewall.

Windows geeft een melding dat administrator rechten nodig zijn voor installatie van de VPN Nederland app?

Voor de installatie van de VPN Nederland applicatie is het nodig om ingelogd te zijn met een Windows account met administrator rechten, dit is nodig omdat er instellingen aangepast moeten worden in de configuratie van het besturingssysteem zelf en hiervoor zijn deze speciale rechten nodig.

Hoe stel ik een VPN in op mijn Macbook?

Door in te loggen op onze website vind je onder “Download en Device Setup” instructies voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland MacOS-applicatie.

Hoe maak ik lokale netwerkapparaten beschikbaar als de VPN aan staat?

In de VPN Nederland Windows en MacOS-applicatie is er een optie voor het beschikbaar maken van lokale netwerkapparaten in je thuisnetwerk. Deze optie vind je onder Instellingen -> Geavanceerd.

Werkt de MacOS-applicatie op oudere versies van het OSX besturingssysteem?

Onze VPN Nederland MacOS-applicatie is gemaakt voor de nieuwste versie van het OSX besturingssysteem en het kan dus zijn dat deze niet goed werkt op oudere versies van OSX.

Mijn virusscanner geeft een melding dat de VPN Nederland-applicatie een virus is?

Omdat VPN Nederland nog vrij nieuw is, en de applicatie nog niet bekend is onder de grote anti-virus bedrijven, kan het zijn dat onze applicatie wordt gezien als een zogenaamde false-positive. Dat betekent dat een bericht wordt weergeven dat het een virus is. Je kunt voor onze applicatie met een gerust hart een uitzondering toevoegen, onze applicatie bevat geen virus.

Mijn (netwerk-)printer werkt niet meer na het inschakelen van de VPN?

Dit klopt, het lokale netwerk is niet beschikbaar met de VPN ingeschakeld, omdat deze een eigen netwerk creëert die niet bereikbaar is voor je netwerkprinter of andere netwerkapparaten.

In onze Windows en MacOs-apps is er in de instellingen een optie onder Geavanceerd: "Toegang tot lokale netwerkapparaten toestaan". Als je deze optie aanvinkt, zal het mogelijk zijn om te printen met je netwerkprinter.

Hoe wijzig ik het verbindingsprotocol van IKEv2 naar OpenVPN of vice versa?

In de VPN Nederland applicatie, onder Instellingen -> Geavanceerd -> Protocol kun je het gewenst verbindingsprotocol selecteren. Deze functionaliteit is op dit moment alleen beschikbaar in de Windows, MacOS en de Android-app.

Wat is de IPv6-Lek beveiliging en moet ik deze inschakelen?

IPv6 is de opvolger van het snel verouderende IPv4-protocol. De voornaamste reden dat dit aan vervanging toe is, is de enorme toename van internetgebruikers en apparaten die een eigen internetverbinding hebben. Omdat IPv6 nieuw is en niet altijd goed samenwerkt met IPv4, is de overstap nog niet voltooid. Ook zijn niet alle VPN-providers in staat om jouw IPv6 adres te verbergen. Bij VPN Nederland kun je deze functionaliteit in de Instellingen onder Geavanceerd inschakelen en zo hoef je je geen zorgen te maken dat je IPv6-adres lekt.

Hoe stel ik VPN in op mijn Windows-computer?

Door in te loggen op onze website vind je onder “Download en Device Setup” instructies voor het downloaden en installeren van de VPN Nederland Windows-applicatie. Onze VPN Nederland applicatie is ontwikkeld voor 64bit Windows 8.1 of hoger.