Waar kan je allemaal op besparen met een VPN?

dec 1, 2022

Tegenwoordig shoppen we steeds vaker via internet. Alles is mogelijk, van muziek tot vliegtickets en van boodschappen tot een auto. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat je veel geld kunt besparen door vanuit verschillende landen te winkelen. Maar hoe is dat mogelijk, vraag je je mischien af? Dit kun je doen door je virtuele locatie te wijzigen met een VPN. Hierdoor ontvang je grote kortingen waardoor je een hoop geld bespaart.

Een bedrijf kan in verschillende landen een andere prijs vragen voor precies hetzelfde product. De verschillen zijn groter dan je zou denken! In Nederland betaal je voor alles vaak de hoogste prijs. Gelukkig kun je je locatie wijzigen met een VPN, zodat je meteen kunt beginnen met online shoppen.

5 tips om online geld te besparen

1. Online shoppen

Winkelen terwijl je thuis op de bank zit is voor veel mensen een groot voordeel van de digitale wereld. Van veel diensten en producten die online worden afgerekend, wordt de prijs echter gebaseerd op basis van je locatie.

Muziekfans die zich willen abonneren op Apple Music betalen in Nederland bijvoorbeeld € 9,99 per maand. Dit terwijl klanten in India ongeveer € 1,50 per maand betalen. De service die beide klanten ontvangen is echter hetzelfde. Dit verschil van € 8,49 per maand kun je jezelf besparen met een VPN door dit te bestellen vanuit India.

Hoe komt dit? De meeste online retailers hebben een zogehete dynamische prijsstelling. Dit houdt in dat ze de prijs van een artikel of dienst veranderen, afhankelijk van hoeveel ze verwachten dat klanten in dat gebied bereid zijn om te betalen. Zo kun je dus goedkoper online shoppen met een VPN.

2. Vluchten en vliegtickets

Ook bij het boeken van vluchten en vliegtickets geldt over het algemeen dat het veranderen van je locatie naar een land met een lager inkomen, je een hoop geld kan besparen.

Daarnaast kan het ook veel voordeliger zijn om je vlucht te boeken vanuit het land van herkomst van de luchtvaartmaatschappij. Een vlucht voor KLM is bijvoorbeeld in Nederland al een stuk goedkoper dan als je diezelfde vlucht vanuit België zou aanschaffen.

Hoewel die laatste methode je meestal niet heel veel geld zal besparen, telt elke euro. Vooral als je met een gezin reist. Houd er ook rekening mee dat sites om vliegtickets te kopen actief gebruik maken van cookies voor de prijzen. Wil je de prijs controleren vanuit een ander land, dan zul je eerst ook je cookies moeten verwijderen, omdat ze anders begrijpen dat je niet vanuit dat land kijkt.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

3. Streamen en Netflix

Als er een bedrijf is die weet wat geoblocking is, dan is het Netflix wel. Zoals je misschien al weet is het aanbod van Netflix per land flink verschillend. Als je in het buitenland bent of op vakantie gaat, kan je plots je favoriete Nederlandse serie niet meer streamen.

Ongeacht waar ter wereld je je ook bevindt, een VPN dienst kan je echte locatie maskeren en je een andere locatie geven. Waarmee je toegang krijgt tot veel meer verschillende shows.

Andersom kun je op deze manier ook een stuk goedkopere Netflix krijgen. In Peru lopen de abonnementsprijzen van ongeveer € 5,22 tot € 9,22 per maand, terwijl dit in Nederland € 7,99 tot € 13,99 is. Zo kun je afhankelijk van je abonnement al 2 tot 4 euro besparen op je Netflix, terwijl er helemaal niets veranderd.

Netflix vecht hard tegen VPN’s om dit te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat de simpelere VPN’s en de gratis VPN’s vaak geen goede toegang tot Netflix bieden. Dit zorgt ervoor dat Netflix de melding geeft dat je een VPN gebruikt en je geen toegang hebt tot welke serie dan ook.

Uiteraard geldt dit ook voor andere streamingsdiensten zoals, Amazon Prime, Hulu en Stan.

4. Toegang tot tijdgebonden inhoud

Naast het toegang krijgen tot meer films en series, kan een VPN je ook in staat brengen om tijdgebonden inhoud te kijken. In de meeste gevallen gaat dit om live programma’s of live evenementen. Denk hierbij aan Formule 1, de Olympische Spelen of de Engelse Premier League.

Afhankelijk van waar je je bevindt, varieert de hoeveelheid live sport die je kunt kijken. Zo heb je in Nederland bijvoorbeeld een Ziggo Sport abonnement nodig om Formule 1 te kunnen kijken. Terwijl het in sommige landen, zoals Oostenrijk, gewoon gratis uitgezonden wordt.

5. Hotels en auto’s boeken

Op vrijwel dezelfde manier als luchtvaartmaatschappijen werken, variëren hotels en autoverhuurbedrijven hun prijzen ook afhankelijk van het publiek. Met name huurauto’s worden beïnvloed door verschillende belastingen, verzekeringen en lokale toeslagen. Deze zijn vaak een stuk hoger voor toeristen dan voor lokale bewoners, en als je dan huurt met een lokaal IP-adres vermijd je deze kosten vaak.

Zo kunnen hotelprijzen ook flink variëren, afhankelijk van de locatie van waaruit je boekt. Nadat je bijvoorbeeld een huurauto in New York vanuit de VS hebt geboekt, raden we aan om je IP naar Brazilië te wijzigen voordat je daar je hotels boekt. Volgens ons onderzoek kunnen gasten die vanuit Zuid-Amerika boeken, rond de $100 per nacht besparen als ze een kamer boeken in een luxe hotel net om de hoek van Times Square. Uiteraard zul je op goedkopere hotels kleinere besparingen ontvangen.

Conclusie

Hoewel je met elke VPN geld bespaart. Hebben ze niet allemaal dezelfde capaciteit. Het is dus belangrijk om te investeren in een service die je privégegevens beschermt en je tegelijkertijd de mogelijkheid geeft om geld te besparen op verschillende online services.

VPN Nederland is zo een service. Wij hebben een sterk netwerk met servers in Nederland die je over de hele wereld kunnen brengen, gegarandeerd met hoge snelheden. Het is makkelijk om van locatie te wisselen en we bieden goede klantenservice indien dit nodig is. Je hebt VPN Nederland al vanaf € 2,99 per maand, wat je met alleen al Apple Music en Netflix kunt terug verdienen. Zo kan je geld besparen met een VPN van VPN Nederland.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant