Wist je dat je nu ook kunt gamen op Netflix?… alleen nog niet in Nederland

mei 21, 2024

Je weet dat Netflix de koning is van alle streamingplatforms, maar wist je dat je er nu ook games kunt spelen? Nee?! Dat is geen verrassing, want Netflix-games zijn nog niet beschikbaar in Nederland. Maar we kunnen je misschien wel vertellen hoe je deze nieuwe Netflix-functie nu al kunt ervaren en je favoriete streamingplatform naar een hoger niveau kunt tillen!

Ontdek spelletjes op Netflix!

Krijg toegang tot Amerikaanse Netflix en ontdek nieuwe features en nieuwe content met VPN Nederland!

Alles wat je wilt zien, slechts één klik verwijderd!

Netflix stort zich op de game-industrie

De streamingindustrie raakt steeds voller met verschillende platforms, en terwijl dat gebeurde, begon Netflix al lang geleden de mogelijkheid te verkennen om games aan zijn entertainmentbibliotheek toe te voegen.

In 2021 zette de streaminggigant zijn eerste stap in de game-industrie en herdefinieerde streamingplatforms door Netflix Games te lanceren. Vol met zowel exclusief voor Netflix ontwikkelde games als geweldige games waarmee het streamingplatform samenwerkte, waren Netflix Games aanvankelijk alleen beschikbaar voor mobiele apparaten en tablets. Je moest de games nog steeds rechtstreeks op je apparaat downloaden en installeren via de Google Play Store of App Store.

Maar nu lijkt Netflix de volgende stap te zetten om een game-ervaring te bieden aan al zijn gebruikers (niet alleen de mobiele gebruikers).

Netflix-games naar een hoger niveau tillen

Je bent er waarschijnlijk aan gewend dat Netflix games voor mobiele apparaten toegankelijk maakt via het platform. Maar vanaf nu heeft het streamingplatform een gloednieuwe functie gelanceerd waarmee je op elk apparaat exclusieve games rechtstreeks in je streamingbibliotheek kunt spelen. Of je nu je mobiel, desktop of tv gebruikt, je kunt het streamingplatform direct starten en een van de verschillende games die op het platform beschikbaar zijn spelen.

Door deze functie te lanceren is Netflix niet alleen een distributiebedrijf voor streaming en mobiele games geworden, maar een heel nieuw soort entertainmentplatform!

Nieuwe spelletjes op Netflix

Oké, maar waarom zie ik deze games niet in mijn Netflix-bibliotheek?

Misschien wil je dus al deze nieuwe spellen meteen eens proberen. Maar, het spijt ons te moeten zeggen, de nieuwe Netflix-games zijn momenteel niet beschikbaar in Nederland. En dat zullen ze voorlopig niet zijn.

De nieuwe feature van het streamingplatform is alleen beschikbaar voor Netflix-gebruikers in de VS en het is onduidelijk wanneer dat in Nederland zo is.

Als je echter graag de eerste wil zijn die deze nieuwe coole functie uitprobeert, dan is er een manier om dat te doen: het enige dat je nodig hebt, is VPN Nederland.

Hoe kan jij ook gamen op Netflix?

VPN Nederland is de ultieme tool waarmee je allerlei online beperkingen kunt omzeilen. Het gaat niet alleen om toegang tot de Amerikaanse Netflix-bibliotheek, die niet alleen drie keer zoveel content bevat, waaronder Grey’s Anatomy, The 100, Black Sails, Anyone But You en meer, maar ook om directe toegang tot het nieuw gelanceerde gamingsegment.

Toegang krijgen is heel eenvoudig:

1. Neem een VPN Nederland-abonnement en download en installeer vervolgens onze Virtual Private Network-app op je apparaat.

2. Start de app en maak verbinding met een van onze servers in de VS.

3. Laad je Netflix-bibliotheek opnieuw zonder uit te loggen, scroll naar beneden en je vindt het Games-menu tussen de series

Welke games kun je momenteel op Netflix spelen?

De nieuwe gameselectie op Netflix is momenteel niet zo groot, maar we zijn er zeker van dat Netflix nieuwe, complexere en geavanceerdere games zal blijven ontwikkelen en toevoegen terwijl ze het platform uitwerken.

Momenteel kun je de volgende games op het platform spelen:

 • Rockett (arcadespel)
 • Infernax (avontuurlijk rollenspel)
 • Reigns (strategiekaartspel)
 • Link Twi (puzzelspel)
 • Mole Gem Mayhem (arcadespel)
 • Story Warriors (puzzelspel)
 • The Almost Gone (puzzelspel)
 • Oxenfree (avonturenspel)

Wanneer komt er deze nieuwe feature naar Netflix in Nederland?

Wanneer er nieuwe Netflix-games in Nederland beschikbaar zullen komen, is nog onduidelijk. Momenteel bevindt de nieuwe feature zich in de bètatestfase in de VS en zal deze hoogstwaarschijnlijk pas nieuwe markten bereiken als de testfase voorbij is.

Gelukkig hoef je niet zo lang te wachten en heb je nu meteen toegang tot de nieuwe Netflix-games met behulp van VPN Nederland!

Netflix is terug, en hoe!

Met een moordende concurrentie op de streamingmarkt is het belangrijk om voorop te blijven lopen. En hoewel het een tijdje leek alsof Netflix aan alle kanten werd ingehaald, werd er op de achtergrond gewerkt aan een nieuwe feature die het tij zou keren. En het lijkt te lukken, want het zal niet lang meer duren of de nieuwe feature waarmee je games op het platform op al je apparaten kan spelen komt uit de testfase en dan is het een kwestie van tijd voordat er betere spellen worden gelanceerd.

We kunnen niet wachten! (En dat hoeft dus ook niet met VPN Nederland).

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant