Problemen met streamen via een VPN? Probeer deze eenvoudige oplossingen!

aug 4, 2023

VPN Nederland streeft ernaar je ultieme streamingpartner te zijn. Met behulp van ons uitgebreide servernetwerk, unieke deblokkerings-technologie en exclusieve features tillen we je streaming naar een hoger niveau. VPN Nederland stelt je in staat toegang te krijgen tot streamingdiensten waar je voorheen geen toegang toe had, of je favoriete Nederlandse streamingdiensten mee te nemen naar het buitenland waar ze mogelijk niet beschikbaar zijn.

En hoewel we ons best doen om je de beste en meest naadloze streamingervaring te bieden, kun je af en toe tegen enkele obstakels aanlopen die je streaming-ervaring kunnen belemmeren.

Geen zorgen en zeker geen paniek. De meeste van deze problemen zijn namelijk vrij eenvoudig op te lossen en hebben niets te maken met de kwaliteit van je huwelijk met het geweldige VPN Nederland. Hoe? Dat kun je lezen in dit snelle overzicht van de meest voorkomende VPN-streamingproblemen en hoe je ze kunt oplossen. Met deze korte en bondige handleiding kun je elk streamingprobleem aanpakken als een pro, en heb je nooit meer last van vervelende beperkingen.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we gewoon ingaan op de meest voorkomende problemen die je kunt tegenkomen en hoe je ze kunt oplossen.

Streamen zonder problemen of blokkades!

Ontdek een wereld van onbeperkt streamen met VPN Nederland!

Geniet van onbeperkt entertainment

Je kunt geen toegang krijgen tot het streamingplatform

Ondanks dat VPN Nederland de ultieme oplossing is in moderne streaming-ontgrendelingstechnologie, kun je af en toe in een situatie belanden waarin je nog steeds geen toegang kunt krijgen tot het streamingplatform dat je echt wil gebruiken.

Dit kan vele redenen hebben. Hoewel het gebruik van een VPN om te streamen of streamingdiensten te ontgrendelen zeker niet illegaal is, zijn streamingdiensten hier niet altijd blij mee. Daarom bedenken ze voortdurend nieuwe manieren om het gebruik van VPN’s met streamingdiensten te beperken en proberen wij voortdurend nieuwe oplossingen te bedenken om deze blokkades te omzeilen, wat een oneindig kat-en-muisspel wordt.

Maar terwijl de strijd tussen VPN en streamingplatform op de achtergrond verder wordt uitgevochten, zijn er ondertussen paar dingen die je kunt proberen, zodat hoogstwaarschijnlijk je streamingprobleem opgelost wordt.

1. Gebruik de incognitomodus

Je browser bevat veel informatie over jou en je browsegeschiedenis, cookies en cache. En tenzij je je VPN altijd aan laat staan, kan deze informatie verraden waar je je daadwerkelijk bevindt. Streamingplatforms kunnen deze informatie identificeren en je de toegang beperken omdat je uit het ‘verkeerde’ land komt, zelfs als je een VPN-verbinding hebt naar een land waar de streamingdiensten beschikbaar zijn.

Om dit veelvoorkomende probleem op te lossen, probeer je het streamingplatform te openen via de incognitomodus van je browser. De incognitomodus heeft geen toegang tot je browsegeschiedenis en maakt het veel gemakkelijker om streamingdiensten te bereiken die je misschien problemen geven.

Zo doe je dat:

 

 1. Start VPN Nederland en verbind met de server die je nodig hebt.
 2. Start je browser in de incognitomodus (dat kan met de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+N of CTRL+SHIFT+P)
 3. Ga naar de streamingdienst die je wilt gebruiken en probeer in te loggen op je account.

2. Wis je browsercache en geschiedenis

Als alternatief kun je ook handmatig je browsercache en geschiedenis verwijderen om alle achtergebleven informatie te wissen die mogelijk je toegang tot de streamingdienst belemmert.

Zo doe je dat:

 1. Start je voorkeursbrowser.
 2. Open het instellingenmenu en kies “Geschiedenis“.
 3. Wis de browsegegevens.

Dit kan helpen, maar het zal je ook uitloggen bij alle services die je gebruikt en het browsen kan een tijdje wat lastiger worden. Niettemin is het sowieso raadzaam om dit af en toe te doen, zowel om privacyredenen als voor betere browsedoelen.

3. Probeer een andere serverlocatie

We doen ons best om voorop te blijven in het streamingspel. Maar af en toe kan een streamingdienst een van onze VPN-servers of een reeks IP-adressen die aan die server zijn toegewezen blokkeren. In dat geval kan het kiezen van een andere server je helpen om het probleem op te lossen.

Dit is wat je moet doen:

 1. Open de VPN Nederland-app.
 2. Open de serverlijst in de app en navigeer naar de locatie waarmee je wil verbinden.
 3. Open de locatie en kies een andere server dan degene waarmee je momenteel bent verbonden.

Je kunt deze oplossing proberen met zoveel servers als je wilt totdat het werkt.

4. Probeer een ander apparaat

Sommige apparaten bevatten meer informatie over jou dan andere. En die info kan worden gebruikt om je fysieke locatie te identificeren en je toegang te blokkeren. Dit is vooral een groot probleem bij mobiele apparaten die standaard je locatie bijhouden.

Er zijn een paar dingen die je in dit geval kunt proberen te doen:

 

 1. Probeer een ander apparaat te gebruiken. Als je mobiele apparaat problemen geeft, probeer dan toegang te krijgen tot de streamingdienst van je keuze met je laptop of pc. Deze apparaten bevatten minder geografische informatie over jou en het is gemakkelijker te verwijderen.
 2. Als je toch je mobiele apparaat wilt gebruiken voor streaming, zorg er dan voor dat je GPS-tracking en andere locatieservices zijn uitgeschakeld en herstart je apparaat voordat je probeert toegang te krijgen tot de streamingdienst via onze VPN. Dit kan echter wel van invloed zijn op andere apps en functies die je mogelijk op je telefoon gebruikt.

5. Probeer een ander verbindingsprotocol

Soms identificeren streamingdiensten VPN-verbindingen met behulp van geavanceerde features zoals Deep Packet Inspection en blokkeren ze je simpelweg omdat je een VPN gebruikt. Dat is niet eerlijk – waarom zouden ze jou de privacy en beveiliging ontzeggen die een VPN je biedt, alleen voor hun entertainment?

Gelukkig heeft VPN Nederland een verscheidenheid aan geavanceerde verbindingsprotocollen waar je uit kunt kiezen. Hoewel onze slimme app automatisch het beste protocol voor je activiteit identificeert, is het soms de moeite waard om handmatig door alle protocollen te gaan om te zien welke het beste werkt.

Zo doe je dat:

 

 1. Start de VPN Nederland app
 2. Ga naar app-instellingen
 3. Open de geavanceerde instellingen dropdown
 4. Probeer een ander protocol te kiezen en herstel je VPN-verbinding

6. Controleer of er een update is

Bij VPN Nederland werken we dag en nacht om je VPN-ervaring zo goed mogelijk te maken. En hoewel we ons best doen om al onze VPN-apps zo actueel mogelijk te houden, kan het zijn dat je een update hebt gemist die het probleem dat je ondervindt al heeft opgelost.

Open de app en controleer of er updates beschikbaar zijn. Als er een update is, installeer deze dan en onze app doet de rest.


 

Soms kunnen er meerdere problemen zijn die je beletten om te streamen. Dus voel je vrij om deze oplossingen te combineren. We weten zeker dat een ervan zal werken!

Streaming is traag of blijft bufferen

Maar misschien kun je wel prima bij de streamingdiensten komen en is het de snelheid van de stream die je dwarszit.

Dat snappen we volkomen, niemand houdt van een stream die blijft bufferen. Dus we hebben een paar mogelijke oplossingen voor je:

1. Kies een server met een lagere belasting

Onze app kiest automatisch de beste server voor jou. Maar af en toe kan een server overbelast raken. In dat geval zou het kiezen van een minder belaste server het probleem snel oplossen.

Dit is alles wat je hoeft te doen:

 

 1. Open de VPN Nederland app en ga naar de serverlijst
 2. Open alle beschikbare servers voor een specifieke locatie
 3. Zoek de server met de minste belasting (onze app toont de huidige belasting van elke server)
 4. Verbind met de server met de laagste belasting en probeer opnieuw

2. Kies een sneller verbindingsprotocol

VPN-protocollen kunnen vanwege beveiligingsredenen behoorlijk zwaar zijn. Maar VPN Nederland biedt een ruime selectie van de meest actuele verbindingsprotocollen, zodat je op jouw manier kunt browsen. Daarbij hoort ook het snelle WireGuard-verbindingsprotocol. Probeer een een ander protocol te selecteren en kijk of je snelheid verbetert:

 

 1. Open de VPN Nederland app
 2. Ga naar instellingen en navigeer naar het segment “Geavanceerde instellingen
 3. Open het protocolkeuzemenu en probeer een ander protocol.

3. Kies een voor een lager niveau van versleuteling

VPN Nederland versleutelt al je online gegevens om je veilig en beschermd te houden op internet, met behulp van de meest geavanceerde versleutelingstechnologie van vandaag. Maar dit kan ook invloed hebben op je snelheid. Gelukkig is VPN Nederland zo ongeveer de enige VPN-provider die je handmatige controle geeft over het versleutelingsniveau dat je nodig hebt en wilt. Dus als je onze app alleen gebruikt voor streaming en je niet druk maakt om veiligheid, kun je je versleuteling aanpassen voor een beetje extra snelheid.

Zo doe je dat:

 1. Start VPN Nederland
 2. Open de instellingen en ga naar het gedeelte Geavanceerde instellingen
 3. Open de Versleutelingsinstellingen en kies tussen 256-, 128-bit, of geen versleuteling.

Houd er rekening mee dat het kiezen van een lagere versleutelingsstandaard je online kwetsbaarder kan maken, dus doe dit op eigen risico.

Als niks werkt

Soms maakt het niet uit wat je doet, het lijkt gewoon niet voldoende te zijn. En dat hoef je niet te accepteren.

Daarom staat onze klantenservice 24/7 voor je klaar om je alle hulp te bieden die je nodig hebt. Dus als je problemen ondervindt met het streamen via onze VPN, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons hulpteam en we zullen je helpen al je problemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen.

Zorgeloos genieten van streaming

Met VPN Nederland ben je verzekerd van veiligheid, privacy en vrijheid tijdens het streamen, maar helaas kunnen we niet altijd alle problemen voorkomen (daar doen we natuurlijk wel hard ons best voor). Gelukkig zijn er voor veel problemen simpele oplossingen. En als je er echt niet uit komt, staat onze 24/7 ondersteuning voor je klaar.

Zo kun je altijd zorgeloos van streaming met VPN Nederland genieten.

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant