Moet je je VPN altijd aan laten staan?

aug 3, 2023

Dus, je hebt jezelf een gloednieuwe premium VPN aangeschaft die je vertrouwt. Geweldig! Nu surf je echt lekker met privacy, beveiliging en online vrijheid in gedachten. Toch vraag je je misschien af of je je VPN altijd aan moet laten staan. Vertraagt het je internetverbinding niet? Verbruikt je meer data? Heeft de VPN, kortom, een negatieve invloed op je dagelijkse online-ervaring?

Op internet lees je allerlei verschillende meningen hierover. Daarom willen we, van VPN-professionals tot VPN-gebruikers, dit vraagstuk voorgoed uit de wereld helpen!

Blijf altijd beschermd!

Ontdek een veiligere manier van browsen met VPN Nederland!

Blijf veilig. Blijf privé. Blijf vrij.

Waarom je je VPN altijd aan moet laten staan?

We gaan meteen antwoord geven op de belangrijkste vraag: Ja, je moet je VPN absoluut altijd aan laten staan, omdat de voordelen van een altijd ingeschakelde VPN zeker opwegen tegen de paar situaties waarin je hem misschien wil uitzetten (en die zullen we bespreken).

Hier zijn een paar redenen om je geweldige VPN altijd aan te laten staan, en als ten minste één hiervan je interesseert, zou je je VPN nooit meer moeten uitschakelen:

Je geeft om je online beveiliging

Het internet zit vol met gevaren, en een VPN is bedoeld om je te beschermen tegen al die gevaren. Door je online gegevens te versleutelen, zorgt een VPN ervoor dat niemand ooit toegang krijgt tot je persoonlijke informatie.

Je vindt privacy belangrijk

Je internetprovider, overheidsinstanties, bedrijven, cybercriminelen – iedereen wil toegang tot jouw online informatie. Als je geeft om je online privacy, moet je je VPN nooit uitzetten. Hoe meer tijd je online doorbrengt met je VPN ingeschakeld, hoe minder informatie je onbewust aan derden overhandigt.

Werk op afstand en in het algemeen

De gebruiker is het zwakste punt van elk online beveiligingssysteem. Daarom moet je extra maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je beveiliging zo strak mogelijk blijft, om lekken of cyberaanvallen te voorkomen.

Een VPN die altijd stil op de achtergrond draait, is de manier om dat te doen.

Openbare en hotel wifi

Op reis? Breng je veel tijd door in hotels of op openbare wifi? Zet je VPN dan nooit uit, want openbare wifi is de grootste bedreiging voor hacking en diefstal van je persoonlijke informatie. Houd je VPN altijd aan wanneer je gebruik maakt van gratis internet.

Omzeil blokkades en censuur

Loop je steeds tegen online blokkades, geoblocks en andere beperkingen aan? Dan moet je je VPN altijd ingeschakeld houden. Met behulp van de unblocking-technologie van de VPN zul je al snel vergeten dat online blokkades zelfs bestaan.

In landen met strenge censuurwetten

Bevind je je in een land met strenge online beperkingen? Dan moet je je VPN altijd ingeschakeld houden om toegang te houden tot de rest van het internet. Bovendien houden landen met zware online beperkingen meestal nauwlettend toezicht op je online activiteiten, en dat wil je liever vermijden.

Bij het downloaden

Downloaden kan ongewenste aandacht trekken. Het legt je IP-adres en alle informatie die het over jou bevat volledig bloot en kan ook leiden tot zware boetes en andere problemen. Wil je dat vermijden? Houd gewoon je VPN altijd ingeschakeld en download volledig anoniem.

Versla bandbreedtebeperkingen

Ervaar je plotseling problemen met een trage internetverbinding? Lijkt de snelheid van je verbinding de hele dag door op en neer te gaan? Dan kun je te maken hebben met bandbreedtebeperkingen van je internetprovider, en de enige manier om dit te verslaan is door je online activiteiten te maskeren met een VPN.

Geen manier om te weten wat je online doet – geen bandbreedtebeperkingen.

Blijf veilig op onveilige websites

Zelfs vandaag de dag zijn niet alle websites veilig. En als je je op een HTTP-website bevindt (in plaats van een HTTPS-website), weet dan dat iedereen toegang heeft tot je persoonlijke informatie. Met een VPN die altijd aan staat, voeg je de S weer toe aan elk HTTP, versleutel je al je persoonlijke informatie en beveilig je je verbinding met nog strengere verbindingsprotocollen, om nooit meer online gevaren te hoeven trotseren.

Bij financiële transacties

Niets is gevoeliger dan online financiële transacties en tegenwoordig voeren we die constant uit. Dus of je nu rekeningen betaalt of geavanceerde cryptohandel doet, houd je VPN altijd aan. Zelfs als je al heel goed beveiligd bent, is een extra laag van onverslaanbare bescherming nooit te veel.

Krijg betere deals

En ten slotte, als je op zoek bent naar een betere online deal, houd je VPN altijd ingeschakeld. Hiermee versla je prijsdiscriminatie en kun je de beste aanbiedingen van over de hele wereld krijgen, zonder de verschillende services op de hoogte te stellen van je werkelijke locatie.

Wanneer je kunt overwegen om de VPN uit te schakelen

Je hebt misschien online gelezen over de vele mogelijke nadelen van het constant gebruiken van een VPN. Vertraagde snelheden, slechte verbinding, veel meer dataverbruik en de batterij van je mobiele apparaat die sneller leegloopt.

Dit zijn allemaal mogelijke problemen waar een gebruiker mee te maken kan krijgen bij het gebruik van een VPN… van inferieure kwaliteit.

Een eersteklas VPN-provider zoals VPN Nederland gaat een stap verder om ervoor te zorgen dat je te allen tijde veilig online blijft, zonder enige nadelen.

Toch kunnen er momenten zijn waarop je je VPN even wil kunnen uitschakelen. Bijvoorbeeld bij:

 • Online bankieren. Sommige bank-apps beperken de toegang met een buitenlands IP-adres, dus dan is het soms nodig om je VPN uit te schakelen.
 • PayPal. De service staat het gebruik van proxies en anonimiseringsdiensten niet toe, dus als je problemen ondervindt, probeer dan je VPN even uit te schakelen.
 • Bepaalde websites. Een paar websites op het internet kunnen ook de toegang beperken als je ze probeert te openen met een VPN ingeschakeld. Kun je geen pizza bestellen? Probeer je VPN voor een tijdje uit te schakelen, zo voorkom je ook dat de pizza in Kroatië terechtkomt.
 • Thuis. Hoewel we aanraden om je VPN altijd aan te houden, als je echt vertrouwen hebt in je thuisnetwerk, kun je je VPN uitschakelen voor een extra snelheidsboost van je internetverbinding.

De voor- en nadelen van aan- en uitzetten.

Twijfel je nog steeds over wat het beste is: je VPN altijd aan laten staan? Laten we het uitsplitsen in een lijst:

Voordelen:

 • Je online gegevens zijn altijd perfect beveiligd
 • Je online activiteiten blijven verborgen voor tracking en nieuwsgierige ogen
 • Geen enkele online blokkade of restrictie is nog een uitdaging voor jou
 • Veilig en anoniem downloaden
 • Onbeperkt streamen
 • Geen kunstmatige prestatieproblemen
 • Al je beschermingsmaatregelen zijn altijd veilig

Tegens:

 • Je internet snelheid kan vertragen als je verbonden bent met een server ver weg
 • Sommige websites en diensten vereisen een specifieke locatie en laten je niet binnen
 • Je kunt uitgelogd worden bij bepaalde online diensten.

Zoals je kunt zien, wegen de voordelen zeker op tegen de nadelen.

Een VPN die altijd aanstaat, gemakkelijk gemaakt

Bij VPN Nederland begrijpen we de zorgen van veel gebruikers dat een VPN de kwaliteit van hun online prestaties kan beïnvloeden. Daarom hebben we er voor gezorgd dat VPN Nederland perfect geschikt is om altijd aan te staan en dat zo min mogelijk invloed heeft op de kwaliteit van je internetervaring.

Dit zijn enkele features die ervoor zorgen dat je VPN Nederland altijd aan kunt laten staan en zowel de beste snelheden als de absolute veiligheid kunt krijgen die een VPN je biedt:

 • We gebruiken alleen de beste en meest vertrouwde verbindingsprotocollen, perfect geschikt voor gebruik met verschillende apparaten en voor verschillende behoeften, om ervoor te zorgen dat je altijd de beste prestaties krijgt, wat je ook online doet. En ons automatische protocol-selectiesysteem kiest automatisch het beste protocol voor jouw behoeften.
 • Onze onverslaanbare versleuteling houdt je te allen tijde veilig, terwijl onze snelheidsboost je de beste online prestaties ooit geeft.
 • Onze kill switch zorgt ervoor dat zelfs als de VPN-verbinding wegvalt, je online informatie goed beschermd blijft en nooit gelekt wordt, waarmee VPN Nederland een VPN is die echt altijd aan staat, zelfs als hij uit is.

Dus laat je je VPN aan of niet?

Moet je je VPN altijd aan laten staan? Ja!

Maar daarvoor heb je een VPN nodig die het aankan en die je niet alleen privacy, veiligheid en vrijheid biedt die een VPN biedt, maar ook de prestaties die je nodig hebt. Zo krijg je dus het beste van beide werelden en ben je online altijd veilig.

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant