De must-see series om te streamen in mei 2024

apr 29, 2024

April kwam en ging voorbij. Ook al bracht april enkele geweldige series, zoals Ripley en Fallout, het was niet de sterkste maand om aan het tv-scherm gekluisterd te zitten. Maar het is mei! En elke maand brengt gelukkig weer nieuwe en spannende dingen om te streamen. We zullen je de moeite besparen om al je streamingabonnementen en tv-gidsen door te moeten nemen op zoek naar de nieuwste series en je precies laten weten wat, wanneer en waar je moet streamen in mei 2024. Én we laten je zien hoe je als eerste toegang kunt krijgen tot al dit streamingplezier.

Dus, zonder verder oponthoud, laten we gaan kijken!

Stream alles zonder beperkingen!

Krijg toegang tot alle streamingplatforms en kijk meer dan ooit tevoren met VPN Nederland

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Shardlake

Release datum: 1 mei

Waar: Hulu / Disney+

In het 16e-eeuwse Engeland speelt zich een griezelig whodunnit-avontuur af in een klooster vol donkere gangen, grote houten deuren, kantelen, gouden ornamenten, en… nou ja het plaatje is duidelijk. We volgen in deze vierdelige serie advocaat Matthew Shardlake (Arthur Hughes) en Jack Barack (Anthony Boyle) die door Thomas Cromwell (Sean Bean), de gevaarlijke en machtige rechterhand van Henry VIII op missie worden gestuurd om een moordmysterie te ontrafelen. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. De monniken werken allesbehalve mee, zijn vijandig en paranoia. In een tijd waarin steeds meer kloosters sluiten zijn ze bang voor hun toekomst en zullen voor niets terugdeinzen om hun toekomst te beschermen. Een mix tussen Game of Thrones (maar dan zonder draken) en Sherlock Holmes en, als we de trailer mogen geloven, mega-spannend.

De beste plek om de serie te kijken is Hulu en je kunt toegang krijgen tot dit streamingplatform met VPN Nederland.

The Contestant

Release datum: 2 mei

Waar: Hulu

Als je denkt dat je alles hebt gezien en gehoord over de geschiedenis van reality-tv, ga dan maar even zitten, want dit verhaal ken je vast nog niet. En het is me een verhaal!

The Contestant gaat over een van de eerste reality tv shows ter wereld, ‘Denpa Shonen’, waarin een man genaamd Nasubi aan deelnam. De jonge komiek moest 15 maanden naakt in een appartement overleven op niet meer dan gewonnen prijzen. Dat is op zich natuurlijk al extreem, maar het wordt nog gekker, want Nasubi wist niet dat hij al die tijd werd gefilmd. Terwijl heel Japan in een deuk lag omdat Nasubi naakt hondenbrokken eet, wordt het voor ‘the contestant’ steeds moeilijker om niet door te draaien. Een bizarre documentaire waarin we de bedenker van de show en Nasubi zelf aan het woord horen. Je kijkt de docu op Hulu met behulp van VPN Nederland.

The Tattooist of Auschwitz

Release datum: 2 mei

WaarPeacock

The Tattooist of Auschwitz is een serie geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lali en Gita Sokolov, twee joodse overlevenden van de Holocaust. Lali arriveert in 1942 in Auschwitz-Birkenau en kort na aankomst wordt hij benoemd tot een van de tatoeëerders van het kamp. Het is zijn taak om identificatienummers op de armen van medegevangenen te tatoeëren. Als hij tijdens zijn werkzaamheden Gita ontmoet is het liefde op het eerste gezicht. Een groot contrast met de onmenselijke omstandigheden waarin ze zich bevinden.

Ongeveer 60 jaar later ontmoet Lali de beginnende schrijfster Heather Morris die zijn levensverhaal in tekst gaat vormgeven. Om dat goed te kunnen doen moet Lali alle herinneringen van zijn verliefdheid op een gruwelijke plek herbeleven. De perfecte film om te kijken rondom 4 en 5 mei.

Je kunt de miniserie kijken op streamingplatform Peacock, met behulp van VPN Nederland.

Star Wars: Tales of the Empire

Release datum: 4 mei

Waar: Disney+

Star Wars: Tales of the Empire is zesdelige geanimeerde anthologiereeks en vervolg op Star Wars: Tales of the Jedi. In Tales of the Empire zien we meer van voormalig Jedi Barriss Offee en zus van de nacht Morgan Elsbeth. De jonge vrouw zint op wraak terwijl Offee zijn best doet om enkel te overleven in een universum waarin hij steeds over zijn schouder moet kijken.

Dark Matter

Release datum: 8 mei

Waar: Apple TV+

Natuurkundige Jason Dessen heeft het allemaal: een prima baan als professor, een mooie vrouw en leuke kinderen. Maar als hij op een avond onderweg naar huis wordt ontvoerd, staat zijn hele leven op zijn kop. Op het moment dat hij na de overval namelijk weer bij bewustzijn komt, lijkt niemand in zijn omgeving hem nog te herkennen. Wat blijkt? Hij is in een andere realiteit beland en degene die hem heeft ontvoerd is… hijzelf! Via verschillende deuren in een ‘box’ die hij zelf heeft gebouwd kan Jason verschillende versies van zijn leven binnenlopen, maar het enige wat hij wil is terug naar zijn familie. Maar welke deur brengt hem daar?

Gebaseerd op de bestseller van de New York Times, en te zien op Apple TV+.

Pretty Little Liars: Summer School

Datum: 9 mei

Waar: HBO Max

Pretty Little Liars: Summer School is de vierde televisieserie in de Pretty Little Liars-franchise en het is de eerste keer dat de serie niet op tv te zien is, maar alleen te zien is op het streamingplatform HBO Max. In deze slasherserie, die doorgaat waar het afgelopen seizoen is geëindigd, zien we vijf tienermeisjes uit Millwood samenwerken om erachter te komen wat het geheim is van de dood van een leerling op oudejaarsavond 1999. Dit doen ze nadat ze cryptische berichten hebben ontvangen van “A”. En dat is gek, want A zit opgesloten in de dodencel. De meiden gaan op zoek naar de waarheid terwijl ze in hun vakantie ook nog naar school moeten. Ontrafelen ze het geheim, en kunnen ze allemaal aan het gezwaai met messen ontkomen? Je ziet het op HBO Max.

Doctor Who series 14

Release datum: 11 mei

Waar: BBC iPlayer

Voor iedereen die niet kan wachten op Ncuti Gatwa als Doctor Who, pak wat drinken en je popcorn, want het is zover! En het wordt nog mooier, want de eerste twee afleveringen komen tegelijk uit, over de hele wereld op exact hetzelfde tijdstip. Dat gegeven zorgt natuurlijk voor flinke extra buzz. Behalve de namen van de hoofdrolspelers en het feit dat deze serie plaatsvindt tussen het begin 1800 en de jaren ‘60 van de vorige eeuw, weten we eigenlijk nog weinig en we worden met de seconde nieuwsgieriger! Vanaf 11 mei kunnen we weer genieten van Doctor Who.

Met behulp van VPN Nederland kun je makkelijk het Britse streamingplatform BBC iPlayer gebruiken en genieten van de allernieuwste afleveringen, en trouwens ook van het Engelse commentaar van het songfestival dat wordt uitgezonden na de Doctor Who afleveringen.

Interview with the Vampire seizoen 2

Release datum: 12 mei

Waar: AMC+

Interview with the Vampire is een sensuele, eigentijdse heruitvinding van de gotische roman van Anne Rice. In dit tweede seizoen interviewt journalist Daniel Mollow vampier Louis Lestat voor de tweede keer, na het gemiste interview 40 jaar geleden. Wat er precies gaat gebeuren weten we allemaal nog niet, maar in de (vele) trailers die uit zijn gekomen, zien we Claudia zich afvragen wie Louis zou zijn zonder haar, zien we de twee in het fameuze Parijse theater Théâtre des Vampires en verschijnt er een compleet nieuw karakter die een belangrijke rol lijkt te spelen.

Het nieuwe seizoen wordt uitgezonden op AMC in de VS, we weten nog niet wanneer het gestreamd kan worden, maar we houden je op de hoogte.

Bridgeton seizoen 3

Release datum: 16 mei

Waar: Netflix

Seizoen 3 van Bridgeton komt uit in twee delen. De eerste vier afleveringen zijn te zien begin mei en de volgende vier afleveringen een maand later, in juni. In het nieuwe seizoen zien we Penelope, die hulp krijgt van wereldreiziger Colin (op wie ze al jaren heimelijk verliefd is) bij het zoeken naar een man. Maar aan de blikken tussen de twee te zien, speelt er meer tussen het duo dan alleen vriendschap. De twee worden door fans inmiddels #Polin genoemd en je ziet of de verliefdheid wederzijds is op Netflix.

Evil seizoen 4

Release datum: 23 mei

Waar: Paramount+

De serie Evil onderzoekt de oorsprong van het kwaad en mixt daarbij wetenschap met religie. Een sceptische psycholoog, een priester in opleiding en een aannemer duiken in onverklaarde mysteries, zoals wonderen en demonen. Ze proberen te bepalen of er een logische verklaring is, of dat er echt iets bovennatuurlijks aan de hand is. De Nederlandse Katja Herbers speelt de hoofdrol als Kristen Bouchard.

Later zal seizoen 4 verschijnen op SkyShowtime. Maar dit laatste seizoen van Evil is als eerste te zien op Paramount+, waar je ook seizoen 1-3, exclusief kunt bekijken met behulp van VPN Nederland.

The Kardashians seizoen 5

Release datum: 23 mei

Waar: Hulu

Maak je klaar voor alweer het 5e seizoen van The Kardashians. Kourtney Kardashian, Kim Kardashian, Khloé Kardashian, Kendall Jenner en Kylie Jenner hebben in seizoen 4 allemaal hun best gedaan om hun relaties te behouden, en daar kwam de nodige drama bij kijken. Natuurlijk gaat hun leven ook in seizoen 5 niet over rozen, en lijken de problemen bij en tussen de zussen en hun moeder groter dan ooit tevoren. Te zien op Hulu met dank aan VPN Nederland.


En dat zijn ze dan. De 11 must-see shows van mei en dit is natuurlijk niet alles wat er in mei uitkomt. De maand zit boordevol met releases, waaronder animes zoals Blood of Zeus seizoen 2, Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba, My Hero Academia, meer Netflix-series waaronder A Man in Full, Bodkin, The 8 Show, Jurassic World: Chaos Theory, en nog veel meer series zoals The Chi seizoen 6 op Showtime, Outer Range seizoen 2, Trying seizoen 4 op Apple TV+, Insomnia op Paramount+ en nog veel meer.

Zo mis je geen enkele release

Al die verschillende streamingdiensten in al die verschillende landen. Loop je niet overal tegen geoblocks aan? Met VPN Nederland niet! Dankzij ons kun je meer dan ooit kunt streamen en hoef je nooit meer streamingbeperkingen te ervaren.

En als series niet genoeg voor je zijn, vergeet dan niet onze gids te bekijken voor alle sportwedstrijden die je in mei kunt streamen.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant

Wat is doxxing?

Wat is doxxing?

In ons dagelijks leven is het internet is tegenwoordig...