Een VPN op vakantie: 3 redenen waarom het onmisbaar is

dec 1, 2022

Vakantiegangers hebben wel eens de behoefte om op bestemming een favoriete serie of sportevenement te volgen. Helaas is streaming in het buitenland niet altijd mogelijk. Gelukkig is daar een oplossing voor: Een VPN.

Een VPN biedt echter meerdere voordelen op reis. Je kunt niet alleen jouw favoriete sport of Netflix-series blijven kijken maar ook naar andere geografisch geblokkeerde content. Waar ter wereld je ook bent. Een VPN beschermt daarnaast ook jouw online privacy en data waardoor je veilig kunt internetbankieren, wachtwoorden niet worden gestolen en je niet bang hoeft te zijn voor hackers.

 

In dit artikel leggen we uit hoe een VPN op vakantie jou helpt met:

 

  • 1. Veilig houden van gegevens en persoonlijke data
  • 2. Omzeilen van geografische blokkades en internetcensuur
  • 3. Streamen van series, films en sport in het buitenland

1. Online veiligheid en privacy in het buitenland

Wanneer in het buitenland, heb je vast wel eens gebruik gemaakt van een openbare wifi-netwerk. Met name buiten de EU, maar ook daarbinnen kan het zijn dat je graag verbinding maakt met netwerken bij hotels, restaurants, en andere openbare gelegenheden. Helaas zijn er ook mensen die daar misbruik van maken en proberen jouw online data zoals betalingsgegevens en wachtwoorden te achterhalen. Daarom is het beschermen van jouw online gegevens steeds belangrijker voor mensen die naar het buitenland afreizen.

Hoe werkt het beschermen van je online data en gegevens met een VPN? De VPN-server zet een versleutelde verbinding met het internet op en leidt vervolgens al jouw internetverkeer via die VPN-verbinding. Versleuteling is hier de redder in nood. Hoewel ervaren hackers jouw online activiteiten kunnen volgen, zijn alle gegevens ontoegankelijk omdat ze versleuteld zijn. Omdat enkel een unieke ‘sleutel’ je gegevens kan ontsleutelen, zijn deze veilig op de VPN-server.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

2. Omzeilen van blokkades

In bepaalde landen is er sprake van strenge internetcensuur en wordt de toegang tot sommige websites geblokkeerd. Verschillende VPN’s kunnen je helpen met het omzeilen van deze regionale blokkades. Dat is bijvoorbeeld het geval in China. Grote websites en platforms zoals Facebook, Gmail, YouTube en zelfs WhatsApp zijn daar verboden en dus geblokkeerd. Dit probleem is niet te vermijden omdat je IP-adres verbonden is aan je locatie. Een VPN kan je echter helpen toegang te krijgen door je internetverkeer eruit te laten zien alsof het van een andere locatie komt. Als je je in het buitenland bevindt en je VPN-locatie instelt op Nederland, zullen de internetservers die je bezoekt een Nederlands IP-adres traceren. Daardoor heb je toegang tot alle websites en content die op Nederlandse bodem beschikbaar zijn.

Houd er rekening mee dat het je eigen verantwoordelijkheid is om erachter te komen of het gebruik van een VPN legaal is of niet voordat je er een gebruikt. In Nederland is het volkomen legaal maar dat is zeker niet overal zo. In landen als China, Turkije, Rusland, Wit-Rusland en de Verenigde Arabische Emiraten zijn ze verboden of zwaar beperkt.

3. Streamen vanuit het buitenland

Bang dat je de nieuwe aflevering van je favoriete Netflix-serie of de Formule 1 race van Max Verstappen moet missen? Maak je geen zorgen, een VPN kan dit probleem oplossen. Zoals we eerder hebben uitgelegd, herkennen servers je locatie op basis van het IP-adres. Volg je een serie die alleen beschikbaar is op de Nederlandse versie van een streaming platform als Netflix, Videoland of Amazon Prime, dan kun je deze vaak niet bekijken als je in het buitenland bent. Als je over een VPN beschikt en je voor een Nederlandse server kiest, krijg je toegang tot het Nederlandse aanbod. Zo lijkt het alsof er niets is veranderd.

Volg je de Eredivisie bijvoorbeeld op de NPO, dan kun je de wedstrijden niet in het buitenland bekijken. Dit komt omdat de NPO en andere omroepen meestal niet de rechten hebben om in het buitenland uit te zenden. Maar gelukkig komt een VPN weer goed van pas. Stel je locatie gewoon op Nederland in en je hoeft geen enkele wedstrijd te missen.

Hoe kom ik aan een betrouwbare VPN?

Er zijn talloze VPN providers op de markt. Helaas werken ze niet allemaal even goed. VPN Nederland is daarom een perfecte oplossing – voor slechts enkele euro’s per maand profiteer je van razendsnel internet, waar je ook bent. Omdat een groot deel van ons serverpark zich in Nederland bevindt, is je internetverbinding ook nog eens betrouwbaar – iets wat buitenlandse VPN providers niet altijd zijn. De voordelen van buitenlandse servers heb je nog wel. Je kunt dus gewoon blijven genieten van je geliefde serie, Formule 1 race of Uitzending Gemist. Problemen met je internetverbinding? Geen probleem, ons Nederlands sprekende support team staat altijd voor je klaar.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant