Waarom je een VPN nodig hebt in Qatar voor het WK 2022

dec 2, 2022

Ga je naar het WK 2022 om oranje aan te moedigen? Wow, dat moet een trip worden om nooit te vergeten. We zijn jaloers! Maar behalve dat deze reis ongetwijfeld onvergetelijk wordt, brengt het ook gevaren met zich mee en kan je beroofd worden van de virtuele vrijheden waar je zo gewend aan bent.

Dat is precies waarom je naast rood-wit-blauwe schmink, een opblaashand en een brulshirt je ook een VPN mee zou moeten nemen in je koffer. Wat kan een VPN dan precies voor je betekenen? Dat zullen we je vertellen!

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

Online restricties

Qatar is niet het meest liberale land van de wereld, en dat is een understatement. Op het moment dat je er arriveert kan het zo zijn dat je niet meer dezelfde online vrijheid geniet als die je gewend bent in Europa.

Hoewel Qatar het land is met de meeste internetaansluitingen in de Arabische wereld, betekent dat niet dat je elke website zomaar kunt bezoeken. Er wordt door het land namelijk flink wat verboden. Zo heb je er geen toegang tot websites met politieke kritiek op de Golfstaten, LGBTQ content en websites die te maken hebben met seks of dating, en het lijkt erop dat dit niet de enige zaken zijn waar op gefilterd wordt. Het kan dus zo zijn dat de site die jij wil bezoeken na een spannende WK wedstrijd geblokkeerd is. En censuur, want dat is het, is natuurlijk nooit goed.

Een VPN is een tool die speciaal is gemaakt om online restricties te omzeilen en toegang te geven tot alles wat anders ontoegankelijk zou zijn. Dus als je nog op dezelfde manier wil surfen op het internet als thuis, dan is het verstandig om een VPN met je mee te nemen naar Qatar.

De gevaren van reizen

Reizen is geweldig, maar het betekent ook dat je veel tijd op openbare wifinetwerken zult moeten doorbrengen. En dat is al gevaarlijk genoeg in de treinen van de NS, maar nog veel gevaarlijker op gratis netwerken in openbare gelegenheden, in hotelkamers en in het algemeen in het buitenland waar veel toeristen zijn. Waarom? Omdat openbare wifi en wifi in het hotel twee van de meest voorkomende manieren zijn waarop cybercriminelen toegang krijgen tot je persoonlijke gegevens.

Er is maar één onbeveiligde verbinding nodig voor de crimineel om onmiddellijk toegang te krijgen tot al je persoonlijke informatie, accounts en zelfs financiële gegevens. Een goede VPN maakt gebruik van geavanceerde en zeer veilige methoden om een VPN-verbinding tot stand te brengen. Dat gebeurt met behulp van protocollen en codering van militaire kwaliteit, zodat niemand toegang kan krijgen tot je persoonlijke informatie en deze dus ook niet kan stelen.

Geoblokkades

Het moet geweldig zijn om het WK 2022 live in Qatar te zien, maar je series wachten niet op je tot alle wedstrijden voorbij zijn. En misschien is het ook wel lekker om tussen al het voetbalgeweld even te kunnen ontspannen met je favoriete programma’s van Netflix, Videoland of de NPO. Vaak is dat echter niet mogelijk als je buiten Nederland bent. Dat komt door de zogenoemde geoblokkades.

De streamingdiensten uit Nederland waar je altijd je series op volgt zijn meestal niet beschikbaar buiten ons land en al helemaal niet buiten de EU.

Een voor streaming geoptimaliseerde VPN kan daar verandering in brengen. Wanneer een VPN de lokale streamingdiensten kan kraken, is het alsof je Nederland nooit verlaten hebt.

Online traceerbaarheid

Het lijkt misschien niet zo’n groot probleem, maar je online activiteiten worden overal gevolgd – door Google, door apps die je gebruikt, door diensten waar je gebruik van maakt en zelfs door overheden. Dat is een enorme inbreuk op je privacy. Wanneer je jouw privacy op prijs stelt, is het een goed idee om een VPN gebruiken. Als je kiest voor kwaliteit en de VPN nooit uitzet, dan lijkt het of je je virtueel nog steeds in Nederland bevindt en kun je je veilig online begeven.

VPN Nederland – de beste VPN voor Qatar

VPN Nederland is een van de toonaangevende VPN’s in de branche en de beste VPN om mee te nemen op je reis naar Qatar. We zullen je vertellen waarom:

 

  • We gebruiken state-of-the-art codering en protocollen om ervoor te zorgen dat je online volledig online blijft.
  • Onze technologie zorgt ervoor dat je online volledig anoniem blijft.
  • We hebben een enorme verzameling servers, niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld om je de best mogelijke verbindingsopties te bieden, waar je ook bent.
  • Wij zijn de enige VPN die geoptimaliseerd is voor het streamen van Nederlandse streamingdiensten. Dit betekent dat VPN Nederland de enige manier is om vanuit het buitenland toegang te krijgen tot al je favoriete streamingdiensten.

Komt dat schoooooooooot!

Als je weet dat je veilig kunt internetten en tussen de wedstrijden van oranje door jouw favoriete series en programma’s kunt blijven volgen, dan juicht dat toch een stuk makkelijker. Neem daarom, naast je paspoort, ook VPN Nederland mee richting Qatar. Je hoeft er niet eens een extra koffer voor in te checken.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant