Anoniem internetten met VPN Nederland

Hoe zou je het vinden als je vrienden en familie je internetgeschiedenis zouden kunnen bekijken? Niet zo fijn, toch? Niemand hoeft immers te weten wat voor video's je bekijkt, welke blogs je graag leest en op welke websites je het liefst shopt. Maak je echter geen zorgen, de kans dat je vrienden en familie inzicht krijgen in je browsergeschiedenis is erg klein - tenzij ze natuurlijk stiekem in je telefoon of laptop zouden koekeloeren. Helaas kunnen websites en bedrijven je internetactiviteiten wél volgen.

Wil je voorkomen dat jouw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen? Lees dan snel verder. In dit artikel vertellen we je

 • Alles over het feit dat, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, het internet niet zo anoniem is als het lijkt; en
 • Wat er zo belangrijk is aan anoniem internetten; en
 • 3 tips over hoe je anoniem het internet op kunt;
 • Hoe VPN Nederland je daarbij kan helpen.

Hoe anoniem is het internet écht?

Toen je de titel van dit artikel zag, dacht je misschien, 'Is internetten niet altijd anoniem? Ik ben toch de enige die weet wat ik op het internet doe?' Dit wordt vaak gedacht. Helaas is het internet niet zo anoniem als het op het eerste gezicht lijkt. De beheerders van de websites die je bezoekt, kunnen namelijk allemaal je IP-adres zien. Dit IP-adres kan op zijn beurt weert gekoppeld worden aan jouw persoonlijke gegevens, zoals je naam en (een schatting van) je locatie. Hierdoor kan jouw interactiviteit aan jou als persoon worden gekoppeld en op de voet worden gevolgd. Of je nu een paar nieuwsartikelen hebt gelezen of urenlang naar Netflix hebt gekeken - het kan allemaal worden getracked. Op basis van deze internetactiviteit komen bedrijven steeds meer te weten over jou als persoon. Hoe oud ben je (ongeveer)? Wat is je geslacht? Wat zijn je hobby's en interesses? Hoe sta je er financieel voor? Ben je single, heb je een relatie, of ben je getrouwd? Wat is je politieke voorkeur? Heb je een gezin? Bedrijven weten meer over je dan je denkt.

Waarom is anonimiteit zo belangrijk?

'Is het echt zo erg dat bedrijven mijn internetactiviteit volgen?', vraag je je misschien af. Wij vertellen je graag waar anonimiteit zo belangrijk is.

 • De gegevens die bedrijven over jou verzamelen, blijven vaak niet in handen van die bedrijven. In plaats daarvan worden deze gegevens aan de hoogste bieder verkocht. Persoonlijke informatie over consumenten is namelijk grof geld waard - data wordt niet voor niets de nieuwe olie genoemd! Deze data komt meestal bij adverteerders of marketingbureaus terecht, die jouw gegevens gebruiken om je te targeten voor reclamecampagnes. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je één keer naar sneakers Googelde, en vervolgens overal advertenties van sneakers zag. Nu weet je waarom!
 • Je gegevens kunnen ook op in het dark web terecht komen. Hierdoor kunnen je gegevens in de verkeerde handen vallen. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot identiteitsfraude. Ook bedrijfsgegevens worden op het dark web verhandeld.
 • Ook internetproviders en overheidsinstellingen in binnen- en buitenland kunnen meekijken met je internetactiviteit. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat dat regelrecht tegen je recht op privacy indruist - ook als je niets te verbergen hebt.

Hoe kun je anoniem internetten?

Wil je voorkomen dat er iemand met je meekijkt of dat je gegevens op straat komen te liggen? Gelukkig zijn er verschillende manieren om anoniem te internetten. We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

Optie 1: een incognitovenster

Er wordt vaak gedacht dat het gebruik van een icognitovenster een goede manier is om anoniem te internetten. Dit klopt echter maar voor de helft. Wij leggen het je uit. Er zijn twee soorten anonimiteit: lokale en online anonimiteit. Het gebruik van een incognitovenster zorgt voor lokale anonimiteit. Dit betekent dat als jij in een incognitovenster een website bezoekt, deze activiteit later niet meer terug te vinden is op jouw computer: als iemand je internetgeschiedenis zou bekijken, zou deze website daar niet te vinden zijn. Er is echter geen sprake van online anonimiteit. Dit betekent dat je websites, internetproviders, zoekmachines en regeringsinstanties deze activiteit nog steeds kunnen inzien en volgen. Dit komt doordat een incognitovenster je IP-adres niet verbergt van andere internetgebruikers.

Optie 2: een anonieme zoekmachine

Je kunt ook gebruikmaken van een anonieme zoekmachine, zoals DuckDuckGo. Deze zoekmachine slaat geen IP-adressen op en toont alle gebruikers dezelfde zoekresultaten, ongeacht hun persoonlijke gegevens of browsegeschiedenis. Helaas is deze anonimiteit alleen beperkt tot het gebruik van de zoekmachine zelf - zodra je op een website klikt en daar rondkijkt, ben je niet langer anoniem.

Optie 3: een VPN abonnement

Wil je volledig anoniem kunnen browsen, ongeacht op welke site je bent of welke zoekmachine je gebruikt? De beste manier om anoniem te surfen is door gebruik te maken van een VPN verbinding. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Wij vertellen je hoe een VPN werkt.

 • Een VPN zorgt ervoor dat je internetverkeer wordt omgeleid via een VPN server. Hierdoor krijgen websites niet langer jouw eigen IP-adres te zien, maar het IP-adres van de VPN server. Dit zorgt ervoor dat jouw internetactiviteit niet langer naar jou als persoon kan worden teruggeleid. Hierdoor kan je internetverkeer niet worden gevolgd.
 • Als je verbonden bent met een VPN, loopt je internetverkeer via een beveiligde, versleutelde verbinding. Dit betekent dat jouw data niet door derden kan worden onderschept of afgelezen.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Nu tijdelijk goedkoper

Tijdelijk meer dan 60% korting!

Haal alles uit je VPN abonnement

Een VPN abonnement zorgt er dus voor dat je veilig en anoniem het internet op kunt. Een VPN abonnement heeft echter nog veel meer voordelen!

 • Sommige websites, zoals Netflix, maken gebruik van geografische blokkades. Dit betekent dat sommige content alleen toegankelijk is voor personen in bepaalde landen. Dit is bijvoorbeeld het geval als een film alleen beschikbaar is op de Amerikaanse Netflix, en niet op de Nederlandse. Met een VPN kun je dit soort blokkades omzeilen. Door gebruik te maken van een VPN server is namelijk niet langer jouw eigen locatie zichtbaar, maar die VPN server. Als je gebruikmaakt van een Amerikaanse VPN server, kun je dus gewoon de series en films op de Amerikaanse Netflix bekijken. Dit komt overigens niet alleen van pas bij het bezoeken van streamingdiensten zoals Netflix, maar bijvoorbeeld ook bij het bezoeken van webshops en websites voor vliegtickets. Doordat de prijzen in andere landen vaak lager liggen, kun je hierdoor een hoop geld besparen!
 • Als je gebruikmaakt van een openbaar Wi-Fi netwerk ben je extra kwetsbaar voor hackers. Met een VPN verbinding maken deze hackers echter geen schijn van kans. Een VPN verbinding zorgt er namelijk voor dat jouw gegevens versleuteld worden. Hierdoor kunnen hackers jouw gegevens niet lezen.

Veilig en anoniem internetten met VPN Nederland

Wil je ook onbezorgd kunnen internetten, zonder je zorgen te hoeven maken over wat er met je gegevens gebeurt? Of staat er een leuke serie op een buitenlandse Netflix die je graag wilt zien? Bij VPN Nederland kun je voor slechts een paar euro per maand een VPN abonnement afsluiten. Wij zorgen niet alleen voor veilig en anoniem internet, maar ook voor een ultrasnelle verbinding. Ons serverpark is namelijk 100% Nederlands, wat zorgt voor razendsnel internet. Ons serverpark is overigens niet het enige dat 100% Nederlands is aan VPN Nederland - ons klantenserviceteam staat je namelijk altijd in het Nederlands te woord. Als je een vraag of probleem hebt, hoef je die bij ons dus nooit naar het Engels te vertalen. Ook onze website is volledig in het Nederlands. Lekker makkelijk, toch?