Zo kun je de GP van Emilia-Romagna 2023 live en gratis bekijken

mei 31, 2023

En toen liet Max Verstappen weer eens zien waarom hij door velen wordt gezien als de beste coureur. In Miami denderde hij vanaf plek 9 zonder blikken of blozen zo door naar de eerste positie en haalde daarmee zelfs zijn teamgenoot Perez in, die nota bene op pole startte.

We zagen bovendien dat de sympathieke Spanjaard Fernando Alonso wederom het podium pakte en dus alles behalve een onverdienstelijk seizoen aan het rijden is. Ondertussen draait de geruchtenmolen rondom Nyck de Vries op volle toeren. Daniel Ricciardo paste namelijk een stoeltje bij AlphaTauri en er wordt gezegd dat de Vries nog maar een paar races rijdt voordat hij mag wieberen. Online wordt dit verhaal ook alweer genuanceerd, maar waar rook is…

In ieder geval is het duidelijk dat er weer genoeg gebeurt rondom dit Formule 1 seizoen, zowel op als naast de baan en we willen natuurlijk niets missen. Daarom is het goed om te weten dat de volgende race op 21 mei op het programma staat, en je om 15:00 je tv aan moet hebben staan om de start live te zien. Maar waar kun je de GP van Emilia-Romagna eigenlijk live zien, en kan dat ook gratis?

Bekijk het hele F1 seizoen gratis!

Mis de legendarische GP van Imola niet!

Deze deal gaat sneller dan Max Verstappen!

VPN Nederland: De ultieme tool voor het kijken naar Formule 1

In Nederland is Viaplay de enige manier om het hele Formule 1-seizoen te bekijken. En dit is voor veel gebruikers niet ideaal. Viaplay is duur, het commentaar is niet zo geweldig en er is een streaming-abonnement voor nodig dat je misschien helemaal niet wilt afsluiten.

Dat snappen we helemaal.

Daarom heeft VPN Nederland het op zich genomen om je de beste, live en volledig gratis Emilia Romagna GP-streams van over de hele wereld te brengen.

Ja echt! Wij Nederlanders zitten dan misschien wel opgescheept met Viaplay, maar in andere landen wordt de race live en helemaal gratis gestreamd. En VPN Nederland is DE manier om toegang te krijgen tot al die streams, want deze VPN wordt geleverd met:

  • Een enorm aantal servers over de hele wereld. Wanneer je verbinding met een van die servers maakt, lijkt het alsof je internetverbinding van dezelfde locatie komt als waar de stream beschikbaar is.
  • Een brede selectie van lokale IP-adressen van over de hele wereld. Het streamingplatform weet op basis van je IP-adres waar je vandaan komt, en zo weten ze of ze je moeten doorlaten of blokkeren. Wanneer je verbinding maakt met een van onze servers buiten Nederland, krijg je een ander, lokaal IP-adres toegewezen, waardoor je eenvoudig en direct toegang hebt tot elk streamingplatform waar je toegang tot wil krijgen.
  • We weten waar alle gratis Formule 1-streams zijn en controleren ze handmatig voorafgaand aan elke race, zodat we kunnen garanderen dat je altijd een soepele Formule 1-streamingervaring hebt.
  • Als je onderweg problemen krijgt, is dat geen ramp, want onze geweldige 24/7 (volledig Nederlandse) ondersteuning staat klaar om je tijdens de hele race bij elke stap te helpen.

De beste manieren om de Imola GP live en gratis te bekijken

Er zijn verschillende plekken waar de race gestreamd wordt. Dit zijn deze keer je opties:

1. ServusTV

Oostenrijk is de beste vriend van een Formule 1-fan. Het land streamt elke race live en gratis op een van de twee kanalen (ServusTV en ORF). En de Imola GP wordt exclusief gestreamd op ServusTV.

Meekijken met de stream? Eenvoudig! Dit is hoe je het doet:

1. Sluit eerst een VPN Nederland abonnement af en installeer onze VPN-app op je device.

2. Start vervolgens de app en open de serverlijst die al onze snelle servers bevat.

3. Zoek Oostenrijk en de lijst en maak verbinding met het land. Zodra de app verbinding maakt, wordt je lokale, Nederlandse IP vervangen door een Oostenrijks IP en krijg je zonder problemen of blokkades toegang tot ServusTV.

4. Ga naar de ServusTV-website en geniet van de race.

2. RTL Luxemburg

Een andere, even toegankelijke en te gekke optie is RTL Zwee uit Luxemburg. En gelukkig is VPN Nederland de enige VPN die werkt met Luxemburgse streaming.

Dit is alles wat nodig is:

1. Neem als eerste een abonnement op VPN Nederland en installeer onze VPN-app op je apparaat. VPN Nederland ondersteunt alle grote besturingssystemen, dus je kunt de race op elk apparaat streamen.

2. Start vervolgens de app en open de serverlijst.

3. Zoek de locatie in Luxemburg en klik op “Verbinden”. Je IP-adres wordt vervangen door een lokaal Luxemburgs IP-adres, waardoor je toegang krijgt tot lokale streamingdiensten. Zonder dat zou je zijn geblokkeerd.

4. Ga naar het platform van RTL Play, navigeer naar de livestream van RTL Zwee en geniet van de race.

3. SRF/RSI/RTS

Een andere optie is het kijken naar de GP van Imola met behulp van Zwitserse zenders. Er zijn er drie die de race zullen streamen: SRF, RSI en RTS, maar SRF is waarschijnlijk de beste optie, aangezien die uitzending in het Duits zal zijn. SRF in handen krijgen is heel eenvoudig met VPN Nederland. Dit is hoe je het doet:

1. Begin zoals gewoonlijk met het aanschaffen van een VPN Nederland-abonnement, het downloaden en installeren van de app op je apparaat.

2. Na installatie start je de app, open je de serverlijst en maak je verbinding met de locatie in Zwitserland. Dit geeft je toegang tot alle Zwitserse streaming die je nodig hebt.

3. Zodra de VPN verbinding maakt met de Zwitserse locatie, ga je naar het SRF online streamingplatform en kun je direct genieten van de race!

4. RTBF

Als je iets dichter bij huis zoekt, is België altijd een goede optie. De zuiderburen streamen de GP van Imola live en gratis op RTBF. En VPN Nederland kan je natuurlijk helpen om daarvan mee te genieten.

1. Neem een VPN Nederland abonnement en installeer de app.

2. Start de app, open de serverlijst, vind onze Belgische serverlocatie en maak er verbinding mee.

3. Zodra de VPN verbinding maakt, heb je toegang tot alle Belgische content met geografische restricties. Nu hoef je alleen nog maar een account aan te maken op RTBF Auvio.

4. Om er een aan te maken, ga je naar het online streamingplatform RTBF Auvio en vraag je een gratis account aan. Om er een te maken, wordt je gevraagd om een Belgische postcode op te geven, zoals bijvoorbeeld: 1020, 7181, 5020.

5. Dat is alles. Je hebt nu onbeperkt toegang tot alles wat in België wordt gestreamd!

5. TV8

Natuurlijk zal de Emilia Romagna GP ook beschikbaar zijn voor streaming in Italië, op het lokale TV8-kanaal en streamingplatform. Zoals bij alle voorgaande opties is de streamingdienst in Nederland niet beschikbaar, maar met VPN Nederland wel. Dit is alles wat je daarvoor hoeft te doen:

1. Meld je allereerst aan bij VPN Nederland en download onze app.

2. Start vervolgens de app en open de serverlijst, zoek onze Italiaanse server en maak er verbinding mee. Hiermee vervang je je Nederlandse IP door een Italiaanse en krijg je toegang tot alle lokale streamingdiensten.

3. Ga naar TV8 en geniet van de race in het Italiaans.

Formule 1 kijken op Viaplay vanuit het buitenland

Heb je al Viaplay maar ben je tijdens de race in het buitenland? Dan kun je niet genieten van de Imola GP via die streamingdienst, want die is namelijk alleen in Nederland verkrijgbaar.

Gelukkig kan VPN Nederland je ook daarbij helpen. VPN Nederland wordt geleverd met de grootste selectie Nederlandse servers van alle VPN-providers, evenals gemakkelijke toegang tot alle Nederlandse streamingdiensten vanuit elke hoek van de wereld.

Dit is alles wat je hoeft te doen om van Viaplay te genieten, waar ter wereld je ook bent:

1. Neem een abonnement op VPN Nederland – geen enkele andere VPN kan je helpen lokale streamingdiensten te deblokkeren.

2. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, start je hem op en maak je via de serverlijst verbinding met een van onze vele, vele Nederlandse servers. De VPN wijst je een Nederlands IP-adres toe en je kunt hiermee inloggen en al je streamingplatforms bekijken.

3. Geniet ervan!

Dai, dai, dai!

Blijft Verstappen onoverwinnelijk, komt Alonso weer op het podium, is de Vries geschrokken van alle commotie en zet hij een tandje bij? We hebben geen idee, maar we kunnen wel drie Italiaanse woorden erin gooien ter aanmoediging: Dai, dai, dai!

Spectaculaire korting op ons populairste abonnement!

Bespaar groots met onze tijdelijke seizoenskorting.
Bespaar meer dan 60%!

Ook interessant