Op zoek naar Hesgoal: De gevaarlijke en juiste alternatieven

feb 21, 2024

Ken je Hesgoal nog? Het was ooit hét platform voor het online en gratis streamen van vrijwel alle sportuitzendingen. Van Formule 1 tot de Afrikaanse Voetbalbeker, van de NFL tot kleine sportwedstrijden met een kleine, maar toegewijde fanbasis – Hesgoal werd door velen beschouwd als het ideale sportstreamingplatform met alles wat iemand maar zou willen kijken, en dat allemaal gratis. Dus wat maakte het uit dat het een beetje illegaal was?

Het was dat laatste deel dat uiteindelijk de ondergang van Hesgoal betekende toen het in december 2022 door de autoriteiten in beslag werd genomen. Sindsdien ben jij, net als iedereen, op zoek naar alternatieven die deze door velen geliefde website kunnen vervangen. Wij gaan je helpen. In dit artikel lees je wat de beste Hesgoal-alternatieven zijn, welke je kunt vertrouwen en wat de beste manieren zijn om vandaag de dag aan je sportbehoefte te voldoen.

Stream alles legaal en zonder beperkingen

Krijg toegang tot elk streamingplatform, bekijk elke sport en blijf veilig online met VPN Nederland
Ontdek echt onbeperkt streamen

Wat was Hesgoal eigenlijk?

Hesgoal was een online streamingwebsite waarmee je allerlei sporten rechtstreeks op de site kon kijken. Of het nu ging om Formule 1, MotoGP, voetbal, honkbal, cricket of iets anders – je hoefde alleen maar naar de website te gaan, de wedstrijd te kiezen die je wilde kijken, en deze direct op de site te streamen.

Hesgoal verdiende zijn geld met advertenties, wat de reden was dat de website vaak vol stond met pop-ups en advertenties. Ondanks dat beschouwden velen Hesgoal als het bijna perfecte, zo niet het perfecte sportstreamingplatform.

Dus waarom werkt Hesgoal niet meer?

Velen beschouwden Hesgoal misschien als het beste streamingplatform ooit gecreëerd. Echter, het had één klein probleem. En dat is dat het geen officiële streamingwebsite was.

Dit betekent dat Hesgoal niet de rechten had om welke van de sporten die het uitzond dan ook te mogen uitzenden, waardoor het inbreuk maakte op gebruiksrechten.

Dit werd niet licht opgevat door de autoriteiten. En dus werden de website, de servers, de inhoud en andere bezittingen in beslag genomen, en de eigenaar werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf.

Hesgoal domein in beslag genomen

Dus dat was dat. Of toch niet?

Alternatieven voor Hesgoal: Wat zijn ze?

Natuurlijk, als je een streamingwebsite hebt die zo populair is als Hesgoal met een toegewijde fanbasis van miljoenen over de hele wereld, zal je afwezigheid niet onopgemerkt blijven. En er zullen zeker mensen zijn die het gat proberen op te vullen en het lege gat willen benutten… Niet altijd met de beste bedoelingen.

Tot op de dag van vandaag zijn er meerdere websites gelanceerd onder een of andere variatie van de Hesgoal-naam. Maar vaker wel dan niet zijn ze meer geïnteresseerd in jou en je gegevens dan in het vervangen van de illegale streaminggigant.

De meeste websites die op Google verschijnen wanneer je probeert te zoeken naar Hesgoal delen dezelfde problemen, dezelfde kwetsbaarheden en kunnen je op dezelfde manieren schaden.

En als je nog steeds denkt dat we bluffen en die websites perfect veilig zijn om te gebruiken, hier zijn de belangrijkste kwetsbaarheden en nadelen die ze gemeen hebben:

Het zijn geen officiële streamingkanalen

Weinig streamingdiensten kunnen zoveel sporten aanbieden om te streamen als Hesgoal, en dat komt omdat ze de rechten moeten verwerven om die sporten uit te zenden, en dat is veel te duur om te doen. Hesgoal en de alternatieven zenden allemaal sportwedstrijden illegaal uit. En door eraan deel te nemen, doe je ook iets illegaals.

Ze verspreiden malware

Heel weinig, als er al zijn, Hesgoal-alternatieven hebben jouw beste belangen in gedachten. Meestal zijn ze meer geïnteresseerd in het stelen van je persoonlijke informatie en geld.

Veel Hesgoal-alternatieven zijn helemaal geen alternatieven, maar zijn slechts websites die worden gebruikt om malware te verspreiden.

Hesgoal alternatieven verspreiden malware

Het gaat om onveilige HTTP-verbindingen

Zelfs als een Hesgoal-alternatief geen malware verspreidt, kunnen ze nog steeds behoorlijk slecht zijn voor je online veiligheid. De meesten van hen gebruiken onbetrouwbare HTTP-verbindingen (in plaats van HTTPS-verbindingen met een SSL-certificaat). En dit maakt elke bezoeker van de website kwetsbaar voor hackers, derde partijen, aanvallers en de website-eigenaren zelf.

Ze zijn onbetrouwbaar

Zelfs als je het waagt om het risico te nemen, zullen de alternatieven voor Hesgoal vroeg of laat hetzelfde lot ondergaan als de originele website. Ze worden neergehaald.

Bovendien zijn de streams die door die websites worden aangeboden van slechte kwaliteit die vaak worden onderbroken en halverwege de stream worden neergehaald, omdat rechthebbenden, streamingdiensten en sportorganisaties constant oorlog tegen hen voeren.

Een VPN – het enige echte alternatief voor Hesgoal

Moderne problemen vragen om moderne oplossingen. En het zoeken naar een andere illegale streamingwebsite met het risico dat je apparaat geïnfecteerd raakt met malware, of het bekijken van een stream van slechte kwaliteit die midden in de wedstrijd crasht, zijn misschien niet de dingen waar je naar op zoek bent. En waarom zou je ook, als er een beter, betrouwbaarder en volledig legaal alternatief is voor al je streamingproblemen: een VPN.

Een VPN, zoals VPN Nederland, stelt je in staat om virtueel van locatie te veranderen door verbinding te maken met een van zijn servers over de hele wereld. Door dit te doen, krijg je een IP-adres uit dat land toegewezen en naast het enorm verbeteren van je online privacy, kun je ook elke streamingdienst vanuit die locatie te benaderen.

Je wil bijvoorbeeld naar een race in de Formule 1 kijken. Nou, je opties zijn niet langer een dure streamingabonnement of schimmige illegale streamingwebsites. Met een VPN als VPN Nederland kun je gemakkelijk verbinding maken met een server van een land waarin de Formule 1 gratis wordt uitgezonden, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, en alle Formule 1 races kijken die je wil, gratis, in perfecte kwaliteit, zonder beperkingen en het allerbelangrijkste – volledig legaal.

En het stopt daar niet. Met een VPN als VPN Nederland heb je toegang tot en kun je vrijwel elke sportwedstrijd en bijna elke uitzending op de beste sportstreamingdiensten ter wereld gratis genieten. Of het nu om voetbal of motorsport gaat – wij hebben alles wat je nodig hebt.

De voordelen van VPN Nederland ten opzichte van andere Hesgoal-alternatieven

We hebben je misschien nog niet helemaal overtuigd, dus laten we eens een vergelijken maken om je te helpen de volgende stap te zetten naar modern, onbeperkt streamen:

Toegang tot gratis sportstreams
Kwaliteit van de stream
Legaliteit
Gevaar voor je online veiligheid
Betrouwbaarheid
VPN Nederland
Ja, via meerdere streamingplatforms over de hele wereld waartoe je toegang hebt door je virtuele locatie te veranderen.
Zo goed als het streamingplatform toestaat.
Volledig legaal.
Zeer betrouwbaar met 24/7 klantenondersteuning.
Hesgoal alternatieve websites
Verschilt per website en de toegankelijkheid ervan.
Meestal van slechte kwaliteit.
Illegaal.
Kan een platform zijn voor het verspreiden van malware en het stelen van je persoonlijke informatie.
Onderhevig aan sluitingen en andere problemen.

Zonder risico en zonder haperingen kijken naar je favoriete wedstrijd

Het kan soms een uitdaging zijn om je favoriete wedstrijden te streamen, vooral als je op zoek bent naar een gratis optie. Met alle risico’s en onzekerheden die komen kijken bij onofficiële streamingwebsites, is het duidelijk dat er een betere manier moet zijn. Gelukkig is die er: VPN Nederland. Onze dienst biedt een veilige, legale, en betrouwbare manier om te genieten van sportevenementen van over de hele wereld, zonder je zorgen te maken over je online veiligheid of de kwaliteit van de stream.

Met VPN Nederland heb je de wereld van sport binnen handbereik, zodat je geen enkel spannend moment hoeft te missen.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant