De beste gratis streamingdiensten die je moét proberen (en hoe je er toegang toe krijgt)

jul 26, 2023

Streaming is helemaal in. Er is niets beter dan thuis te komen na het werk of school en achterover leunen voor een nieuwe aflevering van die heerlijke serie waar je aan verslaafd bent geraakt.Maar deze trend heeft wel geleid tot een overvloed aan streamingdiensten, die allemaal wel iets goeds te bieden hebben. En als je alles wil kijken kom je erachter dat je je dat helemaal niet kunt veroorloven. Wie moet er voor al die abonnementen gaan betalen?

Best jammer, want in plaats van dat je je bezighoudt met het ontspannen kijken naar toffe content ben je ineens bezig met het beheer van je financiën.

Maar wist je dat er geweldige streamingdiensten zijn waar je niet voor hoeft te betalen? Inderdaad, de wereld zit vol met streamingplatforms vol geweldige films, series en reality-tv die je gratis kunt streamen.

Nog niet van ze gehoord? Daar zijn wij voor! Ontdek hier de beste, volledig gratis en volledig legale streamingdiensten waar je als streamingfan zelf kennis mee moet maken!

Stream meer!

Ontdek een nieuwe wereld van streamen met VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Tubi

Tubi streaming platform

Tubi TV is een gratis streamingdienst met een uitgebreide bibliotheek van films en tv-shows in allerlei genres. Het aanbod wisselt vaak, dus er is altijd wat gratis te bekijken. Tubi is eigendom van Fox Corporation en staat boordevol vermakelijke content waar je je dagen mee kunt vermaken.

Het platform is onder meer beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

BBC iPlayer

BBC iPlayer streamingplatform

BBC iPlayer is een streamingdienst van de British Broadcasting Corporation (BBC) waarmee je een breed scala aan BBC-programma’s kunt bekijken, waaronder tv-shows, series, documentaires en films. Het is een uitstekend platform vanwege de hoge kwaliteit van de content en de mogelijkheid om programma’s terug te kijken die eerder zijn uitgezonden op BBC-kanalen. En we weten allemaal dat de BBC staat voor uitstekende kwaliteit.

BBC iPlayer is beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk en kan worden gestreamd via de officiële website of via de BBC iPlayer-app.

Freevee

Freevee streamingplatform

Freevee is de gratis versie van Amazon Prime Video. Freevee heeft veel content te bieden die je nergens anders ter wereld zult vinden, waaronder films, animaties, shows en series. Vooral de series op Freevee zijn erg goed. Je kunt er onder meer kijken naar Mad Men, Columbo, Lost, The X Files, Troppo, The Prisoner en zelfs Murder She Wrote!

Freevee is toegankelijk in de VS, het VK en Duitsland.

Crackle

Crackle streamingplatform

Crackle is een gratis streamingdienst die eigendom is van Sony Pictures Entertainment. Op Crackle kun je genieten van een gevarieerde selectie van films, tv-series en originele programma’s, allemaal zonder kosten. Crackle is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar gratis entertainment met een mix van bekende titels en originele content.

Crackle is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

ITV HUB

Love Island All Stars streaming op ITVX

ITVX (ITV Hub) is een gratis streamingdienst van ITV, een van de grootste televisienetwerken in het Verenigd Koninkrijk. Op ITV Hub kun je een verscheidenheid aan populaire Britse programma’s, series, reality-tv, en nieuwsuitzendingen bekijken, waaronder veel van de geliefde ITV-programma’s. En dat betekent dat je heerlijke reality TV series kunt bekijken die je nergens anders kunt vinden. Bovendien zijn er veel sportuitzendingen op te vinden.

ITV HUB is te krijgen in het VK.

Channel 4

Channel 4 streaming platform

Channel 4 is een Britse televisiezender die een breed scala aan programma’s en content aanbiedt, waaronder drama, komedie, documentaires, nieuws en entertainment. Het staat bekend om zijn originele en baanbrekende programma’s. Je kunt er ook kijken naar een heleboel sportprogramma’s, waaronder hoogtepunten van de F1, de Formula E races en internationale voetbalwedstrijden.

CW

CW TV streamingplatform

CW (The CW Television Network) is een Amerikaans televisienetwerk met een focus op dramaseries, waaronder veel populaire superheldenshows. Het netwerk staat bekend om zijn DC Comics-gebaseerde series, waaronder “Arrow”, “The Flash”, “Supergirl”, en “Legends of Tomorrow”. Naast superheldenshows biedt CW ook andere genres, zoals drama, romantiek, komedie, en sciencefiction. Het netwerk heeft een loyale fanbase en heeft door de jaren heen een aantal succesvolle series geproduceerd.

Het streamingplatform is beschikbaar voor kijkers in de Verenigde Staten en is toegankelijk via de officiële website en mobiele apps voor verschillende apparaten en besturingssystemen.

The Roku Channel

The Roku Channel streamingplatform

The Roku Channel is een gratis streamingplatform dat beschikbaar is op Roku-apparaten. Er is ook een premium-versie, maar we hebben het nu over de gratis sectie. Je vindt er onder meer recente films, klassiekers, tv-shows, en originele programma’s, en al die content is beschikbaar voor kijkers in de Verenigde Staten.

Popcornflix

Popcornflix streamingplatform

Popcornflix is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Australië en verschillende andere landen. Deze gratis streamingdienst biedt een uitgebreide selectie van films en tv-series in verschillende genres, waaronder actie, komedie, drama, horror, sci-fi en meer. Het aanbod wordt steeds vernieuwd en is altijd verrassend.

Pluto TV

Pluto TV streamingplatform

Het unieke aan Pluto TV is dat het werkt als een traditionele tv-gids, waar je door verschillende kanalen kunt bladeren en kunt kijken naar wat er op dat moment wordt uitgezonden. Daarnaast biedt Pluto TV ook on-demand films en tv-shows in verschillende genres, waaronder nieuws, entertainment, sport, comedy, drama en meer. Allemaal gratis.

Peacock TV

Peacock TV gratis streamingdienst

Peacock TV is een streamingdienst van NBCUniversal, die een uitgebreid aanbod van films, tv-shows, nieuws, sport, en originele content biedt. Het platform is vooral bekend om zijn uitgebreide collectie van klassieke en huidige NBC-shows, evenals exclusieve Peacock Originals.

Peacock TV is beschikbaar in de Verenigde Staten en kan worden gestreamd via de officiële website en de Peacock TV-app. Het biedt zowel gratis als premium abonnementsopties.

SBS on Demand

SBS on Demand gratis streamingdienst

SBS On Demand is een streamingdienst van de Australische omroep SBS (Special Broadcasting Service). Het platform richt zich op het aanbieden van content voor een breed publiek. Op SBS On Demand kun je genieten van zowel lokale als internationale tv-shows en films. Het heeft een uitgebreide selectie van programma’s in verschillende genres, waaronder drama, komedie, misdaad, nieuws, en meer. Bovendien biedt het platform ook toegang tot exclusieve content en originele series die alleen beschikbaar zijn op SBS On Demand.

SBS On Demand is alleen beschikbaar voor kijkers in Australië.

Vudu

Vudu gratis streamingdienst

Vudu is een digitale streamingdienst die eigendom is van Walmart. Het platform biedt een uitgebreide bibliotheek van films en tv-shows die gebruikers kunnen huren of kopen om direct te streamen op hun apparaten, maar er zijn ook veel shows die je gratis kunt bekijken.

Vudu is beschikbaar voor gebruikers in de Verenigde Staten.

7Plus

7Plus gratis streamingdienst

7Plus is een streamingdienst die wordt aangeboden door het Australische mediabedrijf Seven Network. Op 7Plus kun je populaire tv-programma’s bekijken die op de Seven Network-kanalen worden uitgezonden, evenals exclusieve shows die speciaal voor het platform zijn gemaakt. Je vindt er ook nieuwsuitzendingen en sportevenementen.

7Plus is beschikbaar voor gebruikers in Australië.

GoPlay

GoPlay gratis streamingdienst

GoPlay is een toonaangevende streamingdienst van onze geliefde Belgische buren, aangeboden door de mediagroep DPG Media. Op GoPlay kun je genieten van populaire Vlaamse tv-programma’s en series die op de zenders van DPG Media worden uitgezonden. Daarnaast heeft het platform een uitgebreide collectie films en documentaires, zowel lokaal als internationaal. Je kunt er dus flink wat uren spenderen.

GoPlay is beschikbaar voor gebruikers in België.

VTM GO

VTM GO gratis streamingdienst

Ook VTM GO wordt aan aangeboden door DPG Media. Hier vind je programma’s die op VTM in België worden uitgezonden. Van nieuws en entertainment tot drama en reality, er is voor elk wat wils. Naast tv-programma’s biedt VTM GO ook een gevarieerde collectie films. Daarnaast worden er ook exclusieve content en VTM GO Originals aangeboden, die alleen beschikbaar zijn op het platform.

De volledige VTM GO-bibliotheek is alleen beschikbaar in België.

Maar hoe kun je dan gebruik maken van al deze platforms?

Zoals je kunt zien, zijn vrijwel al deze streaming opties niet beschikbaar in Nederland. Dat komt omdat Nederland nogal weinig gratis opties heeft als het gaat om streaming. Natuurlijk hebben we KIJK, de NOS, en wat dingen op NPO, maar dat is het wel. En ‘al’ die opties laten nog veel te wensen over qua hoeveelheid en diversiteit aan content, terwijl de rest van de wereld veel betere gratis streaming opties heeft.

Betekent dit dan dat het allemaal een grapje was en dat er geen manier is om toegang te krijgen tot deze platforms om te genieten van al die gratis content vanuit Nederland?

Nee! Want alles wat je nodig hebt om te kunnen streamen wat je maar wil, is VPN Nederland!

Met behulp van VPN Nederland kun je virtueel je locatie veranderen en met een druk op de knop toegang krijgen tot streamingdiensten waar je voorheen geen toegang tot had.

Kijk zelf maar hoe gemakkelijk het is:

  1. Je begint met het nemen van een abonnement op VPN Nederland. Onze best beoordeelde Virtuele Privénetwerk is perfect geoptimaliseerd voor streaming en is bedoeld om je toegang te geven tot alles wat je altijd al hebt willen streamen, maar dat niet kon vanwege oneerlijke geoblocking.
  2. Vervolgens download en installeer je onze VPN-app. VPN Nederland ondersteunt een onbeperkt aantal apparaten en heeft native apps voor alle belangrijke besturingssystemen, waardoor je de unieke mogelijkheid hebt om al je content op jouw manier te bekijken.
  3. Tot slot start je de app en verbind je met een van onze servers over de hele wereld, afhankelijk van het streamingplatform dat je wil bereiken. VPN Nederland heeft een uitgebreid en divers netwerk van servers over de hele wereld, die zijn bedoeld om je gemakkelijke toegang te geven tot alles wat je wilt streamen, waar het ook is. Al onze servers zijn geoptimaliseerd voor streaming, en door verbinding te maken met een van hen krijg je direct een lokaal IP-adres en de mogelijkheid om direct toegang te krijgen tot alles wat je wil streamen.

En bovenstaande is alles wat je hoeft te doen om je handen te leggen op gratis streamingdiensten over de hele wereld en onbeperkt streamingmateriaal te krijgen voor de komende jaren!

Eén app om je alle gratis streaming te geven waar je ooit naar verlangde!

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant