Sport om te kijken in juni 2024

mei 31, 2024

Mei zat zo vol met sport als een sportfan maar kan hopen. We hebben de Europa League en de Conference League zien eindigen, talloze races gezien en nog veel meer. Maar als je denkt dat mei spannend was, bereid je dan voor op juni, want deze maand brengt ons een aantal van de mooiste wedstrijden, races en kampioenschappen van het jaar! Terwijl het nog steeds goed gaat in sommige competities, zoals Roland-Garros, zijn er ook genoeg nieuwe en opwindende evenementen om naar uit te kijken.

Vraag je je af over welke evenementen we het hebben? Zoek niet verder! We hebben een volledige lijst gemaakt met de spannendste sportevenementen en wedstrijden die de komende 30 dagen naar je toe komen.

Stream meer sporten dan je ooit zou kunnen!

Krijg toegang tot elk streamingplatform en stream elke sport met behulp van VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Champions League finales

Wanneer: 1 juni

Waar te kijken: ESPN en Veronica, VTM GO en RTL Play (gratis, maar alleen beschikbaar in België), ServusTV en Joyn (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL Play (gratis, maar alleen beschikbaar in Luxemburg)

Na een intens seizoen 2023/2024 heeft de Champions League eindelijk de finale bereikt. Deze zal plaatsvinden op 1 juni in het Wembley Stadion, waar Dortmund het zal opnemen tegen Real Madrid voor de beker. Dit belooft een wedstrijd voor alle leeftijden te worden, een wedstrijd die je zeker niet mag missen, en de perfecte overbrugging naar het EK 2024 dat later deze maand plaatsvindt.

Critérium du Dauphiné

Wanneer: 2 – 9 juni

Waar te kijken: Eurosport 2 of Discovery+, Sporza en RTBF Auvio (gratis, maar alleen beschikbaar in België), SBS on Demand (gratis, maar alleen beschikbaar in Australië), ITV (gratis, maar alleen beschikbaar in het VK), France TV (gratis, alleen beschikbaar in Frankrijk)

De Giro d’Italia is onlangs uitgereden, maar dat betekent niet dat er niet genoeg opwinding in fietsland te beleven is. En het toeval wil dat het Critérium du Dauphiné op punt van beginnen staat en het gat vult richting de Tour de France.

De 23e wedstrijd van de UCI World Tour 20241 zit boordevol wielertalent, en is de perfecte etappekoers om tussen de grotere wielerevenementen en koersen door te kijken.

MotoGP / Motul TT Assen

Wanneer: 28 – 30 juni

Waar te kijken: Ziggo Sport, ServusTV of Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, alleen beschikbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, alleen beschikbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

De MotoGP organiseert misschien maar één race in juni, maar wat voor een race gaat dit worden! Onze eigen TT Assen!

Zelfs als je niet van de sport houdt, is het de moeite waard om lokale sporten te steunen. En als je er niet op de tribune bij kunt zijn, vertellen we je altijd hoe je elke race live en gratis kunt bekijken!

Formule 1

Wanneer:

Waar kijken: Viaplay, ServusTV of Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, alleen beschikbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, alleen beschikbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, alleen beschikbaar in België)

De Formule 1 draait natuurlijk nog steeds goed en het zou wel eens weer spannend kunnen worden. Er werd veel gesproken over het feit dat de Formule-races niet meer zo goed zijn sinds Max Verstappen duidelijk heeft bewezen de ideale kampioen te zijn. Maar na de recente problemen van Red Bull in Miami en Monaco neemt de spanning weer toe en daar kunnen we niet gelukkiger over zijn!

In juni zullen er drie Grand Prix zijn, die allemaal een speciaal plekje in ons hart innemen, waaronder de GP van Canada, de Spaanse GP en GP van Oostenrijk – de thuisbasis van Red Bull.

En als de Formule 1 alleen op de een of andere manier niet genoeg voor je is, zijn er ook de Formule 2 en de Formule 3 om van te genieten en je bloeddruk hoog te houden.

Ronde van Zwitserland (Tour de Suisse)

Wanneer: 9 – 16 juni

Waar te kijken: Discovery+, SSR SRG (gratis, maar alleen beschikbaar in Zwitserland)

Zei iemand: meer wielrennen? Welnu, er is nog meer fietsplezier te beleven in juni! Na het Critérium du Dauphiné volgt de Tour de Suisse, die plaatsvindt van 9 tot 16 juni.

Met in totaal 8 etappes en 24 teams is dit misschien niet het grootste wielerevenement van het jaar, maar als Nederlandse wielerfan is dit nog steeds een evenement dat je niet mag missen.

Euro 2024

Wanneer: 14 juni  – 14 juli

Waar te kijken: NOS

Dit is natuurlijk het grootste evenement van deze maand en zelfs van het jaar. Op 14 juni start het EK-voetbal 2024, en we kunnen niet wachten om te zien hoe ‘onze jongens’ het gaan doen.

Het Nederlandse Elftal krijgt te maken met grote tegenstanders in het kampioenschap en neemt het op 16 juni tegen Polen, op 21 juni tegen Frankrijk en op 25 juni tegen Oostenrijk. Oranje zal dus alle hulp nodig hebben die het kan krijgen!

Maar als dat op de een of andere manier niet genoeg spanning voor je is, staan ​​er een hele maand lang nationale teams tegenover elkaar in het grootste voetbaltoernooi sinds het WK. En die wil je natuurlijk allemaal zien spelen!

24 uur van Le Mans

24 Uur van Le Mans

Wanneer: 15 – 16 juni

Waar te kijken: Eurosport en Discovery+, L’Équipe (gratis, maar alleen beschikbaar in Frankrijk)

Als het enige wat in je leven ontbrak 24 uur autoracen was, dan heb je geluk, want in juni vindt traditioneel de belangrijkste WEC-race van het seizoen plaats: de 24 uur van Le Mans.

Het WEC houdt, zoals gewoonlijk, de informatie over de omroepen behoorlijk geheim, maar we houden je op de hoogte in onze speciale 24 uur van Le Mans-handleiding over waar en hoe je deze race kunt bekijken, die een nieuwe lijn hypercars, en nieuwe talent zal onthullen.

2024 PDC World Cup of Darts

Wanneer: 27 juni – 30 juni

Waar te kijken: Viaplay, VTM GO (gratis, maar alleen beschikbaar in België)

Eindelijk is het tijd voor de World Cup of Darts, het is echt te lang geleden sinds het laatste grote dartstoernooi. Gelukkig kan de PDC World Cup of Darts 2024 beginnen en is het wachten voorbij.

Wales is dit jaar titelverdediger, waarbij Gerwyn Price en Jonny Clayton het land vertegenwoordigen. Maar wij zijn uiteraard gefocust op Nederland met onze favoriete spelers: Michael van Gerwen en Danny Noppert. Veel succes, jongens!

WRC

Wanneer:

  • Rally Polen: 27 – 30 juni

Waar te kijken: Rally TV, Red Bull TV, ServusTV en Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), Sport1 (gratis, maar alleen beschikbaar in Duitsland), ITVX (gratis, maar alleen beschikbaar in Engeland), RTBF Auvio (gratis, maar enkel beschikbaar in België)

Eén ding is zeker: er kan nooit genoeg autosport bestaan om naar te kijken. Gelukkig hoef je niet op de rem te trappen, want op 27 t/m 30 juni kun je ook genieten van de Rally van Polen van het WRC.

De race, de zevende rallyrace van het seizoen, wordt verreden op een razendsnelle onverharde weg die al lang een hoofdbestanddeel van het toernooi is. Mis het niet! Vooral niet omdat dat je hem gratis kunt bekijken met behulp van VPN Nederland!

UFC 303: McGregor versus Chandler

Bekijk McGregor vs Chandler op UFC

Wanneer: 29 juni

Waar te kijken: Discovery+

We houden hier niet zo van geweld, maar sommige gevechten zijn gewoon te groot en te vermakelijk om te missen. McGregor keert terug naar de ring na een reeks tegenslagen en een heus filmdebuut.

Hij komt uit tegen Chandler, die net als McGregor in 2021 ook verloor van Dustin Poirier. Nu nemen de twee het tegen elkaar op. Of je het nu leuk vindt of niet, dit gevecht mag je niet missen en als McGregor erbij betrokken is, weet je dat de strijd op zijn minst vermakelijk zal zijn.

Formule E

Formule E streaming op ServusTV

Wanneer:

  • ePrix van Portland: 29 – 30 juni

Waar te kijken: Ziggo Sport, ServusTV en Joyn (gratis, alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTBF Auvio (gratis, maar alleen beschikbaar in België), The Roku Channel (gratis, maar alleen beschikbaar in de VS)

De Formule E nadert zijn einde en dat maakt elke race extra bijzonder. In juni kun je de ePrix van Portland volgens – de voorlaatste race van het jaar.

Portland is een geweldige race. Je kunt hem dus maar beter niet missen, want er is nog maar weinig Formule E over.

Tour de France

Wanneer: 29 juni – 21 juli

Waar te kijken: NOS, Discovery+, Eurosport, France TV (gratis, maar alleen beschikbaar in Frankrijk), RTBF Auvio en Sporza (gratis, maar alleen beschikbaar in België), SRG SSR (meerdere kanalen gratis, maar alleen beschikbaar in Zwitserland), RTL Play (gratis, maar alleen beschikbaar in Luxemburg), ITVX (gratis, maar alleen beschikbaar in het VK), SBS on Demand (gratis, maar alleen beschikbaar in Australië)

Wat is een betere manier om een ​​maand af te sluiten dan met de start van de Tour de France?! Het grootste wielertoernooi van het jaar begint op 29 juni in Florence.

Zoals gewoonlijk brengt de competitie de beste wielrenners ter wereld samen, waaronder uiteraard Roglič Primož, die de afgelopen toernooien duidelijk de favoriet was.

Maar voor wie of voor welk team je ook kijkt, de Tour de France is niet iets wat je wil missen. Het is gewoon iets waar je wel naar moet kijken. En een geweldige overstap naar de maand juli 2024 vol sport!

Bekijk alle sportevenementen (en de nieuwste series) op het terras!

Het EK voetbal en de Tour de France zijn de twee grote sportevenementen waar de meeste ogen in juni op gericht zullen zijn, maar behalve deze twee spectaculaire sportbelevenissen zijn er nog veel kleine evenementen om tussendoor van de genieten. De zon begint vaker te schijnen en er is de hele maand sport om naar te kijken, voor sportliefhebbers is juni een heerlijke maand. En zit je even zonder wedstrijd of race, bekijk dan onze uitgebreide handleiding om te zien welke toffe series deze maand uitkomen.

Je hoeft in juni niet te kiezen tussen het terras en je tv, want met VPN Nederland stream je je favoriete sportevenementen en alle nieuwe series gewoon online😎 

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant