Sporten om te kijken in mei 2024

apr 29, 2024

April is de maand wanneer de meeste sportcompetities warmgedraaid zijn en echt interessant worden, maar het is de maand mei wanneer ze allemaal op hun hoogtepunt zijn. Of het nu gaat om voetbalcompetities die dichter bij de finales komen, de voortzetting van onze favoriete sporten, of enkele favoriete competities die eindelijk beginnen, mei is de maand om hopelijk eindelijk van de zon te kunnen genieten, en de maand om aan het tv-scherm gekluisterd te zitten en al je favoriete wedstrijden, races en kampioenschappen te bekijken.

Om je de moeite te besparen om door honderden kanalen en tv-gidsen te bladeren, laten we je weten wat je allemaal moet kijken in mei, waar en hoe je er toegang toe krijgt! Laten we maar direct beginnen, want het is nogal wat!

Stream meer sporten dan je ooit zou kunnen!

Krijg toegang tot elk streamingplatform en stream elke sport met behulp van VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Europa League halve finales en finale

Wanneer:

Waar te kijken: ESPN en Veronica, ServusTV en ORF (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), VRT en RTBF (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), RTL Play (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Luxemburg)

Alle belangrijke voetbalcompetities gaan de halve finale in, op weg naar de finales. Laten we dus beginnen met de Europa League.

Met Marseille tegen Atalanta aan de ene kant, en Roma die het uitvecht met Leverkusen aan de andere kant, beloven de halve finales van de Europa League zeker de moeite waard te zijn om te kijken. Dus als je op zoek bent naar iets om je bezig te houden tot aan het EK en alle sportevenementen deze zomer, dan is dit een zekere winnaar. Vooral nu onze uitgebreide gidsen voor het streamen van de Europa League je kunnen helpen om live van de strijd te genieten, gratis en zonder tv-abonnement.

Conference League halve finales en finale

Wanneer:

  • Aston Villa – Olympiacos: 2 mei
  • Fiorentina – Club Brugge: 2 mei
  • Club Brugge – Fiorentina: 8 mei
  • Olympiacos – Aston Villa: 9 mei
  • Finale: 29 mei

Waar te kijken: ESPN en Veronica, ServusTV en ORF (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), VRT en RTBF (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), RTL (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Luxemburg)

De UEFA Conference League volgt de Europa League op met zijn eigen halve finales. In Nederland zijn alle ogen natuurlijk gericht op Club Brugge, die voor het eerst in 31 jaar de halve finales heeft bereikt en nu een reële kans heeft op de beker.

Dat wil niet zeggen dat de rest van de competitie niet de moeite waard is om te zien. Fiorentina, Olympiakos en Aston Villa strijden allemaal voor een plekje in de finale, en dit zorgt natuurlijk voor intense en niet te missen wedstrijden.

Heb je geen ESPN, Veronica of een tv-abonnement? De tijden waarin dit een obstakel vormde om de Conference League-wedstrijden te bekijken, behoren tot het verleden. Volg eenvoudig onze uitgebreide gidsen voor het streamen van Conference League-wedstrijden en geniet van elke wedstrijd live en helemaal gratis!

Champions League halve finales

Wanneer:

Waar te kijken: Ziggo Sport en RTL 7, ServusTV en Joyn (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), VTM (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), RTL Play (gratis, maar alleen verkrijgbaar Luxemburg), RTL Play (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België)

En als de Europa League en de Conference League op de een of andere manier niet genoeg voor je zijn, is er altijd nog de Champions League waar ze ook bezig zijn met de halve finales en waarvan de finale op 1 juni gespeeld wordt.

Dit is een behoorlijk enerverend seizoen geweest voor de Champions League, wat het kijken naar de halve finales des te spannender maakt. Met teams als Bayern, Dortmund, PSG en Real Madrid die allemaal strijden om de titel, beloven de halve finales van de Champions League een waar spektakel te worden. Volg dus onze streaminggidsen en geniet van elke wedstrijd live en gratis.

Giro d’Italia

Wanneer: 4 – 26 mei

Waar te kijken: Europsport en Discovery+, VTM GO, VRT Max, RTBF Auvio, RTL Play (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), SRG SSR (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Zwitserland), RaiPlay (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Italië).

De Ronde van Italië gaat niet alleen om de race tussen de beste wielerploegen en renners ter wereld, maar natuurlijk ook om de plaatjes van de prachtige omgeving. Het is voorpret voor komende zomer. Het is wegdromen bij groene valleien vol olijfbomen, glooiende heuvels en zonneschijn, en tegelijkertijd genieten van bloed, zweet en tranen van onder meer voormalig Girowinnaar Nairo Quintana, tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogačar, voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas en voormalig Vueltawinnaar Simon Yates. De Girowinnaar van 2023, Primož Roglič, zal niet aan de start verschijnen om zijn titel te verdedigen.

UEFA Kampioenschap vrouwen onder-17 (EK)

Wanneer: 5 – 18 of mei

Waar te kijken: NOS, ORF (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), RTBF Auvio (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), BBC iPlayer (gratis, maar alleen verkrijgbaar in het VK)

Het Europees kampioenschap voetbal vrouwen onder 17 is een mooie proloog voor het EK voetbal van deze zomer. Favorieten voor de titel zijn onder andere Nederland, maar ook voormalig kampioen Duitsland, Spanje en Portugal. Het toernooi fungeert als kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen onder 17, dus er staat veel op het spel voor deze jonge sporttalenten.

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk

Tyson Fury vs Usyk streaming op DAZN

Wanneer: 17 mei

Waar te kijken: DAZN, ESPN+ (alleen verkrijgbaar in de VS)

De langverwachte bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk wordt een spectaculaire strijd tussen twee zwaargewichtkampioenen. Fury staat bekend om zijn imposante gestalte en krachtige stoten. Usyk is juist technisch erg goed. Boksfans over de hele wereld kijken dan ook niet voor niets reikhalzend uit naar dit epische duel.

Formule 1

Formule 1 gratis streamen op ServusTV

Wanneer:

Waar te kijken: Viaplay, ServusTV, ORF of Joyn (gratis, maar alleen verkrijbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, maar alleen verkrijbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, maar alleen verkrijbaar in België).

Het Formule 1-seizoen van 2024 is natuurlijk nog steeds in volle gang. Of moeten we zeggen, Max Verstappen is in volle gang.

Na een kleine tegenslag tijdens de Grand Prix van Australië zijn Max Verstappen en het team van Red Bull weer ‘back on track’ en klaar om meer wereldrecords te vestigen.

Het lijkt misschien alsof er weinig strijd over is om van te genieten, maar we zeggen natuurlijk nooit nee tegen meer Formule 1, want wie weet wat er allemaal nog gaat gebeuren. En met onze gidsen voor elke Grand Prix in mei kun je het hele seizoen live en volledig gratis bekijken.

Formule 2

Wanneer:

  • Imola: 17 – 19 mei
  • Monte Carlo: 23 – 26 mei

Waar te kijken: Viaplay, ServusTV en Joyn (gratis, maar alleen te krijgen in Oostenrijk)

In de Formule 2 kijken we natuurlijk naar de prestaties van de Nederlander Richard Verschoor die rijdt voor Trident en naar het team van van Amersfoort Racing uit Zeewolde en het Zeeuwse team MP Motorsport. Flink wat Hollandse glorie dus om van te genieten op het circuit.

Formule 3

Wanneer:

  • Imola: 17 – 19 mei
  • Monte Carlo: 23 – 26 mei

Waar te kijken: Viaplay, ServusTV en Joyn (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk)

In de Formule 3 zijn de ogen gericht op de 18-jarige Nederlander Laurens van Hoepen die rijdt voor het team ART Grand Prix, en de Nederlandse teams van Amersfoort Racing en MP Racing. We kunnen deze maand genieten van twee prachtige races op al net zulke prachtige circuits, namelijk de circuits van Imola en Monaco.

Formule E

Formule E gratis streamen op ServusTV

Wanneer:

  • Berlin ePrix: 11 – 12 mei
  • Chinese ePrix: 25 – 26 mei

Waar te kijken: Ziggo Sport, ServusTV en Joyn (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), RTBF Auvio (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), The Roku Channel (gratis, maar alleen verkrijgbaar in de VS)

Het tiende seizoen van de Formule E is in volle gang en deze maand kunnen we genieten van de ePrix Berlijn en de Chinese ePrix.

Onder de coureurs in Berlijn geen Nyck de Vries en Robin Frijns, die in plaats daarvan deelnemen aan de 6 uur van Spa-Francorchamps. Jammer, maar we kunnen wel kijken hoe hun vervangers het gaan doen. Jordan King is de vervanger van de Vries, en het is het debuut van de coureur in de Formule 3. Envision heeft vervangers moeten zoeken voor Robin Frijns en Sébastien Buemi, die beiden verhinderd zijn vanwege WEC-verplichtingen. Joel Eriksson en Paul Aron zullen hen vervangen. Ook voor Aron is het zijn debuut in de Formule E. Blijven het slechts vervangers, of gaan ze ons verrassen?

2024 UEFA Kampioenschap onder de 17 (EK)

Wanneer: 5 – 18 mei

Waar te kijken: NOS, ORF (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), RTBF Auvio (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België), BBC iPlayer (gratis, maar alleen verkrijgbaar in het VK)

We kunnen niet wachten op het EK deze zomer, maar dat moet wel want het is nog maar mei. Gelukkig betekent dat niet dat er helemaal niets is om van te genieten, integendeel, want we kunnen kijken naar het EK onder de 17! Dit zijn de spelers die we de komende jaren kunnen gaan zien schitteren in alle grote toernooien ter wereld en die ons deze maand gaan vermaken met een spannende strijd om zichzelf Europees kampioen 2024 te mogen noemen.

MotoGP

Wanneer:

  • Grand Premi de Catalunya: 26 mei

Waar te kijken: Ziggo Sport, ServusTV of Joyn (gratis maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België)

MotoGP gaat net zo hard als de Formule 1, maar helaas kunnen we slechts één race per maand bekijken. Gelukkig is dat de Grand Premi de Catalunya, een van de spannendste en meest meeslepende races om te volgen.

Met behulp van VPN Nederland kun je ook afstemmen en de Grand Premi volledig gratis en live bekijken, wat het allemaal natuurlijk nog beter maakt.

Indi 500

Indy 500 streamen op Peacock

Wanneer: 26 mei

Waar te kijken: Ziggo Sport, Peacock (alleen verkrijgbaar in de VS)

De Indianapolis 500, ook wel bekend als “The Greatest Spectacle in Racing“, is een van de meest prestigieuze autoraces ter wereld. Van over de hele wereld komen coureurs naar de Indianapolis Motor Speedway om te strijden om de begeerde overwinning in deze iconische race.

Een naam om in de gaten te houden dit jaar is die van Nederlander Rinus VeeKay, beter bekend als Rinus van Kalmthout, is een opkomend talent in de open-wheel racerij. Na succes in de Road To Indy ladder en een indrukwekkend debuutseizoen in de NTT IndyCar Series, staat hij klaar voor de Indianapolis 500 van 2024.

French Open (Roland-Garros)

Wanneer: 26 mei – 8 juni

Waar te kijken: Eurosport, ServusTV (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), France TV (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Frankrijk), RTBF Auvio (gratis, maar alleen verkrijgbaar in België).

Het heet dan wel het French Open, maar het barst van de Nederlanders op Roland-Garros. We zetten ze even voor je op een rij: Tallon Griekspoor, Botic Van De Zandschulp, Tom Egberink, Maikel Scheffers, Sam Schröder, Ruben Spaargaren, Ivar Van Rijt, Niels Vink, Arantxa Rus, Lizzy De Greef, Diede De Groot, Jiske Griffioen, en Aniek Van Koot. Wie zal het het verst schoppen? Natuurlijk kunnen we dit jaar ook genieten van de andere grootheden in het tennis, zoals Novak Djokovic en Iga Swiatek.

Lekker genieten van ‘onze’ sporthelden

En dat zijn ze dan, alle grote sportevenementen die je niet mag missen in de maand mei. Van autosport tot balsport, er is voor ieder wat wils. We wensen alle Nederlandse atleten die aan de bak moeten veel succes, maak er wat van en laat ons er vooral heel erg van genieten!

En als sporten nog niet genoeg is, bekijk dan zeker alle nieuwe series die je in mei moet bekijken!

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant