Hoe gebruik je een VPN?

jan 24, 2024

Cyberbeveiliging is belangrijker dan ooit. We beginnen bijna elk artikel in onze blog met de bewering dat er vrijwel niets is dat we niet online kunnen doen. Neem het ons niet kwalijk, want werk, communicatie, entertainment, financiën, belastingen, het regelen van persoonlijke zaken – het kan echt allemaal online worden gedaan. En daarmee nemen de dreigingen waarmee je te maken krijgt, en het niveau van voorzorgsmaatregelen die je moet nemen, exponentieel toe. Gelukkig leven we in de moderne tijd, en zijn er tools om al je online activiteiten met een simpele klik te beveiligen, zoals VPN’s.

VPN’s, zoals VPN Nederland, zijn een unieke tool. Militaire versleuteling, verbindingbescherming met geavanceerde protocollen, online privacy zoals nooit tevoren, plus onbeperkte online vrijheid en entertainment – en dit alles met één druk op de knop. Gemakkelijk beschikbaar en toegankelijk voor iedereen. Maar zoals bij alles wat nieuw is, kan het leren kennen van zoiets geavanceerds als een Virtueel Privé Netwerk in eerste instantie ingewikkeld lijken voor sommigen. Daarom hebben we besloten uit te leggen hoe je een VPN gebruikt, om voor eens en altijd duidelijk te maken hoe gemakkelijk dat eigenlijk is.

De meest gebruiksvriendelijke VPN!

Alles wat nodig is om veilig, beschermd en vrij online te zijn, is één klik

Upgrade je browsing met één druk op de knop

Het kiezen van de juiste VPN

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste dienst. Zonder dat kom je niet ver.

De juiste VPN kiezen lijkt misschien makkelijk, maar je moet er wel even tijd voor nemen. Met zoveel verschillende aanbieders op de markt, die niet allemaal met jouw beste belangen in gedachten hebben, of die je niet de beveiligingsmaatregelen en features bieden die je nodig hebt voor je dagelijkse cyberactiviteiten, moet je eerst onderzoek doen en een VPN vinden waarvan jij denkt dat deze het beste bij jouw behoeften past.

Om je wat tijd te besparen raden wij natuurlijk) het gebruik van VPN Nederland aan. Omdat wij in jouw belang werken en je voorzien van alle beste, meest geavanceerde features die je nodig hebt om veilig, beschermd en volledig onbeperkt online te zijn.

VPN Nederland-app

Het instellen van je VPN

Nu je je onderzoek hebt gedaan en de VPN-aanbieder hebt gekozen die bij jou past (VPN Nederland uiteraard 😉), komt het leuke gedeelte – het instellen van je app.

Als je ooit met software hebt gewerkt, dan weet je hoe het moet. Maar om ervoor te zorgen dat geen extra stappen hoeft te nemen of iets moeilijks hoeft te doen, leggen we het nog even uit.

De VPN-app downloaden

Het eerste wat je moet doen nadat je de juiste VPN hebt gekozen, is het abonnement kiezen dat het beste bij je past en de app downloaden op je apparaat of apparaten.

Onthoud dat elk besturingssysteem andere toegewijde apps heeft, dus zorg ervoor dat je de juiste downloadt, anders werkt de app niet.

De VPN instellen

Na het downloaden van de app, hoef je deze alleen maar te installeren, net zoals je dat met elke andere software op je apparaat doet. Dan log je in op je account met de veilige inloggegevens die een VPN zoals VPN Nederland je biedt, en je bent klaar om te beginnen. Bij VPN Nederland streven we ernaar om online beveiliging, privacy en vrijheid gemakkelijk toegankelijk te maken voor iedereen, en onze VPN-apps zijn met dat in gedachten gebouwd.

Alles wat nodig is om onze VPN-app te gebruiken en veilig online te zijn is een enkele druk op de knop.

Verbinden met een VPN-server

Met VPN Nederland kost het geen moeite om te beginnen met browsen, terwijl je online echt beveiligd wordt en je privacy behouden blijft. Zodra je de app opent, kun je simpelweg op de grote knop in de app klikken, en onze software kiest automatisch de beste instelling, en de beste, dichtstbijzijnde, snelste en minst belaste server voor jou. Dat is het. Vanaf nu is al het verkeer dat je verzendt en ontvangt op je apparaat, via elke app of dienst volledig versleuteld, je online identiteit is veilig, en ben je aan het browsen, chatten, werken of streamen met absolute online beveiliging.

Maak verbinding met één klik

Maar we geven je ook de vrijheid om de handmatige aanpak te kiezen. Of je nu je locatie verder wil verbergen of verbinding wil maken met een specifieke locatie. Het enige wat je hoeft te doen is de volledige lijst van onze ondersteunde locaties openen en de server kiezen die je nodig hebt.

Toegang tot de serverlijst

Gebruik maken van de geavanceerde VPN-functies

Een VPN, zoals VPN Nederland, heeft de basis gedekt met slechts één druk op de knop, maar je kunt ook je veilige browsen naar een hoger niveau tillen door gebruik te maken van enkele van onze geavanceerde functies.

Verbinden met de juiste server

VPN Nederland biedt een brede selectie van servers over de hele wereld. Standaard kiest onze slimme app automatisch de beste server voor jou op basis van je locatie, maar je kunt altijd handmatig degene kiezen die je wil.

Het is heel eenvoudig om dit te doen:

 1. Start de VPN Nederland app
 2. Open de uitgebreide weergave
 3. Ga naar de functie ‘Alle locaties’ waar je alle beschikbare locaties vindt waarmee je direct kunt verbinden. Als je besluit om daar te stoppen, kun je direct verbinding maken met een locatie en kiezen wij automatisch de beste server voor jou
 4. Als je nog verder wil gaan, kun je de beschikbare servers op elke locatie bekijken en degene kiezen die je het meest bevalt op basis van serverbelasting, of gewoon omdat je deze server wil proberen.

Het beste van alles is dat al onze servers 10 Gbps zijn, wat je de best mogelijke snelheden in de industrie geeft, geoptimaliseerd voor streamen, en vriendelijk voor downloaden en P2P. Dus je kunt geen misser maken!

De juiste serverlocatie kiezen met VPN Nederland

Kill Switch

De Kill Switch is absoluut overkill als het gaat om het beschermen van je online privacy. We leggen uitgebreid uit hoe het werkt op onze Kill Switch featurepagina, maar het komt erop neer dat deze feature je VPN-verbinding voortdurend monitort, en als deze ooit uitvalt (bijvoorbeeld als andere apps de VPN-verbinding verstoren, wanneer je apparaat in slaapstand gaat, bij het wisselen van netwerken, tijdens stroomuitval, enz.) blokkeert het direct je VPN-verbinding, waardoor er geen kans is dat je echte IP-adres, je online informatie of activiteiten online lekken.

En zoals gewoonlijk hebben we het heel eenvoudig gemaakt voor jou om te gebruiken.
Om de kill switch in te schakelen, hoef je alleen maar het volgende te doen:

 1. Open de VPN Nederland app
 2. Open de uitgebreide appweergave
 3. Ga naar instellingen
 4. Open het geavanceerde functiemenu
 5. En schakel de kill switch in (of uit)

Daar kun je ook kiezen of je toegang wil houden tot je lokale netwerkapparaten (printers, luidsprekers, enz.), of die toegang ook wil afsluiten

De VPN Nederland kill switch gebruiken

Het kiezen van het juiste protocol

Als toonaangevend hulpmiddel voor online bescherming en privacy, komt VPN Nederland ook met meerdere protocolopties. Die houden je verbinding veilig, zorgen ervoor dat je gegevens versleuteld zijn, en laten anderen er niet bij. Je kunt altijd meer lezen over hoe elk van onze protocollen werkt, wat ze doen, en wat het ene onderscheidt van het andere op onze protocolfunctiepagina.

Standaard kiest onze app automatisch het beste protocol voor jou, gebaseerd op je apparaat, verbindingstype en meerdere andere functies. Echter, je kunt altijd handmatig het protocol kiezen dat je wilt gebruiken.

Het enige wat je hoeft te doen is:

 1. Start de VPN Nederland app
 2. Open de uitgebreide weergave
 3. Ga naar Instellingen
 4. Open het menu Geavanceerde instellingen

Daar vind je het dropdownmenu met al onze beschikbare protocollen om naar eigen inzicht mee te spelen en te kiezen.

Het juiste verbindingsprotocol kiezen met VPN Nederland

Een VPN gebruiken op meerdere apparaten

VPN Nederland is uniek in die zin dat het een van de weinige premium VPN-aanbieders is die het aantal apparaten waarop je het kunt gebruiken niet beperkt. Dus als je één abonnement hebt, kun je het op elk apparaat gebruiken.

Download dus de apps die je nodig hebt voor Windows, Mac, iPhone of Android, installeer de app, log in met je inloggegevens en beveilig al je apparaten, of zelfs je hele gezin!

Wanneer moet je een VPN gebruiken?

Als privacy- en beveiligingsexperts adviseren wij je om je VPN altijd aan te houden. Immers, als je onze blog hebt gevolgd, weet je dat er geen tekort is aan online dreigingen, en ze kunnen op elk moment toeslaan.

Reden genoeg dus. Maar als je op zoek bent naar een specifieker antwoor: Je moet je VPN zeker starten voordat je verbinding maakt met openbare Wifi. Die zijn namelijk een open uitnodiging voor online dreigingen van allerlei soorten en maten. Dus of je nu in de trein, op de luchthaven, in een café of in het hotel bent, start je VPN voordat je verbinding maakt.

Gebruik van een VPN is eenvoudig en belangrijk

Het gebruiken van een VPN is een belangrijke stap als het gaat om je online privacy en veiligheid, zeker als je veilig wil navigeren op openbare wifi-netwerken. Maar dat niet alleen, want met een VPN kun je content van over de hele wereld bekijken. Is dat dan niet heel ingewikkeld? Nee dus, want dankzij een eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijke interfaces en geavanceerde features kun je VPN Nederland in je dagelijks online leven eenvoudiger dan ooit gebruiken.

Zo kun je genieten van alle voordelen die het internet te bieden heeft, zonder steeds bang te hoeven zijn dat er iemand met je online gegevens vandoor gaat.

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant