Sport om te bekijken in april 2024

mrt 28, 2024

We zagen de terugkeer van enkele van onze favoriete sporten op vertrouwde streamingplatforms en kanalen in maart. Maar nu is het april, en dat is de tijd waarin alle sport echt in een hogere versnelling komt, met enkele competities en kampioenschappen die hun interessantste fasen ingaan, en anderen die dicht bij hun finales komen. En je weet wat dat betekent: meer sport om je aan het tv-scherm te kluisteren en je te laten kijken naar de spannendste wedstrijden, races en meer.

Om je het gedoe te besparen van het doorbladeren van tientallen kanalen, tv-gidsen of het tv- en radio-uitzendschema in de krant (doen ze dat eigenlijk nog?!), hebben we hier alle belangrijke sportwedstrijden en streams verzameld die je moet bekijken. Dus leg die krant opzij en zet grote kruizen in je agenda voor de volgende sportuitzendingen:

Stream meer sporten dan je ooit zou kunnen!

Krijg toegang tot elk streamingplatform en stream elke sport met behulp van VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

2024 Snooker Tour Championship

Gratis Snooker streamen op ITVX

Wanneer: 1 april

Waar kijken: Eurosport, ITVX (gratis, maar alleen beschikbaar in het VK)

Niet elke sport hoeft gepaard te gaan met volgepakte stadions, brullende auto’s, motorwheelies of nepblessures om boeiend te zijn. Soms kan iets kalms, berekend en nauwkeurig net zo spannend zijn.

En dat is precies wat je kunt verwachten begin april, met het 2024 Tour Championship Snooker (2024 Johnstone’s Paint Tour Championship). Als laatste van de drie evenementen in de Players Series en het op een-na-laatste ranking evenement van het snookerseizoen 2023-2024, is dit hét kampioenschap voor elke fan van de sport en zal het de rest van het komende seizoen vormgeven. Een perfecte start voor het sportprogramma van april.

De enige plek om het evenement in Nederland te bekijken is op het Eurosport-kanaal of het streamingplatform. Maar er is misschien wel een nog betere manier om ernaar te kijken. Je kunt het hele evenement namelijk streamen op het Engelse streamingplatform ITVX met behulp van VPN Nederland.

Formule 1

Formule 1 live en gratis streaming op ServusTV

Wanneer:

Waar kijken: Viaplay, ServusTV, ORF and Joyn (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), SRF/RSI/RTS (gratis, maar alleen beschikbaar in Zwitserland), RTL Zwee (gratis, maar alleen beschikbaar in het Luxemburg), RTBF Auvio (gratis, maar alleen beschikbaar België)

Formule 1 is misschien begonnen zoals iedereen verwachtte, maar met de recente problemen bij Red Bull en Max Verstappens uitval tijdens de Australische GP, zou de Formule 1 misschien weer spannend en onvoorspelbaar kunnen worden. Hoe dan ook, het blijft natuurlijk gewoon Formule 1 en dat mag je niet missen dit sportseizoen.

April trakteert ons op de geweldige Japanse GP, en op de Chinese GP, die voor het eerst sinds 2019 weer op het toneel verschijnt.

En als je geen Viaplay- of F1 TV-account hebt – maak je dan absoluut geen zorgen, want we hebben uitgebreide handleidingen op ons nieuwe geweldige sportplatform over hoe je elke race, en het hele Formule 1-seizoen, kunt bekijken.

Parijs-Roubaix

Wanneer: 7 april

Waar kijken: Eurosport of Discovery+ in Nederland, VRT Max of RTBF (gratis, maar alleen beschikbaar in België), SBS on Demand (gratis, maar alleen beschikbaar in Australië), France TV (gratis, maar alleen beschikbaar in Frankrijk), RTVE (gratis, maar alleen beschikbaar in Spanje), RaiPlay (gratis, maar alleen beschikbaar in Italië).

Als je de hele winter hebt gesmacht naar alle wielerkoersen en kampioenschappen, dan heb je geluk, want ze komen langzaam terug.

April trakteert ons op de Paris-Roubaix – de legendarische en een van de oudste professionele wielerwedstrijden die natuurlijk punten bijdraagt aan de UCI Wereldranglijst.

De opties om het evenement in Nederland te bekijken, zijn misschien een beetje onhandig, maar gelukkig zijn er wereldwijd voldoende gratis mogelijkheden om het evenement te bekijken en je kunt er toegang toe krijgen met behulp van VPN Nederland.

Champions League

Wanneer:

 • Arsenal – Bayern: 9 april
 • Real Madrid – Man City: 9 april
 • Atlético Madrid – Dortmund: 10 april
 • Paris – Barcelona: 10 april
 • Barcelona – Paris: 16 april
 • Dortmund – Atlético de Madrid: 16 april
 • Man City – Real Madrid: 17 april
 • Bayern – Arsenal: 17 april

Waar kijken: Ziggo Sport, ServusTV and Joyn (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), VTM (gratis, maar alleen beschikbaar in België), RTL Play (gratis, maar alleen beschikbaar in Luxemburg)

De Champions League is aangekomen bij de kwartfinales en dat is wanneer de spanning stijgt. Nederland heeft helaas de kwartfinales niet gehaald, maar dat neemt niet weg dat dit een geweldig voetbaltoernooi is dat we absoluut moeten bekijken!

Hoewel je mogelijk een streamingabonnement moet afsluiten om de kwartfinales in Nederland te bekijken, hebben we misschien wel een paar betere opties voor je in onze uitgebreide gids om de actie te volgen terwijl deze zich ontvouwt.

Europa League

Wanneer:

 • Kwartfinale 1ste ronde: 11 april
 • Kwartfinale 2e ronde: 18 april

Waar kijken: ESPN, ServusTV en ORF (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), VRT en RTBF (gratis, maar alleen beschikbaar in België), RTL Zwee (gratis, maar alleen beschikbaar in Luxemburg)

Het is niet alleen de Champions League die zich in de kwartfinales bevindt, hetzelfde geldt ook voor de Europa League. We zullen ongetwijfeld een paar van de spannendste wedstrijden zien van de teams die met hart en ziel strijden om de halve finales te bereiken. Flink wat actie dus, om zeker niet missen.

Opnieuw zijn je opties om de wedstrijden live te streamen in Nederland misschien wat beperkt, of moet je genoegen nemen met het bekijken van live wedstrijden op KIJK, maar we hebben wellicht betere opties om alles te bekijken wat je wil, niet alleen live maar ook gratis, met behulp van VPN Nederland.

Conference League

Wanneer:

 • Kwartfinale 1ste ronde: 11 april
 • Kwartfinale 2e ronde: 18 april

Waar kijken: ESPN, ServusTV en ORF (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), VRT en RTBF (gratis, maar alleen beschikbaar in België), RTL (gratis, maar alleen beschikbaar in Luxemburg)

En ook de UEFA Conference League is in de kwartfinales beland, waar we Club Brugge zien strijden tegen PAOK, Aston Villa het opneemt tegen Lille, en andere even spannende wedstrijden te zien zullen zijn.

Net als bij de meeste UEFA-competities zijn de streamingopties in Nederland niet om over naar huis te schrijven. Waar we wel over kunnen opscheppen, is dat we de thuisbasis zijn van VPN Nederland, waarmee je toegang hebt tot veel betere streamingopties voor de Conference League over de hele wereld.

UFC 300: Pereira vs. Hill

UFC 300: Pereira vs. Hill

Wanneer: 13 april

Waar kijken: Discovery+, UFC Fight Pass, ESPN+ (Alleen verkrijgbaar in de VS)

UFC 300: Pereira vs. Hill is mixed martial arts evenement geproduceerd door de Ultimate Fighting Championship. Het evenement zal drie titelgevechten en een titel eliminatiegevecht bevatten. Hoofdact van het evenement is een UFC Light Heavyweight Championship-gevecht tussen huidige kampioen Alex “Poatan” Pereira en voormalig kampioen Jamahal Hill. Spannend, want die laatste heeft niet gevochten sinds januari 2023.

MotoGP

Wanneer:

 • Grand Prix of the Americas: 14 april
 • Spaanse Grand Prix: 28 april

Waar kijken: Ziggo Sport, ServusTV of Joyn (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTL (gratis, maar alleen beschikbaar in Luxemburg), SRF Zwei (gratis, maar alleen beschikbaar in Zwitserland), RTBF Auvio (gratis, maar alleen beschikbaar in België)

Van motorsport krijg je nooit genoeg. Terwijl de F2 en F3 deze maand een pauze hebben en de Formule 1 alleen echt niet voldoende is om olie door de aderen te laten stromen, is er gelukkig ook nog de MotoGP, die ons zal trakteren op de Grand Prix of the Americas en de Spaanse GP – een van de spannendste Grands Prix van het seizoen.

Je moet mogelijk een betaald abonnement aanschaffen om de evenementen in Nederland te kunnen zien, maar op sommige plaatsen over de hele wereld kun je alle races gratis bekijken. En met behulp van VPN Nederland kun je toegang krijgen tot al die races.

WRC Kroatië Rally (WRC #4)

Wanneer: 18 – 21 april

Waar kijken: Ziggo Sport, Red Bull TV, Rally TV, ServusTV (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), RTBF Auvio (gratis, maar alleen beschikbaar in België)

WRC Kroatië Rally zal een totaal van 68 teams uit 35 landen verwelkomen, waarbij acht coureurs strijden in de hoogste klasse. De titelverdediging zal worden geleid door Welshman Elfyn Evans, met achtvoudig wereldkampioen, Frankrijk’s Sebastien Ogier uit Frankrijk die momenteel aan de leiding staat in het kampioenschap. Dit jaar zal de rally worden gehouden in vijf provincies, waaronder Zagreb.

Livestreams van over de hele wereld zijn gratis te volgen met behulp van VPN Nederland.

2024 World Snooker Championship

Wanneer: 20 april – 6 mei

Waar kijken: Discovery+, BBC iPlayer (gratis, maar alleen verkrijgbaar in het VK)

Als het Tour Championship aan het begin van de maand op de een of andere manier nog niet genoeg is, maak je dan niet al te druk, want april is ook de maand van het Wereldkampioenschap Snooker 2024. En dat mag je zeker niet missen. Met legendarische spelers van over de hele wereld die strijden om de titel, belooft het een geweldig kampioenschap te worden. Zo’n kampioenschap die je met ingehouden adem op het puntje van je stoel kijkt.

Hoewel we hier in Nederland misschien niet veel geweldige snookeropties hebben, met de meeste goede content verborgen achter het dure abonnement van Discovery+, kun je met behulp van VPN Nederland het hele evenement volledig gratis bekijken!

6 uur van Imola

Wanneer: 21 april

Waar kijken: Discovery+, FIA WEC TV, Max (alleen verkrijgbaar in de VS)

De 6 uur van Imola is de eerste keer dat de WEC naar Imola gaat. Het was namelijk Monza dat voorheen de Italiaanse ronde van het Wereldkampioenschap organiseerde. Italiaanse fabrikanten zoals Ferrari, Lamborghini en Isotta Fraschini zullen deelnemen aan de Hypercar en gloednieuwe LMGT3-categorie. Het hele deelnemersveld wordt begin april bekendgemaakt.

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant