EK voetbal kijken in het buitenland: hoe doe je dat?

nov 29, 2022

De datum 13 juni staat al lang in het geheugen van elke voetballiefhebber gegrift – dat is namelijk de dag waarop het Nederlands voetbalelftal de strijd aangaat met Oekraïne in het Europees Kampioenschap (EK). Deze wedstrijd wordt live op televisie uitgezonden door de publieke omroep. We durven te wedden dat alle voetbalfanaten die avond aan de buis gekluisterd zitten! Hoe zit dat echter als je je nét die avond in het buitenland bevindt, bijvoorbeeld vanwege een zakenreis of een vakantie? Kun je de wedstrijd ook vanuit het buitenland bekijken? Het goede nieuws is dat het EK voetbal door heel Europa wordt uitgezonden. Dat is ook niet gek – het EK is immers het grootste voetbaltoernooi van Europa! Het slechte nieuws is dat je je dan wel door buitenlands commentaar moet worstelen. Gaat jouw Spaans niet verder dan ‘Hallo, hoe gaat het?’, heb je Frans meteen laten vallen of bevind je je in een land waar je helemaal niets verstaat? Of kun je Studio Sport écht niet missen? Het is gelukkig ook mogelijk om de Nederlandse livestream van het EK voetbal te bekijken. Dit komt ook van pas als je in een land buiten Europa verblijft dat het EK voetbal niet uitzendt. Hier heb je echter wel een VPN verbinding voor nodig.

In dit artikel leggen geven we antwoord op belangrijke vragen:

 

  • Waarom je de EK voetbal livestream uit Nederland zonder een VPN verbinding niet kunt bekijken;
  • Vertellen we je hoe je de Nederlandse livestream in het buitenland kunt kijken;
  • Leggen we uit hoe VPN Nederland je hier eenvoudig bij kan helpen.

Waarom kan ik de EK voetbal livestream niet kijken vanuit het buitenland?

De NOS bezit de Nederlandse uitzendrechten voor het EK. Dat is simpel, zou je denken – ik ga gewoon naar de website van de NOS en zet de livestream aan. Helaas is dit niet zo eenvoudig. Op het moment dat je de NOS website bezoekt, wordt namelijk jouw IP-adres naar deze website gestuurd. Op basis van dit IP-adres kan de NOS website zien waar jij je bevindt. Op het moment dat de NOS website ziet dat jij je niet in Nederland bevindt, wordt de toegang tot de livestream geblokkeerd. Helaas pindakaas! Het blokkeren van content voor personen die zich (niet) op een bepaalde locatie bevinden, wordt ook wel een geografische blokkade genoemd.

Hoe zorg ik ervoor dat ik toch het EK voetbal kan kijken?

Dit betekent gelukkig niet dat je de wedstrijd alleen kun volgen door angstvallig Twitter in de gaten te houden – er is een eenvoudige manier om de hierboven genoemde geografische blokkade te omzeilen. Dit doe je door gebruik te maken van een VPN verbinding. Als je verbinding maakt met een VPN server en vervolgens het internet opgaat, zullen websites namelijk niet langer jouw eigen IP-adres te zien krijgen. In plaats daarvan krijgen deze websites het IP-adres (en de bijbehorende locatie) van de VPN server te zien. Wat betekent dit nu in de praktijk? Als je vanuit het buitenland verbinding maakt met een VPN server in Nederland, zal de website van de NOS een Nederlands IP-adres te zien krijgen. Hierdoor denkt de NOS dat jij je in Nederland bevindt. Het resultaat? Je kunt de livestream gewoon zien! Zo hoef je geen enkele goal te missen.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

EK voetbal kijken met een VPN: hoe werkt dat?

Zou je graag gebruik willen maken van een VPN om het EK voetbal te kunnen volgen? Het gebruik van een VPN is eenvoudig. We hebben stap voor stap uitgewerkt wat je moet doen.

Stap 1: ga op zoek naar een goede VPN provider

Om een VPN te kunnen gebruiken, zul je eerst een VPN abonnement af moeten sluiten. Hiervoor zul je op zoek moeten gaan naar een VPN provider. Er zijn diverse providers om uit te kiezen. Wil je graag niet al te veel geld uitgeven, en vind je het prettig om nergens aan vast te zitten? Ben je op zoek naar een VPN provider met een Nederlandstalige website, app en klantenservice? In dat geval is VPN Nederland wel wat voor jou.

Stap 2: sluit een abonnement af

Tijd om een abonnement af te sluiten! Ga naar de homepage van VPN Nederland of klik in de linkerbovenhoek van deze pagina op ons logo om naar de homepagina te gaan. Ga vervolgens naar prijzen en selecteer het abonnement van jouw keuze. Je kunt kiezen tussen een abonnement van 1 maand, 1 jaar of 2 jaar. Weet je nog niet zeker of je na het kijken van het EK een VPN wilt blijven gebruiken? Kies dan voor het abonnement van 1 maand. Als je eenmaal een abonnement hebt gekozen, vul je je gegevens in en kies je een betaalmethode. Na het afronden van de betaling kun je je account meteen gebruiken.

Stap 3: installeer de VPN software

Om de VPN verbinding te kunnen gebruiken, zul je eerst onze VPN Nederland app moeten downloaden en installeren. Dit doe je door in te loggen op onze website en op ‘Download en Device Setup’ te klikken. Op deze pagina vertellen we je hoe je onze app kunt downloaden en installeren. Je zult deze instructies waarschijnlijk (bijna) niet nodig hebben – het installeren van onze software is namelijk net zo makkelijk als het installeren van iedere andere app.

Stap 4: activeer de VPN verbinding

Is de app helemaal ready to go? Zet de VPN verbinding dan aan via de app. Als het slot icoontje groen is, is de VPN verbinding geactiveerd.

Stap 5: selecteer een Nederlandse VPN server

Om de EK livestream te kunnen kijken, zullen we verbinding moeten maken met een Nederlandse VPN server. Dit doe je door in onze app op ‘locatie wijzigen’ (of, mocht je app in het Engels staan, op change location’) te klikken en vervolgens voor een Nederlandse server te kiezen.

Stap 6: open de livestream

De pret kan beginnen! Open je browser en surf naar de livestream. De website van de NOS denkt nu dat je je in Nederland bevindt, waardoor je de livestream gewoon kunt bekijken. Tijd om je oranje shirt aan te trekken en de bitterballen klaar te zetten!

Support het Nederlands elftal vanuit je vakantieoord met VPN Nederland

Of je nu aan het strand ligt op een zonnig Grieks eiland, in een hutje op de hei zit of een bruisende citytrip maakt – VPN Nederland zorgt ervoor dat je het Nederlands elftal gewoon kunt aanmoedigen tijdens het EK voetbal. Je bankrekening plunderen is niet nodig – bij VPN Nederland kun je namelijk al voor een paar euro per maand een VPN abonnement afsluiten. Ons abonnement is niet alleen lekker goedkoop maar ook nog eens razendsnel. Doordat we gebruikmaken van een 100% Nederlands serverpark, geniet je te allen tijde van een stabiele, ultrasnelle verbinding – zonder dat daarbij wordt ingeboet op functionaliteiten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de internetverbinding op het moment suprême wegvalt! Loop je tijdens het streamen tegen problemen aan? Geen paniek – ons support team lost het zo snel mogelijk voor je op, zodat je alsnog van de wedstrijd kunt genieten. Je verhaal in het Engels doen is bij ons niet nodig – ons support team staat je gewoon in het Nederlands te woord.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant