Zo kun je de Oostenrijkse GP van 2023 live en gratis bekijken

jun 26, 2023

Hoewel de Oostenrijkse GP 2023 natuurlijk niet in Nederland wordt gereden, zal de race voor Max Verstappen aanvoelen als een thuiswedstrijd. De tribunes in Oostenrijk zullen, zoals we inmiddels gewend zijn, knaloranje kleuren, want de Formule 1 race in Oostenrijk is een van de races die door de Nederlandse F1 fans het meest bezocht wordt.

Inmiddels kunnen we er wel vanuit gaan dat Verstappen goede zaken gaat doen op het circuit, dus laten we daar niet te veel woorden aan vuil maken. Zijn voorsprong is inmiddels zo groot dat zelfs het budgetcapgedoe niet in de weg lijkt te gaan zitten.

Dus, de belangrijkste vraag voor aankomende race (met sprintrace) is:

‘Hoe kunnen de thuisblijvers live en gratis kijken naar de GP van Oostenrijk om mee te kunnen genieten van die enorm gezellige sfeer op de tribune?’

Daar gaan we je alles over vertellen, maar laten we eerst eens kijken wanneer er gereden wordt. Dit is het programma:

Weekendschema

Vrijdag 30 juni

 • 1e vrije training: 13:30 uur
 • Kwalificatie: 17:00 uur

Zaterdag 1 juli

 • Sprint shootout: 12:00 uur
 • Sprintrace: 16:30 uur

Zondag 2 juli

 • Grand Prix: 15:00 uur

Gaat Max hem pakken?

Bekijk de race gratis en ontdek het!

Deze deal gaat sneller dan Max Verstappen!

VPN Nederland: De beste manier om te genieten van de Oostenrijkse GP

De enige plek om de Oostenrijkse GP te kijken is natuurlijk Viaplay. En dat is, uiteraard, niet ideaal. Niet alleen laat het commentaar en de kwaliteit van de streams veel te wensen over, Viaplay is ook erg duur.

Gelukkig kunnen fans in andere delen van de wereld niet alleen live genieten van de Oostenrijkse GP, maar ook helemaal gratis. Het enige probleem is dat deze opties beperkt zijn tot hun landen. Dit betekent dat als je vanuit Nederland probeert toegang te krijgen tot die streams, je onmiddellijk geblokkeerd wordt en de inhoud niet kunt bekijken.

Is er een manier om dit te omzeilen? Ja, die is er! Dit is waar VPN Nederland om de hoek komt kijken! VPN Nederland stelt je namelijk in staat om verbinding te maken met een van onze servers over de hele wereld, je IP-adres te veranderen naar een lokaal adres en daardoor direct toegang te krijgen tot alles wat je wil kijken!

En dit is wat VPN Nederland de absolute beste service maakt voor het kijken naar Formule 1:

 

 • Wij zijn net zo’n fan van Formule 1 als jij, daarom weten we waar alle gratis streams te vinden zijn, hoe je er toegang toe krijgt, en zorgen we ervoor dat onze app dat voor jou kan doen.
 • We hebben een uitgebreid netwerk van servers over de hele wereld, inclusief alle plaatsen waar de Oostenrijkse GP gratis wordt gestreamd. Ze zijn allemaal geoptimaliseerd voor streaming, zodat je direct toegang hebt tot alles wat je op jouw manier wilt bekijken.
 • Onze app is snel, betrouwbaar en ondersteunt een onbeperkt aantal grote platforms. Je kunt dus de uitzending bekijken op de manier die jij wil!
 • En als je onderweg verdwaalt, staat onze ondersteuning altijd voor je klaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week, gewoon in het Nederlands.

De beste manieren om de Oostenrijkse GP live en gratis te kijken

Voor de aankomende race in Oostenrijk zijn dit je opties:

1. ORF

De vorige race was te zien op ServusTV in Oostenrijk. En dat betekent dat deze race op ORF in het land wordt gestreamd.

Als je de livestream van de Oostenrijkse GP op ORF wilt bekijken, kun je dat doen met VPN Nederland, en dit is hoe je het doet:

 

 1. Het eerste wat je nodig hebt, is een abonnement op VPN Nederland. Dit is jouw toegangsbewijs tot de race.
 2. Start de app, open de serverlijst van onze VPN en maak verbinding met een serverlocatie in Oostenrijk. Zodra je dit doet, wordt jouw Nederlandse IP-adres vervangen door een Oostenrijks IP-adres, waardoor je toegang hebt tot elke uitzending die Oostenrijk te bieden heeft.
 3. Eenmaal verbonden, ga naar de website van ORF, navigeer naar de stream en geniet van de race live en helemaal gratis!

2. RTL Luxemburg

Een andere, al even toegankelijke manier, om de Oostenrijkse GP live en gratis te zien, komt uit Luxemburg via het lokale kanaal RTL Zwee, dat je volledig gratis en zonder registratie kunt bekijken via het streamingplatform RTL Play. Gelukkig is VPN Nederland er om je te helpen naar de stream te kijken. Dit is hoe je toegang krijgt tot RTL Luxembourg vanuit Nederland:

 

 1. Begin met het nemen van een abonnement op VPN Nederland.
 2. Download en installeer onze VPN-app op je apparaat.
 3. Start de app, open de serverlijst en zoek de locatie in Luxemburg. Maak er verbinding mee. Zodra je dit doet, wordt jouw Nederlandse IP-adres vervangen door een Luxemburgs IP-adres en krijg je direct toegang tot alle lokale streamingopties, net als een lokale gebruiker.
 4. Ga ten slotte naar het streamingplatform RTL Play, navigeer naar de live streams van RTL Zwee en geniet van de race gratis! Je betaalt geen absurde kosten en er is geen registratie vereist.

3. SRF/RSI/RTS

Een andere optie is het kijken naar de GP van Oostenrijk met behulp van Zwitserse televisie. Er zijn drie zenders die de race zullen streamen: SRF (Duits), RSI (Italiaans) en RTS (Frans). SRF is waarschijnlijk de beste optie, omdat zij de race in het Duits uitzenden, maar als je liever Frans of Italiaans commentaar luisteren dan kan dat natuurlijk ook.

Het is heel eenvoudig om toegang te krijgen tot SRF met VPN Nederland. Zo doe je dat:

 

 1. Begin, zoals gewoonlijk, met het nemen van een abonnement op VPN Nederland, download en installeer de app op je apparaat.
 2. Zodra de app is geïnstalleerd, start je de app, open je de serverlijst via de knop ‘Verbind’ en maak je verbinding met de serverlocatie in Zwitserland. Hierdoor krijg je een Zwitsers IP-adres toegewezen, waarmee je direct toegang hebt tot alles wat je wil bekijken in Zwitserland.
 3. Zodra de VPN verbinding maakt met de Zwitserse locatie, ga je naar het online streamingplatform van SRF en zoek je de stream van de race. Geniet ervan!

4. RTBF

Als je iets dichter bij huis wil blijven, is België een goede optie. Daar wordt de Oostenrijkse GP live en gratis wordt gestreamd op RTBF, wat gemakkelijk toegankelijk is via het online streamingplatform RTBF Auvio. En VPN Nederland is natuurlijk dé manier om toegang te krijgen.

Dit is wat je moet doen:

 

 1. Neem een abonnement op VPN Nederland en installeer de app.
 2. Start de app, open de serverlijst, zoek onze serverlocatie in België en maak er verbinding mee. Zodra de VPN verbinding maakt, heb je toegang tot alle geografisch beperkte Belgische inhoud. Nu hoef je alleen nog maar een account aan te maken op RTBF Auvio.
 3. Ga naar het online streamingplatform van RTBF Auvio en meld je aan voor een volledig gratis account.
 4. Om een account aan te maken, moet je een Belgische postcode opgeven, zoals: 4960, 9420, 1342.
 5. Nu kun je niet alleen Formule 1 bekijken, maar ook alle andere motorsporten waar RTBF de rechten van heeft, en dat is heel wat.

De Oostenrijkse GP op Viaplay bekijken vanuit het buitenland

Als je al een abonnement hebt op Viaplay, denk je misschien geen last te hebben van ‘gedoe’. Maar dat is totdat je op die langverwachte zomervakantie naar het buitenland gaat en ontdekt dat de Viaplay Formule 1 streams ineens niet meer beschikbaar zijn. Dat komt omdat de Viaplay streams die bij je abonnement horen exclusief zijn voor Nederland.

Gelukkig is er een manier om nog steeds toegang te krijgen tot je Formule 1 livestreams op Viaplay vanuit het buitenland, en VPN Nederland is de enige service die je daarbij kan helpen. Dit is hoe je het doet:

 

 1. Neem een abonnement op VPN Nederland geen andere VPN kan je helpen lokale streamingdiensten deblokkeren.
 2. Zodra je de app hebt geïnstalleerd, start je deze, maak je verbinding via de serverlijst met een van onze vele Nederlandse servers. VPN Nederland heeft het grootste servernetwerk in Nederland, wat zorgt voor de beste service en gegarandeerde toegang tot alle lokale streamingdiensten.
 3. Zodra je verbonden bent, zal de VPN je een Nederlands IP-adres toewijzen waardoor het lijkt alsof je je in Nederland bevindt.
 4. Ga naar Viaplay en log in op je account zoals je normaal zou doen.

Klaar voor sprintrace zaterdag?

Een vrije training minder, een zaterdag die helemaal in het teken staat van de sprintrace en tribunes in de kleur van een rijpe sinaasappel in de Spaanse zon. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben enorm veel zin in de Oostenrijkse GP 2023.

Mocht je niet live op de tribune in Oostenrijk aanwezig zijn, dan betekent dat niet dat je niet live van de race kunt genieten, want dankzij VPN Nederland kun je ook thuis live naar de GP van Oostenrijk kijken, en nog gratis ook!

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant