Zo kijk je de 2023 F1 Spaanse GP live en gratis!

mei 31, 2023

Zo heb je niets te kijken, zo zijn er ineens twee raceweekenden achter elkaar en staat de GP van Spanje voor de deur. De heren krijgen nauwelijks ademruimte om bij te komen van de fantastische race die Max Verstappen vorige week in Monaco op zijn naam schreef en inmiddels wordt de coureur vergeleken met een van de groten in de racewereld, wijlen Ayrton Senna. Maar achter Max hebben de collega-rijders het gelukkig niet opgegeven, want Fernando Alonso ziet nog kans op de wereldtitel. Als Red Bull de komende races problemen krijgt op het circuit kan wat hem betreft namelijk de achterstand flink worden ingelopen. Of dat aankomend weekend gaat gebeuren is natuurlijk de vraag.

Stream Formule 1 live en gratis! Altijd.

Mis de prachtige GP van Spanje niet!

Deze deal gaat sneller dan Max Verstappen!

In Barcelona won Max Verstappen zijn eerste race voor Red Bull, en het is voor de coureur dus een baan met goede herinneringen. Het schema voor Barcelona ziet er als volgt uit:

Weekendschema

Vrijdag 2 juni

1e vrije training: 13:30 uur – 14:30 uur

2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag 3 juni

3e vrije training: 12:30 uur – 13:30 uur

Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 4 juni

Grand Prix: 15:00 uur – 16:45 uur

De GP in Barcelona heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de eerste race in 1991. Sindsdien is het een vast evenement op de Formule 1-kalender geworden, waarbij het fans van over de hele wereld aantrekt. Gevestigd op het iconische Circuit de Barcelona-Catalunya, is deze Formule 1-race een echte test van vaardigheid, snelheid en strategie. Met een baanlengte van 4.655 kilometer en in totaal 66 rondes, zullen coureurs hun machines tot het uiterste drijven in de jacht op de overwinning. En dat willen we natuurlijk niet missen.

Maar hoe kunnen we het raceweekend volgen? En kan dat ook gratis? Spoiler: Ja.

VPN Nederland: De beste manier om te genieten van de Spaanse GP

In Nederland kun je alleen op Viaplay genieten van een van de grootste en populairste sportevenementen. En dat brengt een hele reeks problemen met zich mee. Ten eerste is dit een duur streamingplatform dat niet iedereen bereid is te nemen. Bovendien heeft Viaplay de afgelopen twee jaar een stuk minder vertrouwen gekregen omdat ze niet de beste kwaliteit van streams en slecht commentaar hadden bij de races en zelfs agressief de concurrentie uitschakelden, zoals Grand Prix Radio met Olav Mol.

Niet elk land heeft echter te maken met de capriolen van Viaplay. In sommige landen kun je zelfs het hele Formule 1-seizoen niet alleen live, maar ook helemaal gratis beleven.

En als je ook graag toegang wilt tot die streams voordat het halve seizoen voorbij is, dan is VPN Nederland de manier om dat te doen!

Online uitzendingen kijken waar je vandaan komt op basis van je IP-adres dat wordt toegewezen wanneer je online gaat en ze hebben alle informatie over je, inclusief waar je vandaan komt. VPN Nederland is een privacytool die in staat is om je Nederlandse IP-adres te vervangen door een eigen IP-adres dat van elke plek op de planeet kan komen. Het maakt niet alleen je online activiteiten privé, maar het kan je ook toegang geven tot alles wat niet beschikbaar is en geoblocked is, inclusief Formule 1-streams. VPN Nederland is de beste en meest betrouwbare service voor deze missie omdat het wordt geleverd met:

 

 • Een enorm aantal servers over de hele wereld. Door verbinding te maken met een van onze servers, krijg je een lokaal IP-adres toegewezen van een plaats waarmee je verbinding maakt. Op deze manier krijg je toegang tot elke gewenste stream, uitzending of website.
 • Volledige streaming-optimalisatie. VPN Nederland is net zo’n fan van F1 als jij, daarom zorgen we ervoor dat al onze streams werken, ongeacht waar ze vandaan komen.
 • Geweldige snelheden en geweldige prestaties rondom, wat betekent dat je altijd een soepele streamingervaring zult hebben.
 • 24/7 volledige Nederlandse ondersteuning die je kan helpen als je verdwaalt.
 • Een veel betere prijs dan welke andere VPN-aanbieder dan ook, of zelfs Viaplay.

De beste manieren om de Spaanse GP live en gratis te bekijken

Aankomend weekend zijn dit je opties:

1. ORF

Als je de Formule 1 ooit al gratis hebt willen streamen, weet je dat Oostenrijk de beste plek is om te zijn.

Twee zenders in Oostenrijk streamen Formule 1-races en wisselen elkaar af: ORF en ServusTV. En het is ORF dat de komende Spaanse GP zal streamen. Als je mee wilt kijken met de ORF F1 livestream, dan kan dat met VPN Nederland, en zo regel je dat:

1. Het eerste wat je nodig hebt is een VPN Nederland abonnement. Onze app ondersteunt allerlei platforms, dus je kunt hem op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding installeren.

2. Start vervolgens de app, open de serverlijst van onze VPN en maak verbinding met een serverlocatie in Oostenrijk. Zodra je dit doet, wordt je Nederlandse IP vervangen door een Oostenrijks IP-adres, waardoor je toegang krijgt tot elke uitzending die Oostenrijk te bieden heeft.

3. Eenmaal verbonden, ga je naar het ORF online streamingplatform, navigeer je naar de stream en geniet je live en helemaal gratis van de race!

2. RTL Luxemburg

Een andere, even laagdrempelige, manier om live en gratis naar de Spaanse GP te kijken komt vanuit Luxemburg. Op de lokale zender RTL Zwee heb je geheel gratis en zonder registratie toegang tot het streamingplatform RTL Play.

Gelukkig is VPN Nederland zo’n beetje de enige VPN die werkt met Luxemburgse streaming. Zo krijg je er toegang toe:

1. Begin met het afsluiten van een VPN Nederland abonnement.

2. Download en installeer onze VPN-app op je device

3. Start de app en open de serverlijst.

4. Zoek de locatie in Luxemburg en maak er verbinding mee. Zodra je dat doet, wordt je Nederlandse IP vervangen door een Luxemburgs IP-adres en krijg je direct toegang tot alle lokale streamingopties, net als een local.

5. Ga tot slot naar het streamingplatform RTL Play, navigeer naar de livestreams van RTL Zwee en geniet gratis van de race!

3. SRF/RSI/RTS

Een andere optie is het kijken naar de Spaanse GP met behulp van de Zwitserse tv. Er zijn er drie die de race zullen streamen: SRF (Duits), RSI (Italiaans) en RTS (Frans). SRF is echter waarschijnlijk de beste optie omdat het de race in het Duits zal uitzenden, maar als je het in een andere taal wilt bekijken, dan kan dat dus!

SRF in handen krijgen is heel eenvoudig met VPN Nederland. Dit is hoe je het doet:

1. Begin zoals gewoonlijk met het aanschaffen van een VPN Nederland-abonnement, het downloaden en installeren van de app op je device.

2. Na installatie start je de app, open je de serverlijst en maak je verbinding met de serverlocatie in Zwitserland. Door dit te doen, krijg je een Zwitsers IP-adres toegewezen dat je onmiddellijk toegang geeft tot alles wat je maar wilt bekijken.

3. Zodra de VPN verbinding maakt met de Zwitserse locatie, ga je naar het SRF online streamingplatform en zoek je de racestream.

4. Genieten maar!

4. RTBF

Als je het liever iets dichter bij huis zoekt, is België altijd een goede optie. Bij onze zuiderburen is het de zender RTBF dat de GP van Monaco live en gratis zal streamen en die stream is gemakkelijk toegankelijk via het RTBF Auvio online streamingplatform. En VPN Nederland is natuurlijk dé manier om daar toegang toe te krijgen. Dus dit is wat je doet:

1. Neem een VPN Nederland abonnement en installeer de app.

2. Start de app, open de serverlijst, zoek onze Belgische serverlocatie en maak er verbinding mee.

3. Zodra de VPN verbinding maakt, heb je toegang tot alle Belgische content met geografische restricties. Nu hoef je alleen nog maar een account aan te maken op RTBF Auvio.

4. Om er een aan te maken, ga je naar het online streamingplatform RTBF Auvio en vraag je een volledig gratis account aan. Om er een te maken, wordt je gevraagd om een Belgische postcode op te geven, zoals: 1651, 5555, 9620, etc.

5. Je kunt nu niet alleen genieten van de Formule 1, maar van alle andere motorsporten waar de RTBF de rechten op heeft, en dat zijn er veel.

5. Mediaset

En natuurlijk zal Spanje de Spaanse GP ook exclusief uitzenden op hun livestreamingplatform Mediaset. Perfect voor als je wilt genieten van de race in Barcelona met Spaans commentaar. Dit is alles wat je daarvoor hoeft te doen:

1. Abonneer je op VPN Nederland en installeer de app op het device van je voorkeur.

2. Eenmaal geïnstalleerd, start je de app en open je de serverlijst.

3. Zoek de serverlocatie in Spanje en maak er verbinding mee.

4. Ga naar het online streamingplatform van Mediaset en geniet gratis van de race.

Formule 1 kijken op Viaplay vanuit het buitenland

De kans is groot dat je hebt toegegeven en een Viaplay-abonnement hebt genomen om niet elke week naar streamingopties te hoeven zoeken.

En als dat voor jou werkt, is dat geweldig. Maar zodra je op de langverwachte zomervakantie gaat, zie je meteen dat je geen toegang hebt tot een van de Formule 1-races omdat ze exclusief voor Nederland zijn en je ze niet in het buitenland kunt bekijken.

Gelukkig is er een manier om vanuit het buitenland toch toegang te krijgen tot je Formule 1-livestreams op Viaplay, en VPN Nederland is de enige dienst die je daarbij kan helpen.

En hier is hoe:

1. Neem een abonnement op VPN Nederland – geen enkele andere VPN kan je helpen om lokale streamingdiensten te deblokkeren.

2. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, start je hem en maak je via de serverlijst verbinding met een van onze vele Nederlandse servers. VPN Nederland wordt geleverd met het grootste servernetwerk van Nederland, waardoor je de beste service en gegarandeerde toegang tot alle lokale streamingdiensten krijgt.

3. Zodra je verbinding hebt gemaakt, zal de VPN je een Nederlands IP-adres toewijzen en kun je inloggen en Viaplay bekijken.

4. Ga naar Viaplay en log in op je account zoals je normaal zou doen.

Elke seconde telt!

De GP in Barcelona belooft een onmisbaar spektakel te worden, waar ‘s werelds beste coureurs hun vaardigheden tonen en alles op de baan achterlaten. Maak je klaar om snelheid, precisie en talent te aanschouwen wanneer het Formule 1-circus de prachtige Spaanse stad Barcelona binnenrolt.

Blijft de auto van Verstappen doen wat hij moet doen en wordt de achterstand van Alonso groter? Of heeft de Spanjaard geluk op zijn geboortegrond voor thuispubliek? Knipper niet met je ogen, want elke seconde telt in deze opwindende race!

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant