Wat zijn putlockers, zijn ze te vertrouwen en wat zijn de alternatieven?

apr 25, 2024

We zijn allemaal dol op streamen, want streamen is geweldig. En er gaat niets boven thuiskomen na een lange dag werken of school dan om achterover te leunen en te genieten van de films en series waar je de hele dag naar hebt uitgekeken. Maar de populariteit van streaming heeft ook een kleine keerzijde. Er zijn te veel streamingplatforms, en je kunt ze je waarschijnlijk niet allemaal veroorloven. En daardoor zouden velen van ons zich kunnen wenden tot putlockers – gratis streamingwebsites die alles lijken te hebben van elk denkbaar streamingplatform op één plek.

We begrijpen de aantrekkingskracht. Op het eerste gezicht lijken putlockers het ideale streamingplatform te zijn met alle content die je wil zien onder een dag. Maar, onder dit uitnodigende comfort kunnen enorme gevaren schuilen waarvan je je misschien niet eens bewust bent. Tot nu toe. Want in dit artikel lees je alles over putlocker: wat zijn putlockers, hoe werken ze, wat maakt ze gevaarlijk en zijn er eigenlijk ook putlocker alternatieven?

Stream alles… veilig!

Toegang tot en genieten van elk streamingplatform met VPN Nederland!

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

Wat zijn putlocker-websites?

Laten we beginnen met de basis. Nou ja, we kunnen de moeilijke terminologieën en technische beschrijvingen wel even achterwege laten. Een putlocker is in wezen een online bestandshostingwebsite waarmee gebruikers verschillende soorten entertainmentmedia kunnen streamen. Met name – films, series, reality-tv, maar soms ook sport en andere content.

De naam ‘Putlocker‘ is eigenlijk niet de naam van dit soort gratis streamingwebsites, maar de naam van de oorspronkelijke website van dit soort. De oorspronkelijke Putlocker-website ontstond in het VK in 2011 en kreeg al snel populariteit als een handige manier om toegang te krijgen tot een breed scala aan videomateriaal zonder kosten. Echter, vanwege problemen met inbreuk op het auteursrecht werd de oorspronkelijke site in 2016 door juridische autoriteiten offline gehaald.

De originele putlocker website

Na de sluiting van de oorspronkelijke putlocker verschenen talloze kloon- of mirrorsites, die probeerden het gat dat de oorspronkelijke service achterliet op te vullen. Aanvankelijk probeerden die sites de naam van het origineel over te nemen, maar in de loop van de tijd is het web overspoeld geraakt met allerlei imitatie gratis streamingwebsites die naam voor zichzelf hebben gemaakt. Je hebt misschien gehoord van of zelfs gebruik gemaakt van sites zoals 123movies, SolarMovies, GoMovies, FMovies en nog duizenden andere.

De reden waarom deze websites kunnen bestaan is niet omdat ze gecreëerd zijn de uit goedheid van hun hart en vanwege een poging om het op te nemen tegen te dure streamingplatforms (waar we het misschien zelfs mee eens zijn), nee, ze kunnen bestaan door een overmatige hoeveelheid advertenties op hun websites te tonen waar je doorheen moet worstelen en die je moet wegklikken wanneer je iets wil bekijken. En dat is nog het minste van je zorgen, want ondanks dat putlockers en de advertenties die ze hosten niet heel gevaarlijk lijken, zijn ze meestal vergeven van gevaren.

De gevaren van het gebruik van putlockers en gratis streamingwebsites

Dus wat maakt putlockers en gratis streamingwebsites dan zo slecht en gevaarlijk? Nou, er zijn genoeg redenen om ze te vermijden, hoe verleidelijk het aanbod ook mag lijken.

Hier zijn de meest voorkomende gevaren die gepaard gaan met putlocker-websites:

1. Juridische risico’s

Het eerste gevaar dat in gedachten komt, is het belangrijkste. Putlocker en gratis streamingwebsites zijn illegaal.

Terwijl Netflix, Disney Plus en talloze andere streamingdiensten de rechten moeten kopen voor alle content die ze niet zelf hebben gemaakt om het te tonen, hosten gratis streamingwebsites die content over het algemeen illegaal. Door deel te nemen aan wat ze aanbieden, loop je zelf ook risico. Gebruikers lopen kans juridische gevolgen te ondervinden, waaronder boetes of rechtszaken, in rechtsgebieden met strenge handhaving van het auteursrecht.

2. Malware en virussen

Veel putlockers, mirror-sites en gratis streamingwebsites zitten vol met kwaadaardige advertenties of verborgen malware. Het klikken op een link of zelfs alleen maar navigeren op de site kan leiden tot het downloaden van malware naar je apparaat, met ernstige beveiligingsproblemen zoals datadiefstal, ransomware of andere vormen van cyberaanvallen.

3. Phishingpogingen

Het houdt niet op bij het verspreiden van af en toe een virus of worm. Sommige van deze sites gebruiken advertenties of valse aanmeldingsprompts om gebruikers te misleiden om persoonlijke informatie of aanmeldingsgegevens te verstrekken, die vervolgens kunnen worden gebruikt voor identiteitsdiefstal of om andere accounts van de gebruiker te schenden.

4. Opdringerige advertenties en pop-ups

Putlocker-sites vertrouwen vaak zwaar op agressieve advertenties die zeer opdringerige pop-ups of advertenties kunnen bevatten die gebruikers misleiden om erop te klikken. Deze kunnen niet alleen vervelend zijn, maar ook potentieel leiden tot schadelijke websites of zelfs adware en spyware op je apparaat installeren.

5. Gecompromitteerde privacy

Er bestaat een risico dat je browsegewoonten worden bijgehouden via cookies en andere trackingtechnologieën die worden gebruikt door deze sites of door de advertentienetwerken die ze gebruiken. Deze informatie kan worden gebruikt om je te targeten met advertenties of zelfs verkocht worden aan derden zonder jouw toestemming. Deze informatie kan later worden gebruikt om meer online aanvallen tegen je uit te voeren, met verwoestende resultaten.

6. Onbetrouwbare content

De kwaliteit en veiligheid van de content op putlocker-sites kan sterk variëren. Er is geen garantie dat een bestand is wat het beweert te zijn, en gebruikers kunnen onbedoeld content downloaden of streamen die verschilt van wat ze verwachtten, inclusief content die aanstootgevend of illegaal is.

7. Netwerkbeveiliging

Voor degenen die putlocker-sites benaderen vanaf een netwerk met lakse beveiligingsfuncties, zoals een thuisnetwerk, bestaat het risico dat malware die via de site is geïntroduceerd zich verspreidt naar andere apparaten die zijn verbonden met hetzelfde netwerk. En ervan afkomen kan meer vereisen dan af en toe een antivirus scan uitvoeren.


Dit zijn de meest voorkomende gevaren die gepaard gaan met gratis streamingwebsites, maar vaak bevatten deze websites vele van deze bedreigingen, waardoor je kwetsbaar en blootgesteld wordt, alleen maar omdat je een aflevering van Sex and the City wil streamen.

De alternatieven voor putlocker-sites

Wanneer je “putlocker alternatieven” googelt, wil je waarschijnlijk een lijst zien van websites die werken en inhoud gratis aanbieden, en geen lezing over cybersecurity horen. En tot nu toe is dat alles wat je hebt gekregen. Maar dat is alleen maar omdat we om je geven ❤️.

Maar we kunnen het misschien nog beter doen en een echt alternatief bieden voor het bezoeken van verdachte websites en het moeten invullen van je bankgegevens om een ​​serie te bekijken. En nee, dat betekent niet dat je in plaats daarvan streamingabonnementen moet afsluiten. We hebben het namelijk over VPN Nederlandhet ultieme putlocker-alternatief.

Een VPN is misschien in de eerste plaats een beveiligings– en privacytool, maar het is ook de echte 21e-eeuwse oplossing voor onbeperkt streamen. In plaats van naar vreemde websites te gaan die je constant lastigvallen met pop-ups over vriendelijke dames naast de deur, kun je met behulp van VPN Nederland je virtuele locatie wijzigen en nieuwe streamingwebsites vinden, verkennen en alle films, series en sport gratis streamen, of zelfs prijsdiscriminatie omzeilen en al die streamingabonnementen die je zo graag wil hebben veel goedkoper krijgen.

Maar laten we eens kijken naar wat VPN Nederland tot een onmisbare tool maakt voor liefhebbers van gratis streamen.

Hierom is VPN Nederland het perfecte alternatief voor gratis streamingwebsites

We begrijpen dat we je misschien nog niet volledig hebben overtuigd dat VPN Nederland veel beter is dan gratis streamingwebsites. En we snappen het – het lijkt alsof er weinig overeenkomsten zijn tussen de twee. Maar geef ons een kans, want VPN Nederland heeft veel te bieden voor degenen onder jullie die ‘s avonds wat gratis willen streamen:

 • Toegang tot diverse streamingplatforms: VPN Nederland stelt je in staat om toegang te krijgen tot verschillende streamingplatforms over de hele wereld zonder beperkingen. Of het nu gaat om volledig gratis streamingplatforms zoals Tubi, Popcornflix, Crackle, of Freevee, grote en unieke platforms gevuld met exclusieve content zoals Channel 4, ITVX, of BBC iPlayer, of vrijwel onbeperkte sporten op platforms zoals ServusTV, RTBF Auvio, VTM GO, en tientallen andere – je kunt ze allemaal met slechts één druk op de knop bereiken en nooit meer zonder streamingmateriaal zitten.
 • Toegang overal waar je gaat: VPN Nederland laat je ook je favoriete streamingdiensten overal mee naartoe nemen. Als de enige VPN die werkt met alle Nederlandse streamingplatforms, zorgen we ervoor dat je geld niet verspild wordt, waar je ook bent.
 • Legaal en van hoge kwaliteit: Terwijl putlocker-websites wellicht illegaal zijn en juridische risico’s met zich meebrengen, is VPN Nederland volkomen legaal. Dus waarom het risico nemen als je legaal kunt kijken wat je maar wilt?!
 • Kwalitatieve streamingervaring: Terwijl putlocker-websites te maken kunnen hebben met slechte kwaliteit, zorgen wij bij VPN Nederland ervoor dat je altijd een prettige streamingervaring hebt. Dankzij onze snelle servers en lichtgewicht verbindingsprotocollen kun je legitieme streamingplatforms benaderen en genieten van alle content in perfecte kwaliteit.
 • Veiligheid en privacy: Zelfs als je toch gratis streamingwebsites wil bezoeken, zullen we je beschermen terwijl je dat doet. Met behulp van onze militaire encryptie, veilige verbindingen en krachtige online privacytools kun je niet alleen het risico van het verkennen van putlockers aanzienlijk verminderen, maar ook voorkomen dat degenen die niet willen dat je ze bezoekt kunnen zien wat je online doet!

Putlockers lijken handig, maar VPN Nederland ís handig

Hoewel putlockers en gratis streamingwebsites op het eerste gezicht handig lijken, brengen ze aanzienlijke risico’s met zich mee, waaronder juridische consequenties, malwarebedreigingen, schendingen van de privacy en onbetrouwbare content. De oplossing? – VPN Nederland. De veilige, legale en veelzijdige manier om toegang te krijgen tot een breed scala aan streamingplatforms wereldwijd, met hoogwaardige content en krachtige beveiligingsfuncties.

Door VPN Nederland te gebruiken kun je genieten van je favoriete films, series en sportcontent zonder je veiligheid en privacy in gevaar te brengen, waarmee het de ideale alternatief is voor risicovolle putlockers.

Neem je online veiligheid terug

 

 • Onbreekbare encryptie
 • Echte online privacy
 • Wereldwijd servernetwerk
 • Onbeperkt apparaten
 • Grenzeloos streamen
 • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant

Wat is doxxing?

Wat is doxxing?

In ons dagelijks leven is het internet is tegenwoordig...