Kijk gratis of betaald naar de Formule 1

nov 28, 2022

Je kent het wel – je denkt eindelijk een goede livestream voor die spannende Formule 1 race te hebben gevonden, maar dan komt plotseling de melding ‘This livestream is not available in your country’ tevoorschijn. Komt dit je bekend voor? Op deze pagina laten we je graag zien hoe je vanaf nu geen enkele race meer hoeft te missen.

We vertellen je:

 

 • Waar je gratis Formule 1 races kunt kijken;
 • De beste, gratis, livestreams;
 • Hoe je de geografische blokkades kunt omzeilen;
 • Waarom een VPN verbinding hartstikke handig is; en
 • Waarom je het beste met een grote boog om gratis VPN diensten heen kunt lopen.

Kan je gratis Formule 1 2021 races kijken?

Heb je een Ziggo abonnement? Lucky you! Met een Ziggo abonnement kun je ‘gratis’ alle Formule 1 races kijken, via de televisie of via de Ziggo GO app. Heb je geen Ziggo abonnement? Niet getreurd. Wij hebben de beste alternatieven voor je op een rijtje gezet.

Kan ik de Ziggo GO app ook in het buitenland gebruiken om Formule 1 te kijken?

Wanneer je op vakantie bent in de EU (27 lidstaten), kan je de Ziggo GO app gewoon gebruiken om Formule 1 te kijken. Ga je buiten de EU op vakantie? Dan wordt het een ander verhaal, hier werkt de Ziggo GO app namelijk niet en zal je een VPN moeten gebruiken. We leggen je hieronder precies uit hoe je de geografische blokkades kunt omzeilen.

Waar kun je het beste Formule 1 streamen in 2021?

Heb je geen Ziggo? Dan wordt het iets meer werk om een goede livestream te vinden. We geven je graag de beste opties:

 

 • De meest betrouwbare, gratis, Formule 1 livestream is ongetwijfeld die van ORF1 uit Oostenrijk. Zij werken samen met ServusTV en zenden alles races gratis uit op tv.
 • Je kunt enkele Formule 1 races kijken via Duitse RTL. Helaas zendt de zender in 2021 nog maar 4 wedstrijden op tv uit en wordt de rest uitgezonden op het betaalde Sky.
 • In Hongarije kan je gratis terecht op MediaKlikk M4 Sport. Groot nadeel is dat de Hongaarse taal niet te begrijpen is.
 • Ook in Griekenland kan je gratis de race kijken via de website van ERT Play. Het grootste probleem zit hem alleen in de website, probeer daar zonder vertaling maar eens uit te komen.
 • De Australische zender Network Ten zendt de Australische GP uit.
 • Ook de livestream van SRF uit Zwitserland is van hoge kwaliteit.

Wat zijn de beperkingen van het kijken van een Formule 1 livestream?

Als je een van deze livestreams aanzet, zul je al gauw geconfronteerd worden met een probleem: deze livestreams zijn vaak alleen te bekijken vanuit het land van de omroep die de livestream deelt. Zo is de livestream van ORF bijvoorbeeld alleen te bekijken vanuit Oostenrijk. Waarom we deze livestreams dan toch met je gedeeld hebben? Er is een eenvoudige manier om deze geografische blokkades te omzeilen! Wij leggen je uit hoe dit werkt.

Beveilig jezelf simpel en snel online

Ontdek wereldwijde content en bestel nu snel en eenvoudig VPN Nederland.

Pak snel onze populaire aanbieding!

Hoe omzeil je geografische blokkades?

Op het moment dat jij een website bezoekt, krijgt de websitebeheerder jouw IP-adres te zien. Op basis van dit IP-adres kan een grove schatting van je locatie worden gemaakt. Zo weet de website van de ORF dat jij je nu (waarschijnlijk) niet in Oostenrijk, maar in Nederland bevindt. Als je een VPN verbinding gebruikt, heb je hier echter geen last van. In dat geval krijgt de website namelijk niet jouw eigen IP-adres te zien, maar het IP-adres van de VPN server. Als je voor een VPN server in Oostenrijk kiest, krijgt de website van ORF dus een IP-adres in Oostenrijk te zien. Hierdoor denkt de website dat jij je in Oostenrijk bevindt. Et voilà – je krijgt toegang tot de livestream! Deze techniek kun je ook toepassen bij livestreams uit andere landen. Ook bij de Ziggo Go app komt dit van pas. Een groot deel van de titels in deze app kunnen namelijk alleen vanuit Nederland of binnen de EU worden bekeken.

Formule 1 met een VPN kijken: hoe doe je dat?

Het gebruik van een VPN verbinding klinkt misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. Het gebruiken van een VPN is namelijk erg eenvoudig! Om gebruik te kunnen maken van een VPN verbinding, zul je eerst een (proef)abonnement moeten afsluiten bij een VPN provider, zoals VPN Nederland. Vervolgens installeer je de bijbehorende VPN app. In deze app kun je de VPN verbinding vaak met één druk op de knop aan- en uitzetten. Hoe dit er precies uitziet kan per VPN provider verschillen.

Wat zijn de overige voordelen van een VPN?

Een VPN abonnement maakt het mogelijk om geografische blokkades te omzeilen. Dat geldt niet alleen voor Formule 1 livestreams, maar ook voor streamingdiensten als Netflix! Dit is echter niet het enige voordeel van een VPN. Een VPN zorgt er namelijk ook voor dat je anoniem kunt internetten. Aangezien websites niet langer jouw eigen IP-adres maar dat van de VPN server te zien krijgen, kan jouw internetverkeer niet meer worden gevolgd. Nieuwsgierige bedrijven of overheden kunnen dus niet langer meekijken! Ook beschermt een VPN je tegen hackers. Een VPN zorgt er namelijk voor dat je internetverkeer versleuteld wordt, zodat een hacker niets meer met jouw gegevens kan doen.

Kun je ook een gratis VPN dienst gebruiken?

Er zijn niet alleen betaalde VPN diensten, maar ook gratis providers. Dat klinkt ideaal – gratis en voor niets alle Formule 1 races kijken, wat wil je nog meer? Hoe mooi dit ook klinkt, we raden je aan om hier ver vandaan te blijven. Gratis VPN diensten zijn namelijk niet altijd even betrouwbaar. Meer dan een derde van de gratis VPN software is namelijk geïnfecteerd met malware, een kwaadaardige software die je apparaten kan beschadigen. Daarnaast zijn er bij maar liefst 72% van de gratis VPN diensten trackers ingebouwd. Dit houdt in dat deze VPN diensten je online activiteiten kunnen volgen. Deze gegevens kunnen zij vervolgens aan de hoogste bieder verkopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling – een VPN verbinding is juist bedoeld om het internetten veiliger te maken!

Veilig online Formule 1 kijken met VPN Nederland

Wil je ook toegang krijgen tot die Formule 1 livestreams? Bij VPN Nederland kun je voor slechts een paar euro per maand een veilig en supersnel VPN abonnement afsluiten. Zo hoef je nooit meer een race van Max Verstappen te missen! Bij VPN Nederland gaan we iets anders te werk dan andere VPN providers. VPN Nederland is namelijk, zoals je al aan onze naam kunt zien, 100% Nederlands. Dit betekent dat onze klantenservice je altijd in het Nederlands te woord staat. Daarnaast hebben we ook een geweldig Nederlandse serverpark. Hierdoor heb je altijd razendsnel internet. Livestreams die minutenlang blijven bufferen zijn vanaf nu dus verleden tijd!

VPN bestellen?

Ben jij klaar voor deze onbegrensde mogelijkheden en kan je niet wachten om films en series te bekijken die in Nederland niet te zien zijn? Bestel dan hier je VPN-verbinding. Heel veel kijkplezier!

Spectaculaire korting op ons populairste abonnement!

Bespaar groots met onze tijdelijke seizoenskorting.
Bespaar meer dan 60%!

Ook interessant