Sport om te kijken in januari 2024

dec 29, 2023

En dan is het nieuwe jaar ineens begonnen. En nu het plannen rondom de feestdagen achter de rug zijn, iedereen zijn cadeaus heeft en de kater bijna is weggetrokken, is het eindelijk tijd om op de bank te ploffen en de avond weg te streamen op het ritme van de regen die maar niet op lijkt te houden. Maar wat kijk je?

We hebben alle belangrijke nieuwe streamingreleases al voor je op een rij gezet, maar wat dacht je van een lekker avondje sport? Januari is over het algemeen een rustige maand met niet echt iets goeds dat uitkomt op streaming of in de bioscoop, maar je kunt altijd rekenen op sport, niet? Er is inderdaad genoeg spannends te vinden als je ernaar op zoek gaat. Maar je hoeft niet door alle kanalen en alle streamingplatforms te zappen, want we hier vind je een overzicht van alle belangrijke sportevenementen van januari!

Stream meer sporten dan ooit tevoren!

Mis nooit meer een wedstrijd met VPN Nederland

Profiteer van de beste deal voor onbeperkt streamen!

2024 United Cup

Wanneer: 29 December – 7 januari

Waar kijk je het: Viaplay, 9Now (gratis, maar alleen in Australië te zien)

Hang achterover terwijl je kijkt naar toptennis in Australië. Je kunt genieten van tennissers als Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Casper Ruud, Iga Świątek, Jessica Pegula, Maria Sakkari and Markéta Vondrousova. Tallon Griekspoor en Arantxa Rus voeren het Nederlandse team in Australië aan. Andere Nederlanders die je in actie kunt zien zijn Thiemo de Bakker en Arianne Hartono in het enkelspel en Wesley Koolhof en Demi Schuurs in het dubbelspel.

Je krijgt toegang tot de wedstrijden op het Australische kanaal 9Now door VPN Nederland aan te zetten.

United Cup live en gratis streaming op 9Now

Dakar Rally

Wanneer: 5 – 19 januari

Waar kijk je het: Eurosport, BBC iPlayer (gratis, maar alleen te krijgen in het VK)

Ronkende motoren, woeste zandduinen, onverwachte pechgevallen, de Dakar Rally staat elk jaar garant voor een hoop spektakel. Ook dit jaar doet de beroemde autosport-tweeling Tim en Tom Coronel weer mee. Maar we zien ook Michel Kremer en Thomas de Bois terug, die hopen in 2024 verder te komen dan vorig jaar, toen hun wagen al vroeg in de rally in brand vloog. Er staan nog veel meer Nederlandse namen aan de start van de Dakar Rally die je vanaf 5 januari kunt volgen op verschillende zenders.

Zet je VPN aan om zeker weten toegang te krijgen tot de streams, zodat je kunt zien hoeveel Nederlanders dit jaar de finish bereiken.

Dakar Rally gratis streaming op SBS on Demand in Australië

2024 Masters snooker

Wanneer: 7 – 14 januari

Waar kijk je het: RTL 7, SBS (gratis, maar alleen te krijgen in Australië), France TV (gratis, maar alleen te krijgen in Frankrijk), Peacock (alleen verkrijgbaar in de VS), RTVE (gratis, maar alleen te krijgen in Spanje)

Met maar liefst 2200 fans in de zaal is het bijna onwaarschijnlijk dat het muisstil is als een snookerspeler een bal stoot, en toch is het zo. Het 2024 Masters snooker toernooi is anders dan een potje snooker in de kroeg. De strijd tussen de 16 spelers is er een van klasse, stijl en zinderende spanning. Dat wil je niet missen.

Wil je zoveel mogelijk zien, dan kun je het beste VPN Nederland gebruiken om de streams op verschillende kanalen over de hele wereld te kijken.

2024 Europees kampioenschap handbal mannen

Wanneer: 10 – 28 januari

Waar kijk je het: ARD/ZDF (gratis, maar alleen beschikbaar in Duitsland)

Handbal niet populair? Wacht maar tot je hoort hoeveel mensen deze sport in Nederland beoefenen. De Nederlandse handbalvereniging heeft meer dan 50.000 leden. Niet zo gek, want het is een veelzijdige sport die zowel in de zaal, als op het veld en zelfs op het strand kan worden gespeeld.

De topspelers zie je in januari in actie tijdens het Europees kampioenschap dat je gratis kunt volgen op ARD/ZDF. Het feit dat je dat alleen in Duitsland kunt ontvangen is geen probleem, want met VPN Nederland kies je voor een Duitse server en gaan alle deuren voor je open, zodat je geen wedstrijd van het kampioenschap hoeft te missen.

Formula E Mexico City ePrix

Wanneer: 13 januari

Waar kijk je het: Ziggo Sport, ORF/Joyn (gratis, maar alleen te zien in Oostenrijk), RTBF (gratis, maar alleen te zien in België)

Bij gebrek aan Formule 1 races kunnen we gelukkig wel kijken naar De ePrix van Mexico-Stad, een race uit het Formule E-kampioenschap. Je kijkt de race via Ziggo Sport of gratis via de Oostenrijkse zender ORF of het platform Joyn, die je kunt binnenkomen door je VPN aan te zetten. Kijk je liever bij de Belgen, dan zoek je een van onze Belgische servers op en kijk je de race gratis via RTBF.

Bundesliga

Wanneer:

  • Wedstrijddag 17: 12 – 14 januari
  • Wedstrijddag 18: 19 – 21 januari
  • Wedstrijddag 13: januari 24
  • Wedstrijddag 19: 26 – 28 januari

Waar kijk je het: Viaplay, OneFootbal (gratis maar alleen te zien in Brazilië), Sat.1 en Sport1 (selecteer gratis de wedstrijden, maar alleen te zien in Duitsland), ESPN+ (alleen verkrijgbaar in de VS)

Duits voetbal gemist? Gelukkig begint in januari de tweede seizoenshelft, en die begint meteen lekker met de wedstrijd Bayern München – TSG 1899 Hoffenheim. Genieten van de Bundesliga doe je via Viaplay, maar gezien het feit dat je daar een abonnement voor moet hebben en dat we niet heel dol zijn op de kwaliteit van die streamingdienst is het misschien een beter idee om gratis te kijken via andere streams uit het buitenland, je ziet ze hierboven staan. Je krijgt toegang tot die gratis streams door VPN Nederland in te schakelen.

Premier League

Wanneer:

  • Wedstrijddag 21: 13 – 22 januari
  • Wedstrijddag 22: 30 – 1 februari

Waar kijk je het: Viaplay, BBC iPlayer (selecteer de wedstrijden gratis, maar alleen te zien in het VK), Peacock (alleen te verkrijgen in de VS)

Ook de Premier League barst in januari weer los, nadat de spelers even pauze hebben gekregen. Is het de Britten gelukt om de kerstkalkoenen glazen lager te laten staan? Of moeten de voetballers weer flink op gang komen. Je ziet het allemaal live via Viaplay, BBC iPlayer en Peacock. De wedstrijden op BBC iPlayer zijn gratis en toegankelijk met VPN Nederland. Ook Peacock kun je binnenkomen door via VPN Nederland een Amerikaanse server te selecteren. Je krijgt dan ook toegang tot goede films en series op het platform.

Australian Open

Wanneer: 14 – 28 januari

Waar kijk je het: Eurosport, ServusTV (gratis, maar alleen beschikbaar in Oostenrijk), SRG SSR (gratis, maar alleen beschikbaar in Zwitserland), 9Now (gratis, maar alleen beschikbaar in Australië)

Het eerste Grand Slam toernooi van het tennisseizoen is de Australian Open. Een goede start van het nieuwe jaar. Wie is er in vorm? Wie juist niet? Het toernooi wordt gespeeld in Melbourne Park. Nederlanders die in actie komen zijn Tallon Griekspoor, Arantxa Rus en Botic van de Zandschulp. Je kijkt de matches via Eurosport of gratis via Zwitserland, Oostenrijk of Australië.

De streams kun je met behulp van VPN Nederland bereiken door servers te kiezen in de respectievelijke locaties van de zenders.

De Australian Open streamt live en gratis op ServusTV

World Grand Prix Snooker

Wanneer: 15-21 januari

Waar kijk je het: Eurosport, ITV (gratis, maar alleen toegankelijk in het VK)

Het World Grand Prix Snooker is een van de rankingtoernooien en er valt flink wat prijzengeld te verdelen. De totale pot is maar liefst £380.000. In actie komen de 32 beste snookeraars van de wereld, waaronder verdedigend kampioen Mark Allen. Verder zien we onder meer Judd Trump, Ronnie O’Sullivan, John Higgins, Mark Williams en Shaun Murphy.

De wedstrijden zijn te zien via Eurosport en gratis via ITV, dat alleen beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk, maar met VPN Nederland ook in Nederland toegankelijk is.

Formula E Diriyah ePrix

Wanneer: 26-27 januari

Waar kijk je het: Ziggo Sport, ORF/Joyn (gratis, maar alleen verkrijgbaar in Oostenrijk), RTBF (gratis, maar alleen te zien in België)

De ePrix van Ad Diriyah is een tweedaagse race onder de sterren die wordt gereden in Saoedi-Arabië. Er wordt in het donker gereden op het Riyadh Street Circuit. Het belooft een flink spektakel te worden met liveacts en natuurlijk de strijd tussen de e-cars.

Je kijkt de ePrix van Ad Diriyah op Ziggo Sport of gratis door VPN Nederland te gebruiken en in te schakelen op ORF, Joyn of RTBF.

Kijk live en gratis naar sport in januari

Januari een saaie sportmaand? Zeker niet! Van voetbal tot snooker en van Formula E tot tennis, er is genoeg om van te genieten. En dat kan in de meeste gevallen ook nog gewoon gratis en live door via VPN Nederland servers te kiezen die door ons over de hele wereld geplaatst zijn, zodat je geen wedstrijdverslag hoeft te missen.

Neem je online veiligheid terug

 

  • Onbreekbare encryptie
  • Echte online privacy
  • Wereldwijd servernetwerk
  • Onbeperkt apparaten
  • Grenzeloos streamen
  • 24/7 Nederlandse ondersteuning

Ook interessant